Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen az alu blokban ott vannak a járatok.

svejk

És milyen értékeket mértél?
Mert ezekben a mocikban az ugye az egyik legnagyszerübb hogy már a patronbefogóval együtt van a tengely.
Ha ez az érték jó akkor biztos megéri a hűtéssel foglalkozni.

svejk

boccs, ezt  #1920-ra kérdezem

000000000

Az biztos, hogy renkívül pontos a patronjaiba befogott szerszámok futása a régi Ferm maróm patronjaihoz képest.

bmejdz9nu

Preciziós 12mm-es száron, 0.03mm... a kúpban tapintóval szinte zerót.
Patron B kategóriás volt/van. tehát ez jó. Patron hiba alatt. (B=max.0.05)  
Lehet, hogy a kúpot a motoron munkálják meg?
Kiegyensűlyozottsága is nagyon jó... több helyen látni a kiegyensúlyozó megfurásokat... (pl. a szorító anyán is...)

000000000

Ez erdekes! ((: Rakjal mar be par fotot kerlek az anyarol. Nekem vannak patronbefogok  60.000 RPM-re, de az anyak egytol-egyig tomorek, teljesek...
Kizarolag a befogok vannak furva a megfelelo pontokon.

svejk

A kúpban való mérés az jó, tehát érdemes vele foglalkozni..
A patronra a tűrést nem írtad el? 0.05mm az fél tized, az már szemmel látszik..
Az én házi gyártmányom is (gyári patronnal)
8-as keményfémszárat befogva 0.02mm-en belül futott, vagy ez csak véletlen-megismételhetetlen lehetett??

bmejdz9nu

olcsó patron :).. B kategóra :)... A 12-es...
Alatta jobb értékek voltak!... de ez volt a max. ER20 amit tudtam (ER20 max=13mm)
Ha majd szerzek egy minőségi patront... :) de azok 3x áruak... (swiss ...no china... :)
Persze milyen mesze mérted a befogástól? Én egy átlagos maró végét vettem alapnak!!! kb. 50mm-re!

bmejdz9nu

tedd be milyenek azok... ER hányas? itt is a szorótó anya van furva...

D.Laci

A patron kihúzó gyürü mivel excenterersen van az anyában, igy szükséges a kiegyensulyozás. Azt az anyán lévö "körmös kulcsnak szánt " hornyokkal érik el.

000000000

Aha ertem. Ez logikusan hangzik.

Peter: ER25-os patronokat fogad. Holnap lefenykepezem. Semmi kulonos nincs rajtuk amugy.

svejk

Igazad lehet..
Az enyém csak ER16-osba  8-as keményfémmaró befogva és tőben mérve :(

000000000

Na egy kicsit felkavartam az állóvizet- akarom mondani hűtővizet.
Összefoglalva: a melegedésén kívül minden paraméter oké a motorral.
Tehát meg kell oldani a 6 darab járat vízzel hűtését.
1. vékony rézcső+hővezető paszta 2x6-os elágazóval
2. felső műa. burkolat helyet marózni rá aluból és itt bevezetni a vizet, alul pedig ez az alu záró szorosan menjen a cspágyházra is.

bmejdz9nu

Akkor csaltál... [#hehe] jobban mondva szépíted ezzel a dolgot... rondábban fogalmazva átb... magad... [#vigyor2]

bmejdz9nu

Gondolod fel kellenne használni a házat magát?
Lehet... De én úgy gondoltam belül a házban csövecskék... és sok hővezető paszta... és a csapágyház körbe... és ki...
De elgondolkodtató... de belül össze kellene fúrni a járatoknak a helyét (vagy bemarni a végeket és zárni..)... ez nehéz... a házat vízmentesen lezárni... persze nem lehetlen... de a legtöbb hő a csapágyházról jön...