Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ha ez így működik akkor minden rendben.
Ellátod a feladatod. Minden feladatot amit kapsz meg tudsz oldani a meglévő eszközökkel.
A vezető meg van elégedve a munka minöségével és sebességével, akkor nincs min változtatni. [#eplus2]
József

ywathzay

Egy multinál a másodpercek is számítanak. Legalábbis úgy gondolják.
Személyes példa. Hiába a csúcstechnika, ha a "mérnök" bugyuta, az előkészítést nem jól oldja meg, hozzá a kezelő nem tud rajzot olvasni, értelmezni, és közben selejtet gyártanak. Aztán megy az egész a kukába, és kezdik elölről, remélhetőleg jól. Ahol meg van egy talpraesett melós, lehet hogy kicsit lassabban, de ugyanazt előállítja, de egyből jól. Sajnos személyes tapasztalat, amire vártam 3 hetet mert jajj de elfoglalt mindenki, aztán megyek a cuccért, kivágva, élhajlítva, KO anyag. Mondom nem lett jó, ez nem úgy van mint ahogy kértem- le is írtam szövegesen a rajzhoz mindent, még véletlen se legyen tévedés. Olyan nincs, nekünk ezt adták le az irodáról. Irodába fel, tervezőnk a szöveges leírást még csak ki sem nyomtatta, minek. Vissza a műhelybe, nincs anyag. Hozattak külsős cégtől, kivágták lézerrel, meghajlították. Mindezt két óra alatt, és vigyem már el grátisz a selejtet is, mert nehogy észre vegye valaki akinek nem kellene....

Arany János

Változtatás???!
Netán hallottál valamit?
El akarnak távolítani a helyemről?
Ki fognak rúgni?
ENGEM???

Arany János

Szikraeső témában egy kis izelítő:

Lv.20:https://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/lv.20.mp4

Lv.10:https://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/lv.10.mp4

Azt hiszem, hogy nem a "cunder" kategória.

iyif9uu6h

https://www.youtube.com/watch?v=Snc8UlE4L5k

Robotos lángvágó  vs i-gerenda. Itt a gerendát mozgatják.

És még csecse vasdarab keresős, programeltolós funkciója is van.

iyif9uu6h

ÉS még 1:

https://www.youtube.com/watch?v=qIW9oINVjVY

Plazmavágós HP-20-as. Ilyenekkel hegesztetem :)

Valószínűleg sima frekiváltós, hajtott görgős asztlos előtolóval. Abból gondlom, mert ez is beméri az alkatrészt vágás előtt.

Arany János

Kövezz meg!
De nem látok olyan műveletet, amit ne lehetne megvalósítani egy xyzbc tengelyes,
mozgó hidas, 12m-es (no jó, legyen 12,5m) géppel.
Az összes többi funkció csak fényezés!
Vasdarab keresős,programeltolós, bemérős csak azért, hogy ne kelljen tudnom, hogy mi is a lényeg!
Csak gombot nyomok és majd a gép megcsinálja!
Korábban már leírtam, hogy jelenleg hogyan dolgozok 3m-es (de csináltam már ugyanezt 5m-es) gerendákkal.
És visszatértem az elejére: minek fizessek sok-sok millát olyasmiért ami fillérekből kiváltható, ha tudom mi a lényege?

iyif9uu6h

remrendes

3:42-nél azért ügyesen kihagyták amikor forgatják a zártszelvényt :)

3pka0vftd

üdv, kezdő vagyok a cnc plasma témába ,nem találtam választ a kérdéseimre, arra lennék kiváncsi hogy befojásolja a vizes asztal a vágási minőséget ? vagy mi a célja a viznek . van kűlőnbség száraz vágás és a vizes asztalon valo vágás között .

válaszokat előreis köszönöm . üvd

sufnituning

Nem vetemedik meg az anyag vizes vágáskor, legalábbis kevésbé

sufnituning

Viszont, ha edzhető anyagot vágsz, az beedződik.

mnnsh3ur

Üdv Mindenkinek!

Adott egy cnc plazmavágó, microstepp vezérléssel,gys 125A géppel. Keresek olyan valakit aki tökéletesítené a vágást, gondolok ezalatt merőleges vágásra, furatok körvonalasságára, a legnagyobb sebesség mellett. Vagyis szeretném ebből a gépből kihozni a maximumot amit lehet. Vannak alapbeállításaim amit kikisérleteztem már de szerintem aki jobban ért hozzá(autodidaktán tanultam) és ránézésre megmondja hogy ez túl gyors a vágás, kevés az amper, tehát tudja a megfelelő beállítást hogy mit is változtasson a jobb minőség eléréséhez. Amenyiben úgy érzed ez egy pont neked való feladat, kérlek jelezz. Debrecen környékéről, tudom hogy a tudás kifizetődő!

vadember

Amit linkeltél az biztosan nem megfelelő.
Inkább ilyeneket keress!
Spot welder electrode tip