Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézFaca. Feltaláltad a spanyolviaszt, otthon, az irodában.

Én inkább "Robsy viasz"-nak mondanám.
Nem új keletű dolog ez sem, évtizedes találmány.
Nagyszerűen alkalmas önfényezésre és ha kell, vagy szorul a hurok, mások porig alázásának kísérletére.

TBS-TEAM

Én semmit nek akarok megcáfolni csak tényeket írtam.

fogj egy csövet és egy filctollat a kezedbe, és rajzold körbe.
Vond le a következtetéseket.

Itt egy pár videó sok-sok tonnás anyagmenmunkálásról.

Sok-sok BUTA mérnöki megoldással.

József

PSoft

IdézHa látni akarom a fa minden oldalát körbe kell mennem rajta.

Dehogy kell!
Te vagy a gépmester, nálad a Stihl.
Kidöntöd, aztán majd az erdei rabszolgák már fekve...átfordítják neked. [#nyes]

000000000

[#eljen]

Így van a plazma és lángvágás nem a század milliméteres végeredményekről szól, de még sokszor a tizedekről se.
Valamint ugyebár az egyértelmű mdb helyzetmeghatározásnak számos gyakorlati trükkje van a különböző ülékek, megvezető felületek, ütközők, stb... megfelelő, célirányos kiválasztásával, ahol garantált az azonos profil, vagy cső pozíció egészen kis tűrésmező tartományban is cseréléskor, vagy átfordításkor.

000000000

Fogalmad sincs, mi az a felületi normális vektor, csak mint már annyiszor telelinkeled semmitmondó húlyeségekkel a topikot, csakhogy okoskodjál mindig. Jobb lenne már a 4 ponttal foglalkoznod érdemben, mert ha csak a töredékét megérted, nem fogsz többet ennyi sületlenséget itt összehordani.

A "filctollas" gyerekes gondolkodást inkább rád bíznám.
Nekem inkább Dr. Strommer Gyula professzor profeszzor tanítasa a mérvadó a mai napig is ábrázológeometri témakörben, amit volt szerencsém 40 évvel ezelőtt megtanulni, megérteni a műszaki egyetemen.

D.Laci

Talán egy ilyen 6 tengelyes gép közelit az ideális megoldáshoz.
https://grabcad.com/library/5-axis-plasma-cutter-project-1

Olyan plazmavágógép úgysem létezik ami mindenre jó.

svejk

"Egyidőben mozgó 5 tengely már igen nagy kihívás..."

Leprogramozni matematikailag, vagy ilyenkor a túl sok számítás esetleg már a számítógépet is túlzottan igénybe veszi?

Köszi jó tudni, hogy van ilyen G-kód generálási lehetőség...

svejk

Azt szokták mondani a munkaerő területén senki sem pótolhatatlan.
No, Te valószínű kivétel vagy! :)
Nehéz lesz az utódodat megtalálni... :(

000000000

Ejnye Béla![#ejnye1]

A #3710-ben ezt írod:
"fogadd elismerésemet a fejlesztésedhez."
Most meg ezt:
"alkalmas önfényezésre és ha kell, vagy szorul a hurok, mások porig alázásának kísérletére."

Mekkora ferdítés, hazugság, téves előitélet ez az utóbbi, és  micsoda ellentmondás még saját magadnak is a 3710 tükrében.

000000000

Leginkább a helyes 5D mátrix koordináta transzformációs  matematikai modell a nehézsége, és ilyenkor már ahogy írod is a processzor valós idejű számolási sebessége is erősen korlátozó tényező.

Arany János

Ha komolyan gondolod, akkor köszönöm!
De ez kevésbé a tudásról szól! Szerintem!
Inkább az akaratról!
Adott egy feladat, amit vagy el akarok végezni, vagy nem!
Ha igazán akarom, akkor megoldom!
Ha nem, akkor megpróbálok vetetni egy 50-100 millás gépet, ami hamarabb kerül az ócskavas telepre,
minthogy a saját árát kitermelné!!!

PSoft

Én nem látom az ellentmondást.
Azt viszont látom a hozzászólásaid olvasva hogy szinte semmit nem változol.
Ismét szépen kezd bontakozni az az éned, amelyik a másodszorra idézett mondatomhoz vezet.

svejk

Komolyan!!!

Sajnos látom a környezetemben a semmire kellő, dolgozni és még gondolkodni sem akaró, fiatal és az 50+-os már 33 munkahelyet megjárt dolgozókat. :(

000000000

Ha szakmailag hozzá tudsz szólni az eredeti [#t195p3690#] 4D CNC vágó megoldásomhoz, videóhoz, tedd, szívesen vitázok veled szakmai alapon.

De lehetőleg kerüljél mindenféle szerintem nem igaz és téves előitéleteden alapuló olyan más sejtetést, haveri kör kiszolgálást, ami nem egy szakmai műszaki fórumra való. Ezek engem nem érdekelnek, és ráaádásul semmi köze az eredeti témafelvetéshez, és a műszaki kérdésekhez, tényekhez. Köszönöm, ha ezt megérted, és betartod a jövőben.

PSoft

Olyat kérsz, amit nem tudok megígérni.