Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ezt igy nem mondanam. Az eredeti gep szerintem nagyon jo megoldas vastaglemez vagashoz, hogy ne kelljen gyokolni a hegesztendo oldalakat. Viszont az eredeti celjara csak korlatozottan alkalmas.

000000000

Ezt a stílust, durva szóhasználatot kikérem magamnak, és elég nagy baj, hogy a főnök simán elnézi neked ezt a primitív viselkedést. Pedig megérne ez pár hét kitiltást.

fn47xk7ei

Értelek, de szerintem nem nekem szántad a választ. Amúgy a mérnökúrnak felhívhatnád a figyelmét, hogy a gyökölt munkadarab gyártás ( fix gyökszög) nem egyenlő az áthatás "szalagvonal" szögértékkel ami ugye folyamatosan változó és függ a két kapcsolódó cső anyagvastagságától is.

fn47xk7ei

Normálisan szóltam hozzád anno te pedig egyből bunkó módra válaszoltál! Mit vársz? Tőlem jót ne!

PSoft

Mégis, mit vársz?

Kategorikusan, rendszeresen hazugnak/előítéletesnek nevezel több fórumtársat a téves rögeszméd kapcsán, többek között engem is.
Nem vagyunk egyformák, én már megszoktam, inkább csak nevetek rajtad.
Csikarc másképp reagálta le a dolgot, aztán azt meg kikérd magadnak...meg vagy sértődve???

fn47xk7ei

Igen én más vagyok, ez igaz de számomra fontos is.

000000000

Kértem valamit itt: [#t195p3781#]

Szomorú, hogy semmibe veszed a kérésemet, a normális, műszaki emberhez illő viselkedést egy CNC fórumon, és képtelen vagy stílust váltani pár szokásos haveroddal együtt. Persze roppant egyszerű a magyarázat is: így tud csak viselkedni az, akinek szakmailag nincs érve, marad helyette az amit most is művelsz.

PSoft

IdézKértem valamit itt:....

Tényleg? Huhhha...!
Pont Te papolsz itt viselkedésről, meg stílus váltásról?
Én meg...pont lerosszom mit kértél! [#nyes]
Talán, fáj az igazság???

ywathzay

Orvos látott már idén? Neked üldözési mániád van.  Gondolkodtam rajta érdemelsz-e annyit, hogy egyáltalán válaszoljak.
1. Szerintem Csikarc teljesen normális hangnemben szólt hozzád. Te leugattad/ leugatod!
2. Szerintem én is normálisan szóltam hozzád, te leugattál! Köszönöm. Mit hazudtam??? Én csak mondtam valamit. De már bánom. Feltettem tök normálisan egy kérdést, de arra semmi választ nem adtál. Miért nem +-180fok a mozgás, miért csak +-90fok? Ja, lehet ezt is hazudtam 'oszt kiverte a biztit.
Egyik ismerősöm épp mostanában esett neki, hogy építe egy cnc plasmavágót, idén négy darab 1000+nm csarnokot kell neki lábra állítani.... én balga első körben még arra gondoltam milyen jó lenne neki egy ilyen egyszerű szoftver, mert egy huzatos csarnokba nem biztos hogy érdemes sok-sok milliós technikát beállítani. Már biztos hogy meg sem említem neki... nem érdemled meg.
Sőt, amúgy biztos nagy koponya vagy, de érdekes figura!
Jársz ide közénk, buta pórnép közé, hogy rárosszj a fejünkre. Vagy legalábbis szeretnél, de nem mindig sikerül.
3. Amúgy igazából nem értelek, idejössz fényezed magad, de lenézel mindenkit aki nem térdel eléd. Amit most is bemutattál, az egy erősen félkész termék. Ez a szoftveres része, a hardvert még ehhez el kell készíteni. Szóval tulajdonképpen ha valaki ezzel akar boldogulni, akkor még hónapokig is eltarthat mire a platform elkészül. Na bravó! Ha te a hobbistákból akarsz megélni, akkor éhen halsz!
4. Te tisztában vagy vele a munkaerő piacon mi a helyzet? Nem mindenki Arany János! Ő -az itt olvasottak szerint-egy dolgozni tudó, akaró, szerető ember, aki van annyira becsületes, hogy a munkáját a tudása legjavával végezze. Pl. vegyük a barátomat. Csarnokokat épít. Siralmas, hogy a 8-10 emberből, aki a melót végzi egy sincs lakatos! Sőt, aki a brigádvezető mindenes egy 8 általánost végzett   cigánygyerek. Ő a brigádvezető, a vezető kőműves, az ács, a lakatos, a mindenes. Huszonpár év alatt mindent kitanult, de alapvetően egy biorobot. Összetett gondolkodásra, önálló munkavégzésre korlátozottan alkalmas. Ilyenekkel van tele az ország, aki ért valamihez az nem itt él. Olyan szoftver kell ami egy max 2 paraméter beállítással, egy füst alatt elvégez mindent. Nem mindenki hajlandó küzdeni, hogy a munkáját elvégezze.
5. Ha hobbistából akarsz élni, akkor változtass az üzletpolitikán. Készíts arduino alkalmazásokat, egyszerű mozgásvezérlő alkalmazásokat, és modernebb platformara építs. Tudom tudom. XT/ AT-- DOS. Legyen! Valószínűnek tartom, te azért erőlteted ezt mert megmaradtál 90- ben amikor körül tanultad ezt, egyszerűen képtelen vagy továbblépni. Mit gondolsz a minap miért kérdeztem az arduinot? Mert egyszerűen nincs időm, energiám, kedvem mindent megtanulni, tudni használni. Én inkább megveszek kész alkalmazást, mert meghalni sincs időm, annyi mindent csinálok egyszerre. Ja, és nincsenek is itt haverjaim -akkor te is hazudtál???
Jobbulást!!!!

