Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

"Nagyon egyszeru konzolok" vagasahoz szerintem nem kell CNC, hanem egy vonalzo.

kaqkk007

Ha segítséget kérsz jó lenne ha legalább a lakhelyedet megjelölnéd az adatlapodon , így aki a közelben lakik tud segíteni, de ha senki nem tudja merre laksz nem nagyon lesz jelentkező .

x9t4zdzn3

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni a  UCCNC THC configjáről.

Ezek mire szolgálnak?

"THC en. out pin"
"An. dive out pin"
"An. down out pin"

Köszönöm a segítséget!

dezsoe

[#t218#]-ban hamarabb olvastam volna...

Az anti dive és anti down működéséről a felhasználói kézikönyv M209 és M211 leírását olvasd el, ott van részletesen, hogy mit csinál.

A THC enable output pin akkor aktív, ha bekapcsolod a THC-t.

x9t4zdzn3

Értem én a működését de azt nem értem erre miért kell fizikai kimenet?

dezsoe

Egyszerű. Ha például olyan THC-t használsz, ami önállóan mozgatja a Z-t, akkor valahogy neki is szólni kell, hogy a THC funkció be van-e kapcsolva. Egy vágás g-kódjában teljesen normális dolog, hogy a különböző módokat kapcsolgatja, valahogy ezt a kapcsolódó elektronikával is tudatni kell.

x9t4zdzn3

Így már világos köszönöm szépen!

Laci_01

Sziasztok!

Kollégámnak van egy plazmavágó gépe (márkát, típust elfelejtettem), a munkakábel és a pisztoly eléggé leharcolt állapotban van, alkatrészt kb. reménytelen venni hozzá.
Gondoltuk, lecseréljük a gépen lévő munkakábel csatlakozót egy könnyen beszerezhető típusra és veszünk hozzá új munkakbelt is. Itt jött a meglepetés, árulnak külön "kontakt" és "pilot" munkakábeleket is (példához lásd melléklet). tulajdonképpen mi a különbség a kettő között? Milyet kell vennünk? A jelenlegi gépen gombnyomásra indul a vágás, a fejet nem kell a munkadarabhoz érinteni, már ha ezt takarja a "kontakt" típusjelölés.

Köszönöm, köszönjük az infókat!

0s07z7g7

Kisebb méretű gépnél valószínűbb a HF-nagyfeszültségű gyújtás. Kontakt pisztoly esetén az elektróda nem merev hanem mozgatható (kézzel ellenőrizhető). (Az elektróda összeér a fúvókával, így gyújt be a gép, utána visszahúzódik pár mm ha begyújtott az ív...)

Laci_01

remrendes

A pilotnal a pisztolyon belul van megoldva a gyujtas kor, szoval ha csak a levegoben nyomkodod a gombot, akkor is begyujt. A kontaktnal pedig a vagando feluleten es a csipeszen keresztul tortenik ugyanez, tehat csak az alkatreszen lehet begyujtani.

remrendes

Szerintem az egy harmadik verzioju gyujtas.

bagesz81

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy gyári gép, egy hnc-1500w-j-3
Gyárilag van egy doboz rajta, az a thc.
Eddig csak lángvágóval volt használva, most kap egy 50 A-es plazma gépet, amin viszont nincs a thc-hez kimeneti csatlakozó. Így viszont a gép várná a jelet, így nullpont felvétel után gyújt, de nem indul el.
A kérdésem az lenne, hogy mivel tápláljam meg a vezérlőt, hogy értelmezni tudja?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!

bagesz81

A képek lemaradtak.

kaqkk007

A gép programjában kapcsold ki a thc használatát .