Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

"A szervó "kontra" léptető nem is olyan egyszerű kérdés! "

Nekem mondod!?

"a szervó valamennyire túl "leng"..."
   a léptetővel kombinált G100 viszont nem! Mert nem stepp/dir, hanem valós koordinátára áll!
(A stepp/dir elég buta! a tyúk is 3 -ig tud számolni, ez meg csak a 0 és 1-ig)

"ott a teljes nyomatéka... " Ott! (ez persze megint csak a G100-ra igaz teljes egészében) viszont ez neked nem biztos, hogy jó, mert CS-52 kése kicsike!

bmejdz9nu

Jó lenne tisztán látni... de nem egyszerű... kevés az infó! Így marad a kisérletezés... ami idő és pénz rabló... :)

000000000

Háromfázisú frekiváltóm van, és kétfázis bekötésével, potméterrel inditanám és nem indul csak a frekvencia hangja változik. A forgórészt masszívan fogja.  

000000000

Egyik fázis fekete- fekete másik barna- barna. Nem pontosan értem hogyan gondolod?

bmejdz9nu

Van 5 drót... (a zöldsárga föld)
Két - két külön tekercs: (kimérhető)  
1-es Barna-fekete
2-es Kék-fekete
Frekiváltón: U=Kék, V=Fekete-Fekete(összekötve) W=Barna...

Ne feledd a frekiváltón a feszt vissza venni: 1KHz-nél a max. 183V! és a max kimeneti áram: 5,8A (Rá van írva a motorra)

000000000

Köszönöm a segítségedet, Péter! Sajnos kiderült, hogy hagytam magam falhozállítani. A hiba oka, az egyik tekercs menetzárlatos. Azt tanácsolom mindenkinek, aki hasonló motort vásárol, a legkisebb kételye esetén, mondjon le a vásárlásról. Sajnos a kételyeim megvoltak, csak elaltattam őket. Persze, az eladó jószándéka is kel a jó üzlethez.  

bmejdz9nu

Hol vetted az ebay-on?
Mail ment...

000000000

Nem. Itt volt a fórumon felajánlva. Mail nemjött meg.

bmejdz9nu

D.Laci

Péter! Nagyon hiányoltad hogy senki nem csinált még HF motort, hát hirtelen egy ilyet csináltam:  http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Fortunadonor/hfmotor.jpg" TARGET=_fnew>HF motor

bmejdz9nu

Én is csináltam, csak nem bírta ki a 20.000-es fordulatot... túl vatag volt a tengely a csapágy adataihoz... én balek! :)

A körfutási pontosságot 2 csapággyal megoldottam... az még ok volt... több mint pontos... egyszer leírom a "Zero-ra" állítás elvét... de ha felhívsz elmesélem...

Az áttekert motort (200Hz-es) a Misi fejleszti továbbb... attól függetlenül, hogy már ő is vett...  

Szóval itt tartunk, tartok... sehol...
A 100Hz-re áttekert motor lesz a következő áldozat... Ezt "csak" 12.000rpm-re gondolom... talán sikerül... ER25 fejjel és szárral...

sasi

Hogy én se maradjak le, megmutatom mit csináltam (mint a gyerekek...):
http://www.sasovits.hu/cnc/motor/P8170543-.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Na erről szól a fórum :)
Hogyan fogatod? a kínúló szár forog?

000000000

én már beletörödtem hogy havonta cserélek csapágyat, 500-1000ft darabja  kibirhato
a nagy csapágy nem birja a fordulatot, a kicsi birja de hamar szétmegy
persze a 60ezer ft-os csapágy biztos jo de  ki tudja meddig birná semmi kedvem kisérletezgetni
az árábol 4 évig cserélgetem az olcso rosszt
3d-s marásnál  kiba nagyok  az erök  

egy melom(100db) :) :
http://a.m12.hu/a3.JPG" border=0>

000000000

a z irányu mozgást mivel küszöbölted ki?
igy ránéézésre az aluminiumba az a 3 csavar  nem sokáig fogjaa birni :)