Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Neked volt először... vissza keressem? Azt írtad nagyon jó...

000000000

Áááá, nem hát, azért van a forgórészén is
ventillátor még egy 50 Hz-es sima aszinkron
motornak is... A víz és a nagyfeszültség együtt
meg életveszélyes lehet könnyen a legkisebb hiba
esetén is. Egy jó csapágyazás meg nem meleged-het jobban, mint a motor, ha ez így lenne, az
már régen rossz.

000000000

Hát persze..., de akkor még pár perces megmunkálásokkal próbáltam!

bmejdz9nu

EV relé ajánlott [#nyes]

A jó csapágyazás.. sajnos egy villanymotor csapágyazása nem elég... ezért van, hogy a "nagy" fortunák (nagy fordulatú) szinte mind vízhűtéses...

bmejdz9nu

Ezért kell publikálni... tesztelni...közzétenni... de ezt már oly sokszor írtam... több szem többet lát!!!
Régebben, többször kértelek (pont erre a motorra vonatkozóan) egy kimerítőbb leírást tőled... emlékszel?

Én a marómotorokat három csoportba osztom: (de ezt már leírtam többször)
1. Alcsony F.: hagyományos marómotor 0-3000 rpm. (pl. BF20)
2. Közép F.: Ez a motor vagy csinálni (3000-18.000?)
3. HF motor 15.000-60.000 (precise vagy BL...)

Te pedíg a 3-as kategóriára is akarod használni...

Attól föggetlenül szerintem nagyon jó ez a marómotor, csak nem tudja ami rá van írva...  De ez sok mindennel így van...

Nekem tetszik - ezzel együtt is! . megoldom... mit tehetnék? Nincs más a piacon! (nemzetközi téren sem)

000000000

Nekem már ÉV relés a CNC a lézer nagyfesz miatt is.

bmejdz9nu

Te vagy előbbre... Most jöhet a vízhűtés megoldása... vagy más ötlet?
PC-s procihűtéseket és az ipari (pl. Precise) HF motorok hűtését kellene áttanulmányozni... kezdetnek...
Talán "nem halunk" bele ... :)

000000000

Azt nem értem, hogy ha ez a melegedés ilyen drasztikus miért ezt a sima házat és miért nem egy hagyományos hűtőbordás motor búrkolatot csinálnak.
Nincs mese meg kell oldani a vízhűtést egy kicsi szivattúval (gk. ablakmosó 12V-os).
Csak gondolj bele mostmár akkor véglegesen fel kell raknom minden plusz csövet (maró motor vízhűtés, szerszám folyadék hűtése-alu marás-, szerszám levegő hűtése-plexi megmunkálás-, porelszívó csöve, lézerhez oxigén csöve...)
A motorba nem lesz nagy nehézség kialkítani a tetején a víz hozzávezetést, hiszen az aluban ott vannak az üregek. Alul még nem tudom, hogy csináljam meg, mert nem akarom a csapágyházat megbontani (garancia?).

000000000

Azt nem értem, hogy ha ez a melegedés ilyen drasztikus miért ezt a sima házat és miért nem egy hagyományos hűtőbordás motor búrkolatot csinálnak.
Nincs mese meg kell oldani a vízhűtést egy kicsi szivattúval (gk. ablakmosó 12V-os).
Csak gondolj bele mostmár akkor véglegesen fel kell raknom minden plusz csövet (maró motor vízhűtés, szerszám folyadék hűtése-alu marás-, szerszám levegő hűtése-plexi megmunkálás-, porelszívó csöve, lézerhez oxigén csöve...)
A motorba nem lesz nagy nehézség kialkítani a tetején a víz hozzávezetést, hiszen az aluban ott vannak az üregek. Alul még nem tudom, hogy csináljam meg, mert nem akarom a csapágyházat megbontani (garancia?).

bmejdz9nu

Az a szivattyú amit belinkeltem... olcsó és halk... nyomást nem tud, de nem is kell...
Igen... csövek bizony lesznek... De talán a keszt tegelyen is elférne egy kisebb hűtő+ motor? nem kellene elvezetni?
Először a csöveket kellene pozicióba tenni... kisérlet... :)

A csapágyházat meg ne bontsd! Az a lelke mindennek! Max. - ha kell -  kívül körbecsavarni vékony rézcsövet... egy kis külső védelem... belül hővezető paszta... stb..

Vékony rézcső? Modellezőnek persze ez nem gond :)

000000000

A motoron adottak mar a vizhutesre szolgalo jaratok?

Ablakmoso szivattyut, stb el kell felejteni. Valami komolyabbat erdemes hasznalni. Laing DDC ami egy impozans darab. Vizhutesnel igen bevalt mar. Kenyszerhutes kell, nem csordogalo viz. Persze erosen fugg a rendszer keresztmetszetetol. Gondolom nem collos csovekkel tervezitek a bekotest. (:

Megjegyzem ipari, nagyfordulatu foorsoknal olajhutes van. Illetve kompresszoros visszahutes.  

Mire ad lehetoseget a gyari motor?

bmejdz9nu

Egyébként én ezt a Teknomotort (550W/400Hz) "felszereltem" (hozzáfogattam) a BF20-ra (hoz, fejhez)...
már 100Hz-en... 10-es maróval... igen jól teljesített... semmi rezonancia... erő...
Érdekes volt, hogy a BF20 váz volt a gyengébb...
Féltem, hogy az 550W kevés... főleg kis frekin... de nem!
Mértem ütési pontosságot (minden írányba)... stb... volt teszt rendesen...

000000000

Kis holeado, vagy ahogy nevezed - "huto" semmit sem er. Kicsi a holeado felulet. Hiaba tamogatod meg tobb kobmeter / oras ventilatorokkal. Hangos lesz csak...

Tovabba kell rendszer keresztmetszet is. Ha a motoron belul adott mar valami, azt nem erdemes se szukiteni, se boviteni.

bmejdz9nu

Nem. nem igazából.
#1905 motor van a Precise gyári hűtőbe... ha nekik jó volt... nekünk is... az egész megoldás jó.

Az a gond, hogy - szerintem - csak hőtőbordával nem megoldható... a csapágyblokk-ról kell elvinni a hő jelentős részét... erőteljesen... és ha lehetne, zajtalanul... mint Precise spindle... :)

bmejdz9nu

Az 1 Kw-os Precise HF motort légtechnikai azaz vékony csövekkel oldották meg...
A víz nagyon sokat eltud vinni..