Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Én levegővel vágtam 10mm vastag savállót 110A és 156V mellett és 5mm volt a vágás ferdesége, ahogy az ív "hajlik". Egyik oldalon "+"-os volt, másik oldalon "-"-os, 100mm átmérőjű kör esetében. De amint a link is említi, ez nem precíziós vágási technika, ráhagyással kell számolni, majd a munkadarab felhasználásától függően forgácsolni, estergálni, vagy flexel csiszolgatni kell. :)

etc77f5nr

Nálunk, ahol acélszerkezeteket gyártunk, nem lényeges, hogy 2mm a vágás ferdesége acélnál, bár 10mm lemez felett lánggal vágok és 10mm lemeznél is csak 1mm a ferdeség, de egy HEA gerendába vágott merevítőbordánál nem számít. "Majd a hegesztő berakja" :)

2f428kduf

Úrfi koromban, ha nem szerettünk volna ilyen ferdeséget, két test-csatlakozót használtunk, lehetőleg szimmetrikusan, így a test-áram mágneses tere nem ferdítette az ívet.

000000000

Mi mi pedig már óvodás korunkban kipróbáltuk és bebizonyosodott , hogy a két testcsipesz ezen nem segít azaz más az oka .[#wink]

etc77f5nr

Bizony tesztelve nem működik, a csipesz azóta is ott lóg :)

etc77f5nr

Ha a lemez mértani közepéből vágsz, és egyenletesen van elosztva a táv, szerintem még akkorsem működik :( A ferdeség a plazma örök hátránya marad. Nagyolásra jó :)

000000000

Egyszer már leírtam itt ...(amennyiben nem menetes ) sapkát oldalt összejelöl - lazít majd elfordít - tapasztalati eredményt : pont annyival fordul el a ferde vágás ( ferde hasáb) tengelye mint amennyivel az elforgatás megtörtént .

0s07z7g7

STAHLWERK CT520 ha jól látom mindenre jó masina hegesztés, AVI, Plazma. Szerintem mivel egyfázisú illetve nem pilotarc-os CNC plazmához kevés lesz (ne legyen igazam).  
Ha el tudod hozni próbára és csinálsz egy átalakítót a plazmafej befogáshoz a CNC asztalomra kipróbálhatod nálam.

000000000

Én próbáltam a gépet, mert mindenképpen németet szerettem volna. Hát nem egy nagy durranás. Az egészben az a pláne, hogy a Mo-i forgalmazótól nagyon nehéz információt szerezni. Ismerős vett ebayról, heggesztésre jó, plazmára már nem annyira.

000000000

Szerintem a STAHLWERK nem német gép hanem kő kemény kínai .De attól még működik - bár a RILON-t valamivel jobbnak tartom .

pvmyc6p5

Plazmásoknak ajánlom,nem az enyém ,csak találtam.
http://szerszampiac.hu/faipar/faipari_gep/fogaslecek_acelbol_4_es_modullal_930_mm_hosszban" TARGET=_fnew>Fogasléc occsóóó

000000000

Sziasztok. Érdekel CNC plazmavágó 1250*2500 as lemezekhez. 2-3mm vastag lemezek lesznek vágva. Értelmes áron, ha tudtok írjatok. info@deltako.hu

s7manbs8

Ha plazmavágó gépet akarnék építeni, akkor valami olyan oldal van, ahol tervek vannak, meg valami lista a beszerzendő anyagokról, elektronika stb ami kellhet ?

e83grvi22

Sziasztok !  
Felraktam néhány képet a munkáim közül később még bővítem ..  

igény szerinti gép építést ,régi gyári gép vezérlés cserét, javítást, plc-s vezérlés tervezést, építést ,programozást, mikroprocesszoros megoldások építését, vállalom.  
CNC Vízvágó,lézervágó,maró,lángvágó,plazmavágó,stb  

PLC-vel :Ipari vezérlések igények szerint.  
Beton üzem,aszfalt üzem,raklapoló berendezés,térkő gyártó gépek, érlelőkamra,raktár rendszer,szinte bármi amit meg tudsz fogalmazni feladatként .  
Lakás automatizálás ,riasztó rendszer,(okos Ház)stb  
Van egy ötleted? valósítsuk meg .Mindenre van megoldás...www.karoly@gmail.com