Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

D.Laci

s2k5ycubj

Hoppá ez nagyon jó! Kíváncsian várom a folytatást! Esetleg lehetne egy kicsit többet tudni erről a készülékről?

d30xhrezp

Természetesen.Egy korábbi hozzászólásomban felraktam egy házi készítésű plazmavágót.
Ezért úgy gondoltam megpróbálkozok egy hegesztőt is megcsinálni.A fejet vízvezeték dolgokból,AWI elektródából, olajégő elektróda porcelánjából és egy nagyobb autogén hegesztő szárából csináltam.
Az áramkör lényege egyenirányító,legalább 600mf 400v-os kondik és a nagyfeszültségű gyújtást adó trafók.A szabályozás pedig egy porszívó szabályozójával próbáltam.Sajnos a dióda híd nem bírta így a szabályozó is tönkre ment.De sikerült az ívet fenntartani és szabályozni egy darabig.Most szereztem leválasztó trafót és össze rakom még egyszer nagyobb diódákkal.A gond a fej melegedése,mivel a levegőt elég kis nyomáson kell tartani,így ez nem hűti eléggé mint a plazmavágó fejet.Ezért vízhűtésesre terveztem ami az alsó részbe lesz bevezetve.
Később megpróbálom CO2,és Argon gázzal is.

d30xhrezp

Eljátszadoztam a plazmával,hogy hogyan ég a víz!
Elég meggyőző a víz,rendesen ég a nagy intenzitású plazma ívben.Ha valakit érdekel itt megnézheti.  https://www.youtube.com/watch?v=qRmzHT4HPZw" TARGET=_fnew>Water spark plug.Water plasma.Víz égetése.

Rabb Ferenc

Ugyan mivé ég a víz? Hiszen már önmaga is égéstermék!

d30xhrezp

Hát egyszerű!
Vízzé ég el a víz!

Rabb Ferenc

Ja, az más! Ha van a víznél vizesebb víz is, akkor rendben. Csak én erről nem tudtam. Vagy nem ittam eleget...

PSoft

Látod!

A szakember,az...szakember!
Csőrös fogóval teszi odébb a vízcseppet is!:))
Vagy Te...végig se nézted a videót???
Én megnéztem,elbaxtam rá...hét és fél percet!
[#falbav][#falbav][#falbav]

s7manbs8

Azt a plazmafejet nem valami nagy fesszel kell begyújtani ? Nemrég csináltam két kutyariasztót ilyen fesz csattogtató panelt, csak  lehet az j lenne valakinek vagy ilyen célra is.

Rabb Ferenc

Na mesélj arról a kutyariasztóról, mert érdekel! De keress egy jobban hozzáillő topikot. Itt nagyon off lenne ilyen tudományos környezetben, ahol a víz is ég.

fpd0kbd4

Azért nem kellene lefikázni pixel66-ot!!! Nem az ilyen beállítottságú embereket kellene elüldözni a fórumról.  

Testi épsége kockáztatásával vállalja, hogy hobby szinten újra fölfedezze "multiplaz" néven ismert hegesztőkészüléket. Talán ha úgy fogalmazza meg   hogy plazmával történő vízbontási kísérlet,már nem is tűnik olyan tudománytalannak, (a technika mai állása szerinti lehetetlenségnek) Szerintem az elképzelés az lenne, hogy plazmával vizet bontunk, majd a hidrogén oxigén keveréket elégetjük.

000000000

Jól írtad - "testi épsége kockáztatásával "  .... háááát ami azon az asztalon van !??  De azért neked is be kell látnod hogy egy fórum színvonalának folyamatosan növekedni kellene ( és nem vizet égetni ). Talán első lépésbe tisztába kellene tenni mi is az a "plazma" . Aztán szép lassan lépegethetnénk előre .

d30xhrezp

Kedves negatív hozzászólók!Ez Hobby fórum!!! Kérem ha valami nem tetszik a másik Hobby szintű tevékenységével kapcsolatban nem muszáj kommentálni.A saját testi épségemért had aggódjak Én.Az,hogy  ki mivel van tisztában az Te se tudhatod meg Én se.De ha megépítesz Te is egy működő plazmavágót,akkor mond a másiknak,hogy valamivel tisztába kell lenni.Kezdem úgy érezni,hogy ez egy okoskodó fórum (jó magyar virtus).Én is megnézem a mások munkáját és vagy tanulok tőlük valamit,vagy nem de azért nem töröm le az Ő lelkesedését mert engem az nem annyira érdekel.És az még semmi,hogy mi van az asztalon,de mi van a műhelybe(káosz).:)És Én azoknak szeretném megmutatni a dolgaimat akiket érdekel,és ha valakinek esetleg tudok segíteni akkor megteszem.De azért egy fa égetéséhez se kell sok ész,mégis közzé teszik egyesek a munkájukat.
És még annyit,ki képviseli itt a színvonalat talán Te?

000000000

Sziasztok, írt itt valaki szabásterv készítő programról, tudtok valami egyszerűt?

Rabb Ferenc

Sok mindenben igazad van. Az, hogy az asztalod hogyan néz ki - magánügy (csak ne legyen kötelező utánozni) Hogy mikor és hogyan vereted magad agyon a villannyal - szintén magánügy. De azért nem javaslom.

De a víz nem ég! Mert az már nem magánügy, hanem kémia.

Azt írod, hogy megnézed mások munkáit és vagy tanulsz belőle, vagy nem. Én nem sértegettelek csak egy tévedésre (esetleg csak téves fogalmazásra) hívtam fel a figyelmedet.

Egyébként pedig további sikeres kísérletezést. De csak óvatosan azzal a nagyfesszel!