Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

hkrfrehev

Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok plazmavágás terén, segítséget szeretnék kérni, vettem egy plazmavágó gépet Burny 2.5 vezérléssel és spiro 1500x3000 asztallal. Hibásan vettem, sikerült megcsinálni, csak szervó motor szénkefe problémája volt.
Manuálisan mozog X , Y irányba, Z-ben még nem tudtam megmozdítani mert nem tudok programot futtatni rajta.
Floppy bemenet nincs, a benne lévő programokat próbálom előhozni de mint mondtam nem használtam ilyen gépet még kezdő vagyok tanulmányozom a kézi könyvet, talán nemsokára sikerül valami.

Kérdésem a következő lenne:
- hogyan tudnék írni rá programot?
- melyik programmal tudnám használni a gépet PC-vel?
- milyen RS232 kábelt ajánlotok?
- ha megvan a kábel és a szoftver hogyan működik a program átküldése a gépre?
Gépi programírással nincs gondom, legalábbis ha úgy van futtatnék rajta kész programot, csak nemtudom mi a menete.

Köszönöm szépen előre is!

nj246gf2z

Üdv! Keresek megvételre Razor Cut 45-ös plazmavágót, vagy hasonló CNC-konpatibilis kis plazmavágót egy fázisra (230v). Köszönöm, ha maradhat![#eljen]

0s07z7g7

Régen jártam erre, kb. 8 éve (segítségetekkel) épített CNC plazmavágó elfáradt. Építettem egy újat.
Még tesztelés alatt van nem tudok nyilatkozni róla.
Ami érdekessége:
- Szinte teljesen zárt lineár rendszer.
- Kihúzható víz asztal, két sor 5x5 cm-es raszter osztású konténerhálóból készített rácsozat amibe bárhová betehető cserélhető hulladék szelvény.
- Elszívó rendszer.

vb3tgbym0

Gratulálok! igazán szuper gépet építettél megint! Az előző is sok hasznos ötlettel látott el.
Erről is készült részletes videó az építésről mint az előzőről? Szívesen látnám.

üdv

svejk

frob

Igazán szép lett!
Mindenre figyeltél, az hogy a teljes asztal kihúzható nem semmi, innen már csak egy lépés a csereasztal megoldás :)

Milyen elektronika végzi a fej magasság állítását?

svejk

A zavarszűrési megoldásokat most már tudatosan készítetted?
(úgy emlékszem anno volt vele szívás)

svejk

A víz alatt a tálca alján összegyűlő cunder előbb-utóbb nem fogja majd feltartani a zártszelvény darabokat?

A vizestálcát kézzel mozgatod?

Valami jó kis "S" gyorsulásgörbés szervoval kellene, hogy ne lötyögjön . [#finom] [#circling]

D.Laci

D.Laci

svejk

Nekem nem rémlik, de már rég volt. :(

0s07z7g7

Majd nemsokára összeírom a tapasztalataimat illetve felrakom az UCCNC hez írt XBOX joystick vezérlőt (már működik az új bluetooth-os Series S vagy X xbox vezérlőkkel is.) Illetve az Auto THC pluginomat...

- A vízasztal kézzel mozgatható kb. 500 Kg, tolókapu motort akartam rárakni, de olyan könnyen mozog hogy egyenlőre nem látom értelmét. Nagyon meg könnyíti a lemez cserét.
- A vízasztalban a konténerhálós betét kivehető. Mikor tisztítom a kádat kiveszem a betétet kipucolom a medencét aztán vissza...
- Kontakt gyújtású plazmát és fejet használok (PT100), ez szerencsére nem zavarja az elektronikát.

svejk

y9au2mspr

Gratulálok xabi,profi munka. A lemez távtartó zseniális. A vízágy meghálálja a rá fordított időt.

rmkeh8a83

Sziasztok segítséget kérnék
Találkozott már valaki a képen látható Iweld cut 55 pilot pfc Plazmavágóval szeretném összehozni egy Thc vezérlővel de mielőtt kísérletezem a kábelekkel hátha kapok segítséget tőletek.
Előre is köszönöm.