Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Mert átállt a sötét oldalra...[#vigyor1]

Péter! : edig sem vetem töled semit ezután meg pláne!!![#vigyor3][#vigyor1][#vigyor][#papakacsint]

bmejdz9nu

Legalább egy csapágyon... [#smile]

bmejdz9nu

Persze meg tudod csinálni... Csak akarni kell...
Írok tippet:  
Forog a Proxxon 20.000rpm-el... ezt befogatod komplett egy nagyobb csapágyba azt forgatod még 10.000-el... = 30.000 rpm...  
és így tovább... ha csinálsz több lépést... [#nyes] Így már szabályzott...  
vagy: megcsinálod de fordulatszámfigyelőkkel és elektromosan vezérelt fékezőkkel "kordában tartod" a kisebb csapágyat... mert ha nem akkor kisebb könyebben fog forogni... vagyis a nagyobb állni fog...
Persze ha a kicsi már "beállt" (The end) akkor már a nagyobb is beindul... :)

A "sötét oldal" tipjei... [#ticking]

bmejdz9nu

2vkx6unz

Péter azt hiszem féreértetted az alapkoncepciót . Az alaötlet az volt, hogy két csapágy egybe sajtolvan -persze a kisebb van belül- és így támasztanak egy forgórészt minek az elvi előnye az lenne hogy a két golyósor köti gyűrű egy, a főtengely fordulatszámánál kisebb fordulaton forog és így az elméletí határfordulatszáma a két csapágynak összeszorzódna. Mondom elméletileg, mert gyakorlati kivitelezéssel biztosan bajok lennének.  
Egyébként ezt az elvel alkalmazzák a kétfokozatú HD-kben ahol az áttételi azány 1:10000.

D.Laci

Nem is vagy olyan elveszet ember!!! Tudsz te ha akarsz...
Megyek felvásárolom az összes kábelt. Mert ugye azt szépen feltekeri. [#taps][#worship][#vigyor3]

3vv2btrhv

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Csúszó érintkezők? vagy a motor(ok) kommutátor szénkeféi... egy álló ponthoz csatlakoznának...
Ne ad fell! Egy-egy speckó ötlettel már gazdagodtak meg sokan...[#dumcsi]

D.Laci

Már mindegy...
Vetem 10km kábelt...
Meg amióta van frekvenciaváltom azóta nem komálom a szénkefés mocikat...
Igy 2 HF motort házasitok. De lehet hogy hármat kellene?[#vigyor0]
Vagy vezeték nélkülire megcsinálni...

Viccet félre téve az elem nélküli egér hogy müködik?

bmejdz9nu

Az elemes egér tartósabb! Azt amire gondolsz... már megette a macska... [#wink]

000000000

Nekem egy HF foorsonak tunik.

000000000

sanyi: "...így az elméletí határfordulatszáma a két csapágynak összeszorzódna..."

Csak összeadódna, de az is elég szép.No persze ez is csak ideális esetben.

000000000

Mondj még valamit erről az egérről, mert így eléggé sötétben tapogatódzós dolog. Pl. az enyém is elem nélküli, ez a számítógépből kapja a tápot.

Egyújabbgépépítő

Szerintem meg lehetne oldani ezt a csapágy a csapágyban fortunát. Én két BLDC motort használnék. Az egyiknek csak az lenne a dolga hogy fél fordulaton forgassa a közbenső tengelyt. Persze ehhez egy vezérlő is kell de azt hiszem ez megoldható.