Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

vthgizrff

Szia!
http://kepfeltoltes.hu/071005/DSC03682_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Szabadkézzel még mindíg gyorsabban rajzolok, de remélem azért látszik rajta minden.

bmejdz9nu

Nem látni a rajzon a csapágy előfeszítés megoldását ...

vthgizrff

Az ékszíjtárcsa alatt a tengelyen látható két "vékony" vonal a menet szabványos jelőlésére utalna. Valóban nem egyértelmű, de gondoltam a videón ugyis  látszik az anya. Vagy mégsem? [#integet2]

000000000

Koszi!
Azert latszik, hogy mindenfele misztikum nelkul lehet kesziteni akar meg esztergalassal is (!!!) munkara alkalmas fortunat otthon. (:

Par fobb meretet esetleg lekozolhetnel. Hatha kedvet kap hozza valaki!

3vv2btrhv

eddig minden esztergájos azt mondta , hogy azért nem lehet megcsinálni . mert forgatni kell és akkor nem leszz egytengelyü !! Te hogyan esztergáltad ??

3vv2btrhv

http://www.waxcutter.net/maintenance/spindle.jpg" border=0>

3vv2btrhv

szerintetek ez jó megoldás ??

vthgizrff

Egyszer már erről is írtam csak átsiklott felette mindenki. A patron helyét az esztergán csak kinagyoltam. Miután felkerült a gépen a végleges helyére utána lett besimítva. Satuba befogtam egy furatkést és máris lehet cnc géppel tökéletes kúpot esztergálni. Ennél pontosabb soha nem lesz. :-)

vthgizrff

Ja még annyit, hogy nekem 8000 1/min fordulat a max. Gravirozáshoz nagy fordulaton nem tudom mennyire válna be. De nekem ez a fordulat bőven elég.

3vv2btrhv

szoval én még mindig azt nem értem hogy a két vége hogyan lessz egytengelyü ha kétszer fogod be ??

vthgizrff

Nem lesz egytengelyű. De ezzel nem kell foglalkozni mert miután felszerelem a cnc gépre utána simítom be a patron helyét. Úgy képzeld el mitha a fortuna lenne az eszterga főorsója és puhapofát szabályoznál. Csak ebben az esetben a kés áll egyhelyben, a fortuna végzi mind a forgo mozgást, mind az előtolást. A símítás után lesz a patron kúpja egytengelyű a csapággyal. Nem tudom másként elmagyrázni, de ha még így sem érthető akkor szólj, és csinálok egy képet a műveletről.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/P1000609.jpg" border=0>

3vv2btrhv

3vv2btrhv

a 1854-es képre seki nem reagál ??

ra8nsmk6w

Való igaz, hogy esztergályos szempontból nem annyira munka hanem időigényes egy jó fortuna elkészitése. Ami a lényeg, hogy nem csak az orsónak kell egytengelyünek lennie hanem a háznak is. A házat nem minden esetben lehet egy felfogásból megmunkálni, akkor már trükközni kell. Az ilyen tipusú munkák nem kifizetödőek, egy darabnál semmiképp.