Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

hostya

A dolgok a helyén vannak..!

A víz/gőz bizony szétesik atomjaira 1500-2000C° tartományban, és ha már szétesett O+H-ra, akkor el is ég ezen a hőmérsékleten.  -és az égéstermék is víz lesz- :)

Te írtad:
 " A plazmavágónál is a koncentrált ív magas hő hatására válik plazma állapotúvá a levegő,vagy más gázok , vízgőz, stb. "

A plazma meg nem más mint..:  
"A fizikában és a kémiában a plazma ionizált gázt jelent, illetve a negyedik halmazállapotot a szilárd, a folyékony és a gáznemű mellett. Az ionizált itt azt jelenti, hogy az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad, és így a plazma ionok és szabad elektronok keveréke lesz. Mivel az elektronok már nem lesznek az atomokhoz kötve, hanem szabadon mozoghatnak a plazmában, a plazma elektromosan vezetővé válik és az elektromágneses mezőkkel kölcsönhatásba lép."
Legalábbis a Wikipedia szerint..[#wave]

000000000

Az igaz , hogy lehet bontani a vizet hővel - de itt nem tudom elképzelni . Nézz meg egy vizes plazmát (gróf Spanyol Zoltán is ezzel reklámozza magát )- annál a készülékeknél egy hegesztő gép teljesítményével hoznak létre egy kis plazma sugarat ( nem belekötni - egy 160A-es MMA=40A plazma - aki már látott belülről az tudja ) ami úgy tudom nem hidrogén és oxigén gázok keveréke .

000000000

A gondom az , hogy minden halmazállapot váltás még "+" nagy energiát igényel .Plazmavágó fejnél is előfordult - nagy furat (kopott )+ alacsony amper + nagy levegő nyomás és így kialudt-kihűlt a plazmacsatorna .No mindegy nem borzolom tovább a kedélyeket , mára elég .

hostya

Ez már csak: [#dumcsi]

Most nem a gróf Spanyol Zoltán kütyüjéről beszélünk, hanem:  © pixel66 #978-ról... [#wave]

Szalai György

Nem csak a Viki szerint.
A régi, porcelán burkolatú, nagyfeszültségű túlfeszültség levezetők szikraköz sorában például az elektromos ívet, (plazmát) kis korong alakú állandó mágnesekkel pozícionálják.
Nem sok van már belőle, kiszorítják az ívmentes működésű, fémoxid alapú túlfeszültség korlátozók.

fpd0kbd4

Annó futottunk már egy kőrt a külsőíves plazmával.Én ezt tatom vízbontásra megfelelőnek.Egyszerűen a plazmafáklyát belenyomni a vízbe és hagy bontsa. A víz így nincs kapcsolatba a plazmaív kialakulásával sem a fenntartásával.

PSoft

Ahahh!

Azok voltak vörösréz "kapszulákba" bezárva,és szépen,'cinnel' körbeforrasztva?

Mindjárt...keresek egyet!:))

000000000

Én nem akarom bontani a vizet meg elégetni még egyszer . Sem a "plazmagyújtás" nem érdekel ( pár évvel ezelőtt elég jól futott a téma  a HE-n és sokan dicsérték is akkor nézegettem én is az vízbe dugott gyújtó gyertyákat ) ... engem inkább a plazmavágó begyújtása érdekel . Mivel ez a témálya a fórumnak is - van több gyújtó egységem is és ma mélyebben szétszedtem és egyszerű ötletes megoldással találkoztam . A HF-es gyújtó kapcsolását nagyon egyszerűen a HF-es szűrő tekercs U57-es ferrit mag összecsavarozásának kihagyott nútjába volt dugva egy kis reed relé . Mi meg anno a testkábelre tekertünk 4 menetet és abba tettük a relét .

fpd0kbd4

Bocsánat  de az #1010#-ben lévő anomália  helyesbítendő. A külsőíves  kifejezés tévedés, a belsőíves kifejezéssel értelmezhető az eszmefuttatás.

000000000

Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Szükségem volna egy  1.6*0.75m asztalméretű  cnc alapú gépre számítógéppel, programmal. Lézeres alkalmazáshoz kell, viszont nekem csak gép kivitelezésre van szükségem, a lézer megoldott.  Kihez kéne fordulnom a részletek megbeszélésével, aki számlaképes ezen a téren?  Nem vagyok fórumozó, ezért nem tudom hogy jó helyre írtam-e be a kérdésem, de a segítségeket megköszönöm!

szf

Szia
Mostaniba szedek szét egy üzemet teli van ilyen ilyen alkalmazàra hasznàlható gépekkel.Hogyha talàlok megközelítő méretüt akkor jelentkezem.

000000000

Szia! Rendben!
Az asztal méret nem kötelezően elvárt, hanem csak kb., persze ksiebb nem lehet!
Annyi elvárásnak még meg kell felelnie, hogy a fej el tudjon emelkedni az asztal síkjától 60centire is.

d46hvfrdr

Üdv!
Építettem egy plazmavágó gépet, esetleg THC vezérlőre tudtok valami tippet adni, hogy honnan, kitől érdemes beszerezni, Hol a legkedvezőbb az ár?  
Vékony lemezeknél ha összetettebb a munka esetén sajnos nagyon meghajlik a lemez és volt, hogy beakadt a fej, elhúzta az anyagot, a munkadarab persze így kukára megy...

A gép kapott egy pilot üzemű, saját kreálmányú a vágófejet. Egy normál érintős LG-40-es fejet alakítottam át, illetve az inverter is megkapta a szükséges plusz alkatrészt [#wilting]

ANTAL GÁBOR

tekerd föl az egeret a legelső barna sorra és klikkelj rá az első részre, azután webáruház ..

0s07z7g7

Én még nem vettem, de ha vennék ilyet vennék : http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?categoryID=86" TARGET=_fnew>THC

- A vékony lemez könnyen meghajlik. Használj vízágyat, vagy vágás közben hűtsed (locsold vízzel.)
- Nekem van egy fa botom azzal szoktam lenyomkodni a lemezt vágás közben.