Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Semmi extra olcsó fenntartottság plazma eletroda vagy co heg fúvóka van dögivel...

ywathzay

Ha a plazma, vagy co elektróda sima vörösréz, akkor az ponthegesztéshez nem jó. Oda ötvözet kell, az pedig éppen az ami ponthegesztő elektródaként van forgalmazva.

d46hvfrdr

Hello!
A plazmavágó elektródája minden esetben főrészt vörösréz, de láttam már PT31-es elektródát valami gyenge rézötvözetből is.
Viszont az elektróda csúcsában mindegyiknek van egy volfrám vagy cirkóniumos ötvözetű betét! Általában 2-3mm átmérőjű és 5-6mm hosszúságban bele van préselve! Emiatt nem lesz alkalmas a plazma elektródája ponthegesztésre
!
Használj inkább fronius Co2 hegesztőpisztolyhoz való düznit. Ez nagyméretű vörösréz áramátadó! És nem horror az ára sem! Talán létezik belőle 0,6 vagy 0,8mm-es furatú is, ez már nem okoz talán gondot hegesztéskor.
Vagy rúdanyag ot kell keresni.

000000000

Nem akartam berakni mert nem ide való téma de egy video vagy kép többet ér ezer szónál ahogy a mondás szol...
Gép lítium cella hegesztésre készült de többre is képes videón sima tömör vréz 3,5mm vezető a hegyek fapados teszt....

De ahogy irod több száz vagy ezer elsütést birni kell ere való
ötvözött hegynek amit vadember is linkelt az ára tükrözi a minőséget is....

000000000

Szia!

kinában a réz (már nemesfém) igy mindenből kiveszik ahonnan lehet de inkább vártam az ámenre hogy valaki aki használja a kérdezett tárgyat (plazma eletroda) hogy vréz e még de akor még igen van rá esély hogy az ahogy mondod....
Köszönöm a válasz!

Sz.Andris

Sziasztok!

CNC plazmához milyen vágófejet (munkakábel) használtok? Melyikkel vagytok megelégedve? Mennyire kopik a fúvóka? Kínait próbáltatok már?

András

j3cx5jtk6

Sziasztok!

uccnc vel ki használ plazmát?!

A thc kibe kapcsolgatás mellett ez az anti dive funkció mennyire életképes vagy kell? használja valaki mert?..

köszöntem szépen

TBS-TEAM

Röviden attól függ milyen THC rendszert akarunk használni.
Ha feszültség figyelésre alapozunk akkor légszükséglet.
Ha kapacitív elven müködő THC rendszer akkor nem feltétlen.
József

ANTAL GÁBOR

Korábban az Adok- veszek-ben hirdettem egy gyári CNC pisztolyt (135818)

remrendes

Az Iweld gép biztosan HF gyújtású?

j3cx5jtk6

Szia!
Ezt hogy értsem?
Kapacitiv thc -marmint van a fej mellett egy érzékelő?!
Vagy nem is értem? Femre nem is fog jelezni,- induktiv talán?![#conf]

TBS-TEAM

Pl ez.
Egy gyűrű van a fej körül és kapacitás elvén méri a távolságot.
A lézer végógépeknél is ugyan ezