Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Nem volt idő... nem tudtam elmondani senkinek.
Publikálom, ha lesz időm... szerintem jó. Sajnos rajzok is kellenek hozzá...

000000000

Hunka Tibinek üzenem, hogy a fortuna patron fészkét úgy  lehet tökéletesen egytengelyűre !!!  elkészíteni, hogy az esztergapad tokmányába  befogjuk (finoman, érzéssel) a fortuna tengelyének szíjtárcsa felőli végét 2-3 mm hosszan, hogy  fusson,  majd  KÉZZEL  forgatva a tokmányt kiállítjuk a tengely lenagyolt, még szabadon „lebegő”  patron felőli végét is, majd elővesszük az állóbábot (lünettát) ami egy jól felszerelt esztergapadnak tartozéka és a tengely patron mögötti golyós  csapágy helyén  megtámasztjuk a bronz pofákkal és megzsírozzuk!  
Ezután kis fordulatszámmal  készre simítjuk a patron kúpját, és a rögzítő anya menetét.
Üdv. mindenkinek.

3vv2btrhv

szia or70eg
Csak az a gond , hogy nekem egy álványos furom van összesen !!
Nem én akarom csinálni de még nem találtam senkit aki nekem elkészitené .
Tibor

4mjnxdwuu

Valaki betenne nekem egy képet ER-25-ös befogó metcetével, mérettel / tudom hogy 8* a kúp de milyen menet van stb...  úgy néz ki muszály csináltatnom / nagyon rövid de nagyon nagy átmérőben kellene, egy tárcsára lenne felrakva/ nem nagyon láttam olyat... [#shakehead][#help][#help]

bmejdz9nu

Az az anya ... belül elég ördöngős... nem fogod tudni megcsinálni... azt vedd meg mindenképp (szerintem) lehet kapni külön... az nem is drága...

bmejdz9nu

Az Optimum-nak van az eszergához... nézd meg... tomány helyett

4mjnxdwuu

Hali,  
az anyát mindenképp megveszem kulcsal, de a befogó " szárat " nem láttam olyat, megnézem amit írtál.
Erre kellene, megvan a gyári csapágy összehúzató, egyben a porvédő labirintal. De akkor kicsi a tengely ami kilóg ( minden része köszörült.. )
http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/ez+az/Foto-01861.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/ez+az/Foto-01881.JPG

4mjnxdwuu

http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/ez+az/Foto-01881.JPG " border=0>

bmejdz9nu

Ez egy HF motor? Mostanában szerezted? mintha láttam volna valahol... :)

4mjnxdwuu

Most már remélem a H meglesz a HF-ből ...  
egyszer raktam be képeket róla, ezt tekertettem át. úgy néz ki jó lesz, csak kéne valami bazinagy frekiváltó hozzá....

4mjnxdwuu

#1883   ???????

/Húú most látom de szépen sikerült írni.../[#heureka] [#lama] [#fejvakaras]

bmejdz9nu

Ha a motor csapágy megoldása megfelelő (előfeszített és nem rugós alátéttel) akkor a "szárba" kellene csak illeszteni az ER fejet... (Ha marómotor? volt...)
De ha nem és olyan mint egy általános motor a csapágyazása akkor legalább egy csapágy kell kivülre... amit lehet előfeszíteni...
... hogy ha a Z belemegy az anyagba akkor ne engedjen... rezonáljon... szerintem.
De úgy nézem, hogy ok. a csapágyazása... tehát egy fej kell csak rá... (én nem csinálnék...hanem rászerelném...)
Mekkora ez a motor? Kw? súly? tengelycsonk átmérő?

D.Laci

Noniusz katalógus 497. old.
a menet: 32*1.5

4mjnxdwuu