Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ilyeneket vettem nem mtrikus méretekben a leendő szárbefogatáshoz...  
A kérdésem: itthon van ilyen valahol pl. 20mm-esben, mert a csapágyboltban nincs... (jó lenne a kétrészes mert erősebb és kiegyebsúlyozottab... talán)  

Kép:  
http://i18.ebayimg.com/03/i/06/5f/52/62_2.JPG" border=0>

svejk

Inkább a megfelelő testelésekre figyelj.
Csillag alakzat. A léptető (servo?) mocik fémházát is.

000000000

sasi

Egzotikus villanymotor: 3*36V, 200 Hz, 90W, 12600 prm. Perem átmérő 62 mm, hossz 90 mm, 0,9 kg. A dizájnos burkolat alatt „szuper” ventilátor…
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/DSCF4207-1.jpg" border=0>

000000000

Ezt kigyártotta vajon és hova?

bmejdz9nu

Ha jól tudom... van olyan frekiváltó amelyiknek a kimenetét 0-tól 1V-os lépésekben lehet állítani... Tehát nem elvetendő...
A Hithachit csak 200-220-230-240V ... én azokat gyűjöm... :)

svejk

Nem olyan egzotikus az! :)
Orosz birkanyíró motorja, nagyon strapabíró!Tekercsbajjal még nem találkoztam, a csapágyakat 4-5 évad után cserélni kell.
Hol lehet még ilyet kapni?
Nyíregyháza kgst piac?  
Nekem kellene komplett egy ,vagy kettő.

bmejdz9nu

000000000

Szia Sasi!
Ez egy nagy kincs! Oda ne add senkinek!
Ha egyszer erre jársz, szívesen megpörgetem
Neked az AC fordulatszám vezérlővel. Van egy kiváló marómotorod!

svejk

Jó oda az eredeti vezérlő is, persze az fix frekit nyom neki. (Trafó,5-6 cmos ic 6db fet.)
A hagyományos frekiváltók is beállíthatók úgy, hogy a maximális frekihez csak akár 42 V tartozzon.

sasi

Harminc éve láttam először ilyet, akkor szovjet gyártmány volt, most orosz. Azóta semmit sem változott!  
Juhnyíró motor, a többi része úgy néz ki, mint egy túlméretezett hajnyíró.
Kb. 30-40 kg-os generátor állítja elő a feszültséget hozzá.  

sasi

Az enyém, ma vettem, tudok hozatni belőle, kompletten is (generátor nélkül), késeket is, csak igyekezni kell…sengen!

svejk

Na igen de az a generátor ellát vagy 5 ilyen nyírót.
Az ismerősömnek egy 2 köbdeciméteres dobozban van az inverter hozzá (azis eredeti orosz, bár ez igy nem használható a pusztán :))

svejk

Tudsz irányárat mondani?
Nagyot szakíthatsz :)

svejk

Ugye ennek is levehető a fogaskerék a tengelyről?
Ami nálam volt azt csak egy stift rögzítette.