Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok
Precise 52 orsóhoz kellene nekem autómata cserélős szerszámbefogó, tud valaki segíteni?

000000000

Most néztem itt a fórumon, hogy Varsányi Péter kolléga multkoriban szót ejtett valami Hód kft-ről ami maga a megtestesült patronparadicsom. Esetleg megkaphatnám a pontosabb elérhetőséget? a neten nem találtam róluk semmit.

000000000

Megnéztem a Precise honlapján, ha minden igaz akkor nekem SRP16-os befogó kell. Én eddig csak sk és hsk-val találkoztam.

dg8n4i8x

Lehet kúpos illesztő is, csak akkor kell kúpos fúró és nemárt egy kúpos dörzsár sem... Én úgy csinálnám, hogy az alaplapba beütném az illesztőszeget, a másik felét pedig egy állítható dörzsárral feldörzsáraznám amíg pontosan rá nem megy de még nem lötyög... [#eljen] Persze ha nincs dörzsár akkor nehézkes megoldani és ezek nem is olcsóak sajnos...

Motoros

http://www.hod93.hu/" TARGET=_fnew>ITT MEGTALÁLOD a Hód Kft-t, tényleg van minden és pl az ER 11 patron 2000ft bruttó, az ER 11 befogó 12mm szárral edzve köszörűlve 12 000 bruttó. Ennyiért talán nem is érdemes otthon vele próbálkozni.

bmejdz9nu

Precise ...
Néha van az Ebayon... én már egypárat összevadásztam :)
kb. 100 USD +25USD a szállítás... sajnos nem egy olcsóság...

bmejdz9nu

Motorfelfogatás...
pl. 4 bd süllyesztő marás 6-os gömbfejúvel... 6-os csapágygolyó süllyesztve...fémragasztózva...nem aluban...?

000000000

000000000

Precise SC52 Szerszámbefogó!!

Találtam egy céget ahol csinálnának hozzá befogót(elég profinak tűnnek), 10-es szerszámátmérőig föl lehet menni. A gond csak az, hogy az ára darabszámfüggő. 6 db rendelés esetén kb 20eFt a darabár. Nekem 3 db kellene. Gondoltam, ha mást is érdekel akkor le lehetne gyártatni minél többet, természetesen annál olcsóbb lenne. Szóval Írjatok. gasgasvrp@freemail.hu

2nbj3n5m

Hello ha lenne a befogorol egy rajz vagy skicce.
Érdekelne a dolog.
Janko

000000000

Hello
Le is tudom skiccelni, de a következö helyen meg is tudod nézni: http://www.fischerprecise.com/pdf/SC3062.pdf
(legalul bal oldalon)
Nem néztem meg, hogy pont ugyanazok-e a méretek, de szerintem az lesz az, nagyon hasonlít.
Amit gyártatnék annak a külső kúpja lenne olyan mint a precise-é, a belsőbe pedig szabványos ER patron illeszkedne.  
Árpi

si9tu4c3h

Üdv!

Szeretnék vásárolni egy maró/gravírozó gépet, többnyire fába való képek marásához. Tudna nekem segíteni valaki milyet vegyek? Eddig egy proxxon E240-est használtam, de nem bírja, nagyon melegszik. Kinéztem egy Hitachi GP2 310W-os gravírozót, esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a géppel?

2nbj3n5m

Üdv. Most a Klávionál van 450W-os igaz borsos
az ára 60000 de fekiváltos és ER patront eszik.
Janko

2nbj3n5m

Üdv. Most a Klávionál van 450W-os igaz borsos
az ára 60000 de fekiváltos és ER patront eszik.
Janko

000000000

Szevasztok! Varsányi Péter és mások. Kérlek titeket, aki tud, segítsen! Precise S 52 HSC marómotornak a robbantott rajza, esetleg szerelési leírása kellene. Ha bárhol fellelhető, informáljatok róla. Esetleg szervize is érdekel.  
Köszönettel: Dániel.