Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

A hivatalos Precise Szervíz az SKF! Ismerik!
Salzburgba van a felújító központjuk... 7 pecsétes titkos műhelybe... :)
2-4 száz ezer... a felújítás...
Robbantott rajz engem is érdekelne! Kiváncsi lennék a megoldásra!
Mert neked is van egy kettő? :)

bmejdz9nu

Azért ezeket a marómotorokat legalább három csoportba foglalnám...
1. Erős kisfordulatú MK/SK kúpos megoldásúak...
2. ER patronos motorok 24.000 rpm-ig...
3. HF motorok... 60.000-től 425.000rpm...

Mind mind másra való... szerintem.

bmejdz9nu

Patronbefogó Precise motorhoz...
Ezen én is filóztam... de biztos láttad az eredeti patront... és a kiegyensúlyozását...
A hátultól való meghúzást... a meghúzó csavar kiegyensúlyózását...
Szerintem pl. egy ER8-ast sem lehet belefogatni...
60K-nál a legkisebb ütés/kiegyensúlyozatlanság kinyírja a csapágyakat... az pedíg drága... az a vég...
Még "utángyártott" Precise patron sincs... ha jól tudom... vajon miért? Talán beválalja valaki...bátor? vagy? De biztos nem Ő veszi az új kerámi csapágyakat a motorba... vagy legalábis ezt biztos nem garantálja !
Pörgetted már a motort 60.000-el?

000000000

Igen van nekemis 1 hf motorom. Van némi gond vele. Ezért kellene a rajz. Az érdekes, hogy mielőtt lett nekem is, találkoztam a rajzával a neten. most meg nemtalálom sehol. Gondoltam hátha te...... vagy valaki.......  

bmejdz9nu

Milyen gond van vele? Csapágyas? Mivel hajtod?

bmejdz9nu

http://www.youtube.com/watch?v=UdWQE7ZKFgE" TARGET=_fnew>HF motorral panelfúrás...
(Videó)
Na de miért... a motor mozog a tartóban...
A Precise motorhoz nekem is van egy ilyenem...
A motor "palástja" mint dugattyú megy fel és le... a dugattyúházban (motor tartó) és benyomott levegő oldalról... ?

x4rhew5r3

http://probeindustriesinc.com/excellon/images/Mark-V-DR.jpg" TARGET=_fnew>Ezen jobban látszik, hogy a külső Z csak leszorítja a panelt, és felső karos-csuklós szerkezet mozgatja a Z-t.

000000000

Szep kiss Excellon masina!!! hasonlon dolgoztam

bmejdz9nu

Na de miért a motor "csúszkál" a palástjában? nem volt "pénz" egy rendes Z-tengelyre? Vagy valamit már "megint" nem tudunk? :)

000000000

Sziasztok!
Abban szeretnék tőletek tanácsót kérni, hogy milyen marómotort vegyek a fogjuk rá, hogy működőképes gépemhez. Most egy kis dremel kezi ketyere van rajta, de kb semmire sem elég. Azért a fát jólenne ha rendesen vinné. Meg később egy másik mechanikán esetleg alut, stb. Szóval néztem a kress 800 fme-t meg a metabo 737-est. Valami hasonló kéne szerintem ami minnél könnyebb, van ereje és ezeknél nem drágább. Ja még a befogópatron probléma, de régebben itt volt róla szó, végülis van rá tisztességes megfizethető megoldás, hogy a 8-asba v 6-osba a mini szerszámokat is be lehessen fogni?

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=018&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=280100306336&rd=1&rd=1" TARGET=_fnew>Kress 530 FME  

http://i12.ebayimg.com/04/i/07/87/b3/2f_1.JPG" border=0>

95 Euro...

000000000

Hát ez jó lenne ha tudnék dombornyomott kártyával fizetni... meg a postaköltség... Szegeden van a rappai csavar kft.-nél 800-as 38000-ert, az meg messze van. Metabot lehet kapni Budapesten is csak az meg 45e :/

3vv2btrhv

szia Bagoly  
az én Kressemet postán vetem meg 38.0000ft ért  
mármint a cég feladta utánvéttel , ha érdekell ismered a rendet nállam megprobálom a céget megkeresni .
tibor

bmejdz9nu

Metabot ne vegyél... szerintem... nincs hozzá patronválaszték... pl. 1/8"-os...

000000000

Értem, ma felhivom azt a szegedi céget, nem e küldik e el postán e. Tibor azárt ha előkerül, hogy te honnan vetted akkor szólj légyszíves! (A fűtőelektronikádhoz megvettem az akatrészeket, csak mostanában nem otthon vagyok de majd igyekszem mihamarább összadobni, bocsi) Péter, akkor ezekszerint a Kress-hez van gond nélkül? A mini fúrók/marók pl amiket árulsz azók jók bele akkor?