Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Lenne egy kérdésem... ha két dremelt és egy fortunát közös szíjról hajtok, mi lesz a teljesítménnyel? Pontosabban a nyomatékkal?

bmejdz9nu

A két motorral felszerelt motorcsónak... kétszer úgy megy... sőt láttam már 4-el is! (4x250LE) Valószínű ez itt is igaz...

000000000

Köszönöm, jó hír! Tartaléknak szereztem, meg nehéz munkákhoz még egy dremelt, de így ki fogom próbálni ezt a variációt is.

4k0yxz3fu

Sajnos nem olvastam vissza teljesen idő hiányában, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy hol látható a videó. Esetleg link? Köszi.

4k0yxz3fu

Ebből sokmindent nem látok a problémám megoldására. Alut kéne marnom, a baj a 10000-es fordulat. Szétkenődik és a maró "felúszik" az anyagra. A maró sima HSS (ez van).

000000000

1594-et nézd meg. Fortuna a kulcsszó, ott leírja, itt mekkora a fordulat...

bmejdz9nu

Döbbenet jó ez a videó! Határozott mozdulatok, biztos hang... meggyőző....
Ha Balu csinálna egy hosszított változatot pl. aluba... az lenne a csúcs!

4k0yxz3fu

Döbbenet jó a videó, csak döbbenet módon nem látszik belőle, hogy hogy lesz Kress motorral hajtott fortunám :-)

bmejdz9nu

A Kress-t szétszeded...
Teszel bele egy 3 fázisú motort... kisebb mérteben... veszel egy frekiváltót...
Ha a fordulat/nyomaték nem lesz megfelelő áttekerteted a motort... 100...200Hz-re...
Utánna már érezni fogod a dolog "feelingjét" és akkor csinálsz egy pontosabb csapágyazást neki...
Ha nem csak 3,2-6-8-as marót akarsz használni... és olyan patronokat akarsz ami elől és hátul egyszerre fog... (mert meguntad a faipari patronbefogót) akkor veszel egy hengeres szárat aminek a végén vab egy ER11-Er16-ER25-ös fej... és persze patronokat hozzá... készletet vagy csak azokat amilyekre előreláthatóan szükséged lesz... (olcsóbbak mint a Kress patronjai)...

Persze előtte fel kellene tenni a kérdést!
Ném túl nagy átalakítás ez?
Vagy inkább a Vaterára tegyem a Kresst?!
Nekem is volt Kress-em... elégedett is voltam vele... főleg a kisméretű CNC marókhoz...mert nagy volt a fordulata...
Nekem hangos volt... ezt utáltam benne... De kevésbé törte el a pici CNC marókat mint pl. a Proxxon... (0.8mm-től felfelé...)

Olvasd végig ezt a topikot... ha jó döntést akarsz hozni!  [#wave]

000000000

Én egy kiszuperált Obis felsőmaró átalakításán is elgondolkodnék a helyedben. Minden sallangot szedj le róla, csinálj belőle fortunát (#1618), 3:1 lassító áttétel, a Kress is megmarad, a kecske is jól lakik.

4mjnxdwuu

Hali. nekem is van Paktikeres maróm ütött is rendesen. A megoldásom: kicsi lándzsa végű turbómarót ferdén szabadkézzel nekimyomtam a befogó belső felének. a motor be volt kapcsolva,/nagy fordulat/ így a csapágyaival már futott a kúp( úgy voltam vele ezt már elb.szni nem lehet.) nem lett pipec mert a patronok gagyik, de mérföldekkel jobb lett. (megmunkálás közben biztos kifogták...)

vthgizrff

Hasonlót már én is csináltam, mikor elkészült a fortunám. A patron kúpját nem esztergáltam ki készre, miután feltettem a cnc-re utána símítottam be. Az asztalra egy satu, és abba volt befogva egy furatkés.

Kristály Árpád

Hallihó!
Találtok megoldást a fortúnára a www.cnchungary.hu a (külföldi) linkek között.....
Üdv.: Árpi