Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Inkább nem válaszolok .[#kuss]További jó munkát !

PSoft

Én,vettem a fáradságot,és végignézem azt a videót.
Hogy is mondjam,hogy ne legyen sértő számodra...
Vártam valamit,nekem erről szólt az a hét és fél perc.:(
De,biztos én vagyok a nem hozzáértő.:((

Elismerem,volt némi irónia abban,amit a #982-ben írtam.:)
(ez,talán betudható a hét és fél perc "szikráztatásnak")

Ha sértő volt számodra,akkor elnézést kérek érte!
[#wave]

000000000

Én már kinőttem abból a korból hogy bocsánatot kérjek egy agresszív vízégető ökörtől ! Nem vagyok hajlandó tapsolni azért mert valaki hét és fél percen át szikráztat egy  gyújtó gyertyát ! Tiltakozom ! Nem is ide való téma ! Ha egy 15 éves  csinálta volna ... talán . De aki még a kritikát sem bírja !Szóval érzem - nekem nem itt a helyem . Talán máshol még tanulhatok mert nagyon szeretnék de nem az ilyen emberektől !

PSoft

Hol írtam én olyat,hogy végig tapsoltam azt a videót!???
Azon kívül...elnézést kértem,nem bocsánatot.

Nézd meg © pixel66 adatlapját.
Amíg az csupán egy háromismeretlenes egyenlet,én azt olvasom ki belőle,hogy épp tegnap este 20:56 kor volt tizenöt.:(

Hogy Neked hol a helyed,azt magadnak kell eldönteni,ne is hallgass másra!:)

d30xhrezp

Egy,ha nem tudnád nem egyszerű gyújtógyertya szikráztatástól bomlik fel a víz.De hidd el az ökör nem én vagyok.Én nem sértegettem senkit.
Nem szóltam be senki munkáira.És a sértő szavaidat megtarthatod magadnak,mert nem szeretnék a szintedre lesüllyedni.

ANTAL GÁBOR

Tisztelet a kivételnek de a villanyszerelők  és az ilyen érdeklődésű amatőrök közt  sok érdekes emberrel volt alkalmam megismerkedni. Az első hegesztőtrafómat én tekertem , azután Miskolcon ajánlottak egy embert. ( anno kb 1976 ) Elmentem hozzá és leírhatatlan amit az udvarán és a műhelyében láttam . Mivel az általa tekert trafó ár érték aránya ( mai szóhasználattal ) rendkívüli jó volt belevágtam .  Kaptam egy söntszabályzású alu fazonhuzalból ( szekunder ) barna enyves ragasztópapírral szigetelt ( a primer anyagát vréz én vittem ) trafót.    Rengeteget használtam , a GMK oszlopos gépe volt , a mai napig meg van , működőképes ( de az idő elszállt felette ). Azután a kollégáimnak még min 6 trafó készült. Valamit nagyon tudott a koma.. Én ezen a szemüvegen keresztül nézem Pixel 66 dolgait . ( Bogarásztam annó a  hálózati ( direkt ) táplálású plazmáját, de sajnos a doksi is gyorsan és kézzel rajzolva készült . Én biztatom ( persze nem fogom direktben leutánozni )de sok ötletet ad    

000000000

Félre értetted a mondandómat - magamról írtam nem rólad .

000000000

Gábor , nem az a trafó amit nekem adtál csere-berében ?

000000000

jó kis energia van a vizbe.....
talán még mikronos porlasztásban (ultrahangos fejben) a vizel még extrem dolgokat lehetne müvelni....

000000000

Tegyük már helyére a dolgokat - szerintem a víz nem bomlik el és ég el újra - továbbá a "plazma" egy halmazállapot . A plazmavágónál is a koncentrált ív magas hő hatására válik plazma állapotúvá a levegő,vagy más gázok , vízgőz, stb. Aki nem így tudja az cáfoljon meg .

2f428kduf

Annó, az egyetemen, igen! míg ki nem rugtak az instabil vegyületek iránti, szerintük, túl élénk érdeklődésem miatt:mutatott a Professzor olyat, amit termikus elbomlásnak nevezett: egy speciális oxidokból állófűtőtasttel, amit előtte gázon fel kellett hevíteni, különben nem vezeti az áramot: oxigénre és hidrogénre bontotta a vizet. Az oxid-fűzőtest állítása szerint közel 2000 fokra hevült. Mondjuk az erős, szinte fehér fénye ezt valószínüsitette is. Nos ez a szikra kb 4000fokos hőmérsékletén ez meg eshet. Ami azután a következő szikrától meg is gyullad.

ANTAL GÁBOR

Szia ! Hát meg kell néznem mert több is készült .  De lehet . Ha nálad van akkor van egy jó trafód...

d30xhrezp

Az ötlet nem az enyém,számtalan videó megtalálható a neten a kísérletezésekről.Amit én esetleg hozzá tettem,hogy a nagyobb intenzitású ívet nem a HV diódával oldottam meg a gyújtó trafón,hanem kondenzátort sütök ki nagyfeszültséggel.És az látszik a videón is,hogy nem csupán a szikra adja a fényt,hanem a víznek is van benne része.Amúgy élőben meggyőzőbb.Az,hogy a víz nem bomlik fel,ha nem próbálja ki valaki honnan olyan biztos ? A régi tézisek már megdőltek.A föld már nem lapos,az atom is osztható!És nem hiszem,hogy akkora nagy bajt okoztam,hogy egyesekben felháborodást keltsek.Nem kötelező megnézni senkinek a másik munkáját.Ma megnéztem,a keletkező nyomás esetleg ad-e le valami munkát.Fél méterre lehet érezni a nyomást.De ezt már nem publikálom.

000000000

Még te hoztad be személyesen a szervizbe - ill. segítettek becipelni mert akkora súlya volt .A sekunder két alu profil huzal volt szorosan egymás mellett tekercselve .(Lajos bácsi semmit nem felejt el ! )

fpd0kbd4

Meg kell hogy cáfoljalak, a víz 2000C°-fölött elbomlik hidrogénre és oxigénre (ez tény).Ez az elegy a "durranógáz" ami szikra hatására elég. A plazma hőmérséklete bőven alkalmas a vízbontásra.(ha egy MMA elektródát a víz alatt szikráztatsz, még a kialakult ózon illatát ís lehet érezni)A probléma az hogyan oldod meg a gyakorlatban plazmával a vízbontást. A nagyobb probléma az hogy,hogyan kezeled biztonsággal a termelt gázt, míg felhasználásra (elégetésre)kerül.