Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

SZIA VERS
Nagyon szép a munkád , és nagyon irigyellek a 100 db ért én csak álmodozom enyi megrendelésröl  
Ui : csak a lakkozás nekem nem jön be , biztos a megrendelö ragaszkodott hozzá , ez se hazai megrendelö !!

000000000

azért itt se hawai az élet ,  
igazábol   pár darabhoz tervezni  nem éri meg ,  
 a figura megtervezése cca 2-3 hét  
viszont a hss furokat nagyon tudom ajánlani maráshoz mert nagyon beváltak el is felejtettem az iszonyat drága 3-5eft-os vackokat
egy hss furo 6mm-es 10 ilyen bábut tud kifaragni 200ft-!,
a bábu  40 cm-es

3vv2btrhv

000000000

modot használok tervezésre, artcamot gkod- ra
igy néz ki tervezve :)http://a.m12.hu/a.jpg" TARGET=_fnew>http://a.m12.hu/a.jpg

3vv2btrhv

nem ismerem , van egy kis külömbség !!

000000000

még több probléma van pl:
maroszár kinyulás , olyan megoldás kellene ami 100-200 mm-es hosszan nyulik ki a szerszám a motorbol , ugy hogy  megmaradjon az olcsoság
egy hosszabb szerszám ára 10ezer fölött van ami röhej  
aztán  egy 4-ik tengely is kellene hogy kerbe lehessen marni a dolgokat ne csak sikba
meg egy szoftver se ártana ami ideális maropályát generál erre

ha ezeket a problémákat megoldom a fafaragok mehetnek nyugdijba:)

000000000

Ha már tervezel, akkor "búzásabb", karcsúbb és jobb lábikrájú bigét csinálj. Szerintem Isten is szebb Évát alkotott, pedig neki még ARTCAMja sem volt csak Ádám oldalbordája....

3vv2btrhv

a forgato megoldhato , a szoftver is , a szerszám a legnagyobb gond .
a modo-hoz van töréed ??

3vv2btrhv

000000000

nincs értelme tul jot csinálni mivel a marás során ugyis torzul a részletek elvesznek
persze lehetne 1mm-es szerszámmal finomitani csak azt ugyse fizeti meg senki  
akkor érdemes ilyet csinálni ha öntéshez kell sablon , pl rézveretek

000000000

a modot vettem , de van hozzá törés a torrentspy.com-on

esztergályos szakim azt ajánlotta hogy 8-10mm-es rudba cinezzem bele a szerszámot
nemtudom jo lenne e , lehet felolvadna munka közben, valami gyorsabb megoldás kellene  
a szoftver se egyszerü én még nem láttam olyat ami pályát generál, mondjuk van olyan sejtésem is hogy 5d-s maro kell hozzá ha igazán jot akarok

3vv2btrhv

szia Géza  
kötekedö pirulát vettél be ???
ha majd megközelitöleg hasonlot fogsz csinálni talán lessz jogod kritizálni addig légyszives hadj minket beszélgetni szakmai dolgokrol .

3vv2btrhv

van 5 tengejes szoftverem , de igaz annak a kivitelezése nem gyerekjáték .
a progi nagyon igéretes , elküldenéd nekem a törést ?
Láttam valakinél , hogy ö ugy csinálja , hogy csapágy rögzitövel ragassza bele a szárba a furot , majd amikor cseréli ki melegiti lángon .
Müködö megoldás .  

000000000

http://torrentspy.com/search?query=modo&submit.x=25&submit.y=13
innen leszedheted de amugy 1 honapig lehet használni a demo verziot azalatt ugyis kiderül hogy megy e, mert azért  megtanulni 3d-zni azért nem pár hét, nekem 1 évem ment rá, és végülis mindegy hogy melyik progit használod

igen ez a csapágy ragaszto jo megoldás lehet ,akkor má csak 5 tengely kellene :D

3vv2btrhv

abban igazad van , hogy mindegy mivel rajzolod a testet , csak nem mindegy a program logikája , mert nekem a blender egyszerüen kudarc volt , a googlekecsap meg nagyon bejött de azzal meg nem lehet ezeket a felületeket elkésziteni . Nagyon tetszik hogy mindent kiir hogy mit kell csinálni.