Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Találtam egy jól megtervezett plazmavágó gépet, otthoni használatra, nyomtatható alkatrészekkel. A tervek megvásárolhatóak 25 dollárért, ha esetleg mást is érdekelne társulhatnánk, így olcsóbb lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=lhejn2-bwxc&list=PLWACT6mAqAyVz0Aqc3zoBX9DPsVudicCchttps://jdsgarage.bigcartel.com/category/plasma-table

ywathzay

Lóf.sz tormával. Azt a 2-3 gördülő egységet el lehet készíteni acélból/ aluból, és még a meleget is jobban bírja. Várom mikor készül el az első 3d nyomtatott csuklósbusz, már mindent is pla-ból akarnak elkészíteni.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm a kulturált hozzászólásodat, legközelebb ha valami nem érdekel, csak légyszíves engedd el.
Köszönöm.

PSoft

Ha eljutsz a megvalósulásig, kinyomtatom Neked a hozzávalókat. [#wave]

Kelepeisz Lajos

Szia Béla!
Nem igazán az építés lehetősége, hanem csak inkább a műszaki tartalom érdekelne, ezért is nem akarok egyedül ennyi pénzt kiadni, amúgy minden gond nélkül.
Amúgy hála az égnek, már nekem is van tapaszalatom a nyomtatás terén, már a másodig nyomtatómra gyüjtök, egy Bambulabra.
Kedves Béla, Boldog Új Évet kívánok neked és minden fórumtársnak, jövőre remélem lessz lehetőségünk beszélni!

remrendes

Ennek muszaki tartalma azert nem sok van. Legalabbis a YT video alapjan nehany sor mellett megrajzolhato.

kila

Műszaki tartalom? Amikor 9.55-után a srác kezéből kiugrik a résbe szorult védő burkolat nélküli kisflex. Hát építő jellegű... BUÉK mindenkinek!

ywathzay

Ezen már 10 éve átrágtam magam. A műszaki tartalom mellett, fontosnak tartom, ha valami elkészül, legyen tartós. A DIY, valamint a HOME- MADE, BUDGET kulcsszavak kiváló nézőszippantó kulcs szavak a jutubon....
Attól lesz valami budget, mert PLA-ból van kinyomtatva? Kb 10 éve volt divatban amerikaországban egy ugyanilyen elrendezés, kb 1x1m asztalmérettel, csak a kocsik kb 5mm acéllemezből készültek. Majd ha megtalálom a videót, belinkelem. Csak most mindenütt ez az műanyag idétlenség jön fel. Az egész szerkezet acélból van, az a néhány tenyérnyi felület vastagon túlméretezett műanyagból. Akkor ez jó?
Ha a kocsik acéllemezből készülnek, nem éri meg kifizetni akár egy lemezmegmunkáló cégnek azt a 20-30e forintot (hozzáteszsem, a szükséges rajzok kb 30 perc alatt elkészíthetőek egy CAD programban), hogy egy stabil, hőálló, tartós szerkezetünk legyen?
Elengedem!
Peace!
BUÉK!

Kelepeisz Lajos

Köszönöm a hozzászóllást, ezen valóban érdemes elgondolkodni, de mint mondtam, nem építeni szeretnék, csak a kíváncsiság, de már elengettem, mert teljes mértékben igazat adok nektek.

vadember

A LANGMUIR CROSSFIRE-t ötletét másolták le. Kicseréltek sok dolgot olcsóbra, silányabra és abból lett ez a termék.
De egyik sem ipari mennyiségű vágáshoz van szánva.
Crosfire

Kelepeisz Lajos

Uraim, itt mire gondolhatott a költő, ez milyen funkciójú gépre utalhat, én magam nem értem a lényegét.
" For trouble free operation, a low frequency blow back start plasma cutter is necessary"

GG

remrendes

Nem a kommersz HF gyujtas, hanem amikor a levego altal megmozditott elektroda adja a gyujto ivet.

Kelepeisz Lajos

Lennél kedves máshogy megfogalmazni, mert így nem értem, mi az hogy nem kommersz, koppintós módon, "mit jelent hogy levegő által megmozdított elektróda"?
Köszönöm.

Kelepeisz Lajos

Kezdem érteni, lényegében a HF gyújtásnál a pisztolyról átugrik a HF gyújtószikra a munkadarabra ebből keletkezik az ív, ennek hátránya ha rozsdás vagy festékes az anyag, szenvedős a begyújtás, ráadásul CNC vezérlés minden részét bezavarja, akár tönkreteszi. A Blow Back start technology, egy pisztolyon belül kialakuló ív (pilot ív), ami kevésbé zajos, ráadásul a kilépő ionizált gáz, már át tudja vágni a retkes anyagot, és így egyenes az útja az ívnek. Már csak azt nem értem  hogy működik a gépi funkció, mikor lemegy a fej, érintkezik a fémmel, majd felemelkedik, és ekkor gyújt be, meg azt sem értem mire kell az a rugós rész a áramátadó belsejében, gondolom a levegő áramlását szabályozza mikor leér a fej, de ez a része már magas, sajnos magyar nyelvű leírást nem találok.