Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Mivel nincs rajta CNC csatlakozó ezért neked kell kimérni
melyik az a 2 csatlakozó ami start mikrokapcsoló.
Azt a két vezetéket kell bekötni a
DIVIDER
OUT FIRE
Stat1 Start2 pontra az indításhoz.

Mivel nincs a plazmavágóba feszültség osztó sem
ezért a Divider EXT 50:1 bemenetét NEM használhatod.
Figyelj a polaritásra a vágandó lemez a + Pozitív.
A Pisztoly a - Negatív.
Megfelelő kábelt használj mert 3-400V üresjáratban
lehetőleg 1KV szigetelésüt.

József

rmkeh8a83

Szia köszönöm a segítséget
Viszont nem értem miért írja a könyve hogy Thc-magasságszabályzással rendelkezik .
Nos visszatérve akkor a két kábelt kell kivezetni a mikrokapcsolóból és bekötni majd + - elektroda kábelből is kiveteséssel bekötni.

TBS-TEAM

Ha lehetséges a Dividert építsd be a plazmavágóba
így csak a vezérlő (árnyékolt)kábelt kell odavinni a plazmához.
Sokkal kevesebb zavar jelet szorsz szét a környezetbe
és stabilabb lesz a rendszer.
A plazmavágó belső csatlakozóvezetékeire tudsz csatlakozni
rövid kábelekkel.
József

rmkeh8a83

Igen ez egy jó ötlet.
Köszönöm a segítséget.

4va4kwi

Sziasztok

Pronestben hogyan tudom elérni, hogy a G kódba olyan pálya készüljön, ami nem használja a G41/G42-t , hanem a kód már alapból kompenzált pálya legyen?
A gépnél beállítom a kerfet, eddig rendben is van, és régebbi verzióban a NC kimenetnél volt még 1 jelölőnégyzet, amit be kellet kapcsolni, de az újabb(2019) verzióban ezt nem találom.

Segitséget előre is köszönöm.

4va4kwi

000000000

üdv, tanácsot szeretnék kérni , mi lehet a probléma illetve mi a megoldás , adott egy léptető motoros mehanika , egy dell pc, xp fut rajta, csak a plazmavágohoz használom , és van egy Plazmavágó Stamos Selection S-PLASMA 125CNC  .

probléma : elindul a vágás, monitoron elmegy a kép majd visszajön , és az usb portok mint pl: egér , bilenyűzet egyáltanán nem reagál ,csak ujra inditás után .

elöre is köszönöm.

TBS-TEAM

Árnyékolási probléma, zavarszűrés hiánya.
József

000000000

nem csináltam még ilyet , ha jol értem a pc böl kijövő usb kábeleket kellene árnyékolni ? vagy az egész pc-t ? van valami bevált modszer ?

TBS-TEAM

Az ősszes kábelnek árnyékoltnak kell lenni, motorok, érzékelők stb..
Még a plazma kábere is árnyékolás kell.
Csillagpontos földelés kialakítása a vezérlő szekrényben.
Ferrit gyürük a vezérlő kábelekre.
Vezérlő kártya bemeneteire és a test közzé 100nF kondik.
Zavarszürő a PC és a monitor és a motor meghajtók tápja elé.
Célszerü vezeték nélküli bill.egér kombó.
Nagyvonalakban.
József

000000000

értem, köszönöm a segiséget

rmkeh8a83

Sziasztok segítséget kérnék a képen látható bekötésben
Már minden hogy próbáltam de nem sikerül a Thc bekötése.
Esetleg egy skiccet kaphatnék aki rutinos a kábelek bekötésében step dir lenne a cél de up down is csak működjön.
Köszönöm

remrendes

Attol fugg mit vettel. A STEP/DIR vagy az UP/DOWN verzio a firmwareben ter el.

rmkeh8a83

Van benne egy kapcsoló elvileg azzal lehet átt  kapcsolni  up-Down-ra alap beállítás step dir

2jktsencw

Helló !

Segítséget szeretnék kérni/ keresek olyan embert aki a 0 ról tudna nekem segíteni cnc plazmavágóba. Műhelyembe szeretnék egyet egy kb. 60x60 vágási területtel. Én ebbe a projektbe max. annyit tudok, hogy meg tudom venni a dolgokat az asztalt szakmámból kifolyólag össze tudom hegeszteni állítani stb.
de hogy milyen vezérlő milyen motorok kit mivel kell párosítani ahhoz teljesen sötét vagyok, egy nagyon egyszerű konstrukció kellene nekem nagyjából nagyon egyszerű konzolok vágásához.
Nagyon hálás lennék ha valaki türelemmel tudna nekem segíteni!