Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Nekem a tapasztalatom az volt az egyenes vonalú megközelitéssel kör alakok kivágásánál, hogy a vágási vonal elérésénél való megtorpanásnál sok + hőt visz be a plazmafej az anyagba és minnél kisebb a kivágandó furat annál hamarabb beomlik az oldalfal a vágás végén.
Az ívben lévő megközelítés / vég jobb eredményt biztosított, mert egyenletes a mozgás és a hőbevitel.
Hőkamerával néztük.
A SheetCam nagyon jól kofigolható jó választás.
A CNC programban nézd meg, hogy sebesség módban legyen (velocity mode).
József

Reinis Roland

Probáltam már az ives megközelitést is,illetve elöszőr csak az volt beállitva.
Mindenképpen még probavágásokat fogok csinálni,de mivel a 2 gép hasonlóakat produkál és csak az egyiket épitettem én,ezért gondolom hogy a közös pont a plazmavágó maga.
Amit a remrendes küldött (ezuton is köszönöm),xabi féle pisztoly teszt eredményt,ugy gondolom,legalábbis remélem ott van a kutya elásva.

TBS-TEAM

A Hypertherm a csúcs, és azzal is lehet ugyanilyen értékelhetetlen eredményt elérni.[#eplus2]
A leggagyibakkal (Lidl stb...) is elég jó elfogadható eredmányekkel lehet vágni.

Az YK100H kiskinai fej nagyon hasonlít a Hypetherm kialakítására.
József

remrendes

Reinis Roland

Néztem a Hyperthermet is,horror.
Mindenképpen végig játszom azt amit javasoltál.
Igy is több éve itt állnak ezek a gépek,haszon nélkül,csak eddig más volt fontosabb.
De most élesedet a helyzet,ugyanis szerencsémre,vagy szerencsétlenségemre belevágtam és vettem egy hidraulikus élhajlitot.
Igy ha nem is mindent,de egy részét a munkáknak jó lenne ha saját magam tudnám vágni és nem kellene más cégnél lézereztetni.

TBS-TEAM

A Hypertherm MAXPRO-HYPRO sorozat alapján koppintott változat.
József

remrendes

Azokbol eddig csak folyadekhutesesrol hallottam.

TBS-TEAM

Van belőle folyadékos is meg sima levegős is.
Pl: MAX200

József

TBS-TEAM

A kiskinai kihagyta belőle a folyadékos O gyürüs távtarókat, viszont a gáz áramlási keverési rendszert és a fej hűtést ami mind jó azt belerakta.
Igaz 2-300A-ket nem tud, de szerintem nem volt cél, már a lézer nagyon túllépett a plazmán.

József

remrendes

Ezen mindegyik folyadekhutesu.

TBS-TEAM

Lehet ebből csak folyadékos van, már rég foglalkoztam vele, vagy 5-6 éve.[#kacsint]
József

8525rvha

Szép napot a képen látható gépépítő profilt keresnék, hátha tud valaki ajánlani forrást. És a hozzá való rögzítő füleket(nem tudom mi a neve).
80x80  1500-2000mm lenne szükség, használt tökéletesen megfelel. köszönöm

3pka0vftd

Sziasztok, egy kis segitsègre lenne szüksègem , pár ève èpitettem egy cnc plazma vágot , minden jol müködik , de viszont a thc magaság èrzèkelő kimaradt ès most szeretnèm be èpiteni .

Plazmavágo :  
https://2energy.hu/termek/cnc-plazmavago-125-a-400-v-gyujtas-pilotainditassal/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIsfDajbiIiQMVF1tBAh1lpx7LEAQYAyABEgJPyfD_BwE

Thc: https://cncdrive.com/downloads/CompactTHC_manual.pdf

A kèrdèsem az lenne hogy ez a proma thc elbirná ezt a plasma vágo gèpet ?

Köszönöm a válaszokat .

dosalaszlo

Tiszteletem

Nálam a Proma THC tökéletes végzi a dolgát saját gyártású asztalon, CEA 155A gépen úgy 6 éve.
Nem a legolcsóbb de az egyik legjobb megoldás szerintem.

Üdv
László

T.Laci

Tiszteletem a kedves Fórumtársaknak!

Ha lenne valakinek 12 méteres munkakábellel centrál csatlakozóval Jasic CUT100 plazmavágóhoz gépi feje eladó S.O.S érdekelne.

Ha jó áron rendelős linket tud valaki az is érdekel, ha 145e + áfa alatt van mert addig az én kereséseim is eljutottak.

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, és a megkereséseket.

06 70 286 62 27