Szalai György

Azt hiszem, már mindegy, kinek van igaza.
Felnőtt embereknek nem kéne eljutni idáig.

ywathzay

Nem kell itt hogy igaza legyen bárkinek is. Én úgy vélem senki nem bántotta hősünket, mégis....[#nemtudom]

000000000

Én úgy vélem senki nem bántotta hősünket:
Nos pl. idézetek csak az elmúlt két napból:

tőled: "Orvos látott már idén? Neked üldözési mániád van.

PSoft: "Nagyszerűen alkalmas önfényezésre és ha kell, vagy szorul a hurok, mások porig alázásának kísérletére.
Én meg...pont lerosszom mit kértél!"

Csikar: "Fogd már vissza magad hülye gyerek!"

Mennyi szakmaiság, micsoda szép szavak ezek ugye? Röhej! [#csodalk] És ezkért nem jár még csak annyi se a főnöktől, hogy bocs, de ezt itt neeeeee! Egyből normális mederbe, viselkedésbe terelhett volna ezeket az embereket, ha rájuk szól. De nem ők, hvarok, nekik mindent szabad.

designr

Folyamatosan lehazugozol mindenkit,becsmérled a fórumozókat..be fogom kopizni rövidesen az összeset egy hozzászólásban 2006 óta..már ami maradt mert nem kicsit zilált a fórumos előéleted..
Meglátod micsoda gyögyszemek..
Tessék már méltósággal befejezni..

000000000

Te a 10 közül vagy az egyik. Így erre telik csak tőled, az eredeti témához pedig NULLA szakmaisággal kapcsolódtál ezen irományod kapcsán.

TBS-TEAM

Három kérdés merűlt fel bennem melyre választ szeretnék kapni:

IdézPéldául csővágáshoz elég akár egyetlen speciális Robsy G kód sorral (pl. G121, G131, ...stb.) definiálni a cső geometriáját, a vágási szögtartományt, és ezek alapján az áthatási térgörbe függvényét meghatározza a vezérlés, és valós időben kiküldi a step/dir jeleket a térgörbének megfelelően akár 4 tengely mentén is.

Minden cégnél CAD/CAM progival terveznek, a kész terveket a gépkezelők megkapják álltalában DXF formátumban.
A plazma-lézer gépek ezt feldolgozzák, a kezelő csak a vágás helyét határozza meg ha egy-két db kell kivágni, vagy még azt sem mert tábla méretben kapja vagy a csőnél UA a hejzet.

A plazma-lézer vezérlő programok tudják a gép és az anyag mindenkori helyzetét.

A vezérlő programokban vannak előre definiált vágási minták is géptől függően 20-akár 100db is és soha nem használják van olyan hely ahol nem is tudják, hogy van.
Javítás közben én szoktam használni ezeket tesztvágásokra és álltalában nagy meglepődéssel nézik, hogy ilyen is van, de mikor elmondom, hogy egy talplemezt amin 4 furat van és csak a hossz szélesség és a furatkezdés mélységet kell beadni akkor a válasz ez nem kell ("Azt vágjuk amit leküldtek a tervezők.") pedig van olyan cég mely csak csarnokokat épít és százszámra vágják a talplemezeket.

Mi a lényege a valós idejű számolásoknak?
Milyen előny származik belőle?
Minek a spec G kodok?
József