Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Soha nem állítottam, hogy egy ilyen elrendezésű CNC a világ összes áthatását, vágási problémáját megoldja. Szerintem inkább az a vicces, hogy szokásod szerint műszaki valótlanságokat állítasz az áthatási görbékkel kapcsolatban is, és még mindig nem érted a 4 tengelyes CNC vágási feladatokhoz hatékony vezérlő fejlesztésem előnyét, lényegét.

Akik pedig már jópáran megértették a fő lényegi elemeket, nekik ismét köszönöm az elismerésüket, jelzésüket.

TBS-TEAM

Lásd be szükség lesz a forgatóra vagy körbe kell járni az anyagot, ha meg kell valosítani termelésre a projektet.
Akárhogy is csűröd csavarod.

Az ügyfeleknek ilyenekre van szüksége ha lényegtelen is.
Minnél több munkafázist gépnek kell elkészíteni mert nincs aki megforgassa, vagy ha van az elba..za. [#eplus2]

József

PSoft

Én ugyan nem értek a plazmavágáshoz, áthatási térgörbék függvények szerinti G-kódba foglalásához(sem), de azért...fogadd elismerésemet a fejlesztésedhez. [#eljen]

szf

Nekem tetszik a fejlesztésed!
Szerintem a kábelezési problémát meg lehet oldani.

fn47xk7ei

Én csak annyit írtam, hogy kevés a +-90 Fok! Te erre a szokásos "mérnöki" intellektusoddal vehemensen megállapítottad, hogy "valótlanságot írok" (fordítsa le mindenki úgy ahogy akarja). Majd elismered, hogy kevés a +-90 fok. Az életben nem dolgoztál a gyakorlatban de mindig agresszív véleményed van! Nem régen még a itt plazmavágós topicban hivatkoztál a munka és gép hatékony kihasználásról amit csak te tudsz igazából. Most pedig ezt is itt cáfolod ( kézzel mozgasd át keress új pozíciót, stb.). Nem kérdezel meg olyan embereket akik gyakorlatban dolgoznak hasonló témában. Amit te most itt a saját "találmányodnak" állítasz be az már régóta használják iparban és 3 tengelyes gépen is egy egyszerű adapterrel. Anno cégnél mi is csináltunk a plazmavágó asztalhoz egy melléhelyezhető csőforgatót de tele van a YouTube is hasonló ötletekkel, megoldásokkal. Ja, hogy csak az elismerés szeretnéd besöpörni, hát jó elismerem, dolgoztál vele.[#taps]A másikra reagálva még- az áthatásokat nem egy vonalban szokták vágni egy anyagra hanem sokszor szögeltérésekkel így a te megoldásod alkalmatlan csak egy darabosra jó és ezért eleve korlátai vannak amit ugyancsak megemlítettem de a valóság nálad mindig kiveri a biztosítékot.

fn47xk7ei

[#taps][#eljen] A gépfelhasználók igyekeznek olyan gépeket használni ami szélesebb körű alkalmazást tesz lehetővé így az e héten bevállalt munkán túl is az előre nem látható megrendelés megvalósítható legyen vele. Nem a "primitívség" és egyszerűség a fő cél és ezt minden mérnök tudja.

000000000

1. A munkadarab forgatós CNC vezérlő változatom 15 éve készen van.

2. Kérlek figyelmesen olvasd el megint és főleg végre gondolkozzál el (leírtam már), mik azok az esetek, amikor a mdb forgatással NEM MEGOLDHATÓ (bármennyit is írkálsz róla feleslegesen) egy ilyesmi vágási feladat vagy sokkal körülményesebb.

3. Szívesen megnézném azt a CNC vezérlőt, ami 1-2 soros ~20 karakterből álló G kóddal oldja meg ezeket az áthatási görbe kivágási feladatokat egy pár ezer forint értékű P3/P4-es PC alaplapon futtatva, nulla CAD/CAM G kód előkészítés, támogatás mellett. Kezdheted a póbát: írd be a kedvenc éppen aktuális divat vezérlődbe, azt a sort ami pl. G221-el kezdődik, és egy sorban elintéz két különböző átmérőjű egymás tengelyét nem metsző henger áthatási/kivágási feladatot.

Kiváncsian várom a hibaüzenet nélküli screenshot képedet erről az eseményről.[#wow1]

000000000

Én meg megírtam, hogy milyen esetekben nem igaz a "kevés a +-90 Fok" állításod.

Ennyi csak ez a történet ismét veled kapcsolatban, csak ugye te vagy az egyik olyan ember itt a fórumon, akit a műszaki tények nem érdekelnek, éldegélsz a saját kis buborékodban, de kötözködni velem azt nagyon szeretsz a téveszméidre, hiedelmeidre építve. Kérlek hanyagoljál, és csak akkor írj, ha értelmes, és igaz szakmai felvetésed van egy olyan CNC vágógépppel kapcsolatban, ami olyan kialakítású, amiről az én történetem, fejlesztésem szól.
A neten egyébként sok ilyen kialakítású profi 4-5 tengelyes nagyméretű CNC láng/plazma/lézer vágógép megtalálható, pár 10 millió Ft-ért meg is lehet ezeket vásárolni.

fn47xk7ei

Már ne haragudjál meg de én csak annyit írtam, hogy "kevés a +- 90 fok"! Te erre azt reagáltad, hogy "valótlanságot állítok"' A többi meg a szokásos "hadobád" amit szoktál itt a fórumon dobálkozásra használni! Normálisan nem lehet veled tárgyalni mert egy fergeteges idióta vagy!

TBS-TEAM

Ha a terved egy speciális cél gép készítés egy adott feladatra akkor minden rendben.

Ezt azért tarsd előtérbe ha nem egy adott feladat a cél:

Az iparban használatos alapanyagok cső-I-U-H-zártszelvény 6-12m szálakban vannak álltalában amit fel kell darabolni és a megfelelő helyeken különbözően megmunkálni.
Mindenhol a tervezés CAD/CAM programokkal történik.
Ha plazma-Lézer a megmunkáló szerszám akkor az ügyfél olyan gépet akar mely a legtöbb feladatot elvégzi.
Kur.rv.ra nem érdekli, hogy az millió soros vagy 3 soros kóddal teszi meg csak a kész vágott anyag érdekli.
Minnél kevesebb élő erő felhasználással.
A gépkezelőn minnél kevesebb múljon (élő drón ne gondolkozzon ne keljen neki Gxxx kodokat tudni stb..).

Egy Plazma-Lézer vágó gépnél elhanyagolható érték a számítógép és a vezérlőkártya értéke.
József

Arany János

remrendes

Ez egyebkent nem kerdes, valoban elismeresre melto munka.
En tovabbra is tartom magam a velemenyemhez, forgato nelkul nem eleg termelekeny. Igaz, hogy egy darabnal eleg egyszer 180 fokkal elforditani az anyagot, de mondjuk amikor egy 6 meteres csovet 400mm-enkent kell 45 fokban levagni, akkor ott pl 16-szor kell hozzanyulni.

Arany János

"Nem a "primitívség" és egyszerűség a fő cél és ezt minden mérnök tudja"
Hát ők lehet hogy tudják, de én ötödik éve várok valakire aki helyettesíteni tudna olyankor is, amikor nem csak a piros-zöld gombokat kell nyomogatni!

Reinis Roland

Sziasztok!
Én ezt a gépet építgettem már egy ideje[#csodalk]

Reinis Roland