Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Nagyjából, viszont pilot gyújtású tud lenni akár a HF is.
A magasságmérésnek nincs köze a gyújtáshoz. Az is lehet elektromos vagy mechanikus, de azt már egy macro kezeli a szoftverben.
Nincs rugós rész a pisztoly belsejében, az szerintem az elektróda hűtőbordája lesz.

Kelepeisz Lajos

Erre gondoltam. Google fordítás.

remrendes

A 45A-es Hypertherm fejnel en ilyenre nem emlekszem.

frob

Sziasztok

jó párszor próbálkoztam plazma vágással, de mindig az lett a vége hogy búcsút intettem a gépnek...
most rozsdamentest kellene majd vágnom, másképpen sajnos nem lesz megoldható.
Anyagvastagság 2mm.
Tehát nem valami eszement nagy áramú gépben gondolkozom, egyenlőre semmi cnc csak kézben tartva, vezető mellett.
Ahonnan eddig vettem a gépeimet ( mastroweld) mintha valami őrület elérte volna őket a legkisebb gép is majd 200e
Szóval kellene valami ilyen masina ( nem 200e -ért) mit ajánlanátok?
Na meg miért nem sikerülhetett nekem a vágás, ha pár paramétert írnátok, pl levegőnyomás lehet rossz fejet fúvókát használtam?
Nagyon széles vágások voltak még vékony lemezen is, videókat amit nézek igen szép szinte sorjamentes vágásokat csinálnak és vékonyakat, épp csak az elvárt plazma vastagsággal.
Nekem óriási cseppek estek le, csattantak szét a földön.

Előre is köszi a segítséget!

remrendes

Idézetet írta: frob Dátum 2025 szeptember 15, 07:18Sziasztok

jó párszor próbálkoztam plazma vágással, de mindig az lett a vége hogy búcsút intettem a gépnek...
Anyagvastagság 2mm.
Tehát nem valami eszement nagy áramú gépben gondolkozom, egyenlőre semmi cnc csak kézben tartva, vezető mellett.
Ahonnan eddig vettem a gépeimet ( mastroweld) mintha valami őrület elérte volna őket a legkisebb gép is majd 200e
Na meg miért nem sikerülhetett nekem a vágás, ha pár paramétert írnátok, pl levegőnyomás lehet rossz fejet fúvókát használtam?
Nagyon széles vágások voltak még vékony lemezen is, videókat amit nézek igen szép szinte sorjamentes vágásokat csinálnak és vékonyakat, épp csak az elvárt plazma vastagsággal.

Lehet csak a vágási sebesség volt lassú.
Ezt ennek is tudnia kellene.

TBS-TEAM

Anyagvastagság 2mm.

Scheppach PLC40 plazmavágó olcsó 2mm rozsdamenteshez teljesen megfelelő 8mm-ig lehet vele vágni rozsdamentest.
József

frob

kösz
Volt már a kezedben ilyen?
nem látom hogy pilot íves e, az gondolom nem árt manapság

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 szeptember 15, 21:26Scheppach PLC40 plazmavágó olcsó 2mm rozsdamenteshez teljesen megfelelő 8mm-ig lehet vele vágni rozsdamentest.

frob

Kösz
igaz nem 200e :) de még mindig drágának találom
viszont ahogy nézem bőven tudná ami kell

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 szeptember 15, 21:18Lehet csak a vágási sebesség volt lassú.
Ezt ennek is tudnia kellene.

TBS-TEAM

Idézetet írta: frob Dátum 2025 szeptember 16, 12:30kösz
Volt már a kezedben ilyen?
nem látom hogy pilot íves e, az gondolom nem árt manapság

Nem volt a kezemben, de ez nem fontos infó, a lényeg 200 ezer alatt van bőven és tudja az elvárt
vastagság vágását.
Igen pilot gyújtásos.
A vágási minőséget az áram/gáznyomás (ennél a típusnál süritett levegő)/előtoló sebesség/fej és az anyag közötti távolság határozza meg.

József

vadember

Idézetet írta: frob Dátum 2025 szeptember 16, 12:32Kösz

Anyagvastagság 2mm.

Van egy ilyen gépem. Tavaly augusztusban vettem, de nem használtam. Tehát még 6 év garancia van rá. Okafogyottá vált a vásárlás. 160 ezer.

CUT 70

remrendes

Idézetet írta: frob Dátum 2025 szeptember 16, 12:32Kösz

Biztosan nem ez a legolcsóbb és sajnos ez meg talán a Jasic CUT40 nagyjából a belépő kategória, csak utóbbi kicsivel drágább.

frob

Köszönöm mindenkinek, végül megoldódott.