Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

svejk

na ennyit a mérésről...:)
nem mindegy mikor, hol, hogyan:)
nincs két egyforma feltétel, főleg egymás között

bmejdz9nu

Hát nem vagyunk egy labor... nem egyformák a műszerek sem... stb...

000000000

Nem akarok semmit összefúrni. Az eddigi rögzítő csavarokat akarom felhasználni (garancia).
Az alu zárók biztosítanák az összeköttetést a járatok között.
Szilikon ragasztóval bekenni és összecsavarozni.
Felül lenne a két csatlakozó csonk.

bmejdz9nu

Bicska

Sziasztok! Nekem úgy rémlik Péter, hogy az általad belinlet Conrados szivattyú nem folyamatos használatra van. (aztán lehet, hogy pont nem az...) Tudom ajánlani a HYDOR-SELTZ szivattyúkat is, évek óta működik a számítógépemben, meg esztergáláshoz is használom hűtőfolyadék spricceléshez.:)Üdv!

bmejdz9nu

A víz hűti... sokat használtam én ilyeneket... egyszerű szerkezet... olyan mint a búvárszivattyú, csak kicsiben...
Lakókocsi vízellátás, motorcsónak befröccsenő víz kiszavattyúzása... folyamatosan bírja...

Motoros

Lehet hogy volt valami abban ahogy régebben csinálták.  
Pl a hagyományos mechanikus pantográfomon a motor  sima 3 fázis 380/50Hz külön a géptestre szerelve, és 4 lépcsős szíjtárcsa a motoron + 4 szlépcső a közvetítőkeréken, és a fortuna 1200-22 000ig forog nem melegszik, nem sípol, nem fütyűl, nem rezonál. Persze ez már a múlt.

Motoros

7vpav5d32

mekkora a távolság a "dróros tót" és ez közt[#nevetes1]

bmejdz9nu

Motoros

Tudod én ezeket nem tartom semmire. Hova vezet ez a nagy rohanás. Ha megnézed a nagyanyám Singer varrógépét az sem semmi, azt is kireszelték valahogy 3D-ben öt tengely nélkűl, és mindenkinek volt munkája.
 Jó nem kezdem...tudom.. a fejlődés, .. meg az idő kereke, meg minden.

bmejdz9nu

Nem is volt "fogyasztói társadalom" ... [#vigyor2]
Ha nem lennének ilyen gépek... csak a tanácselnöknek és TSZ elnöknek lenne pl. kocsija...

D.Laci

Ugy látom nagy lenne az igény egy nagy fordulatszámot produjáló fortunára.
Egy javaslatom lenne. Csapágy a csapágyban (komolyabb hütés kenés nélkül a 30000ford/min-t lazán tudná.
2 megoldásom van direktbe a csapágyat a csapágyba, (nagy helyigény) vagy egy csapágy a tengelyen a csapágyon egy "harang" alaku csőtengely melyen rajta a másik csapágy, azmeg bene a házban, igy alig nöne a csapágy ház mérete... még nagyobb fordulathoz 3 csapágyasra csinálni akor akár a 90000ford/min-t is lazán birná. csak kérdés az körfutási pontoság...
Vélemények?

Motoros

Ez egy baromi érdekes ötlet, nem tudom véleményezni, ha jó lenne talán már használnák a csapággyárak is, bár ki tudja.
 Nem nehéz kipróbálni, talán jobb is lenne mint okoskodni, ugyanis a csapágyak ismerik a fizikát.

D.Laci

Csak hát elöbb elméletben kell osztani szorozni. Igazolni vagy megcáfolni. Aztán lehet csak gyakorlatban megvalósitani.
Sajnos én csak egy központifűtés szerelő vagyok... Nem értek az ilyesmihez... Ezért kértem véleményt![#kacsint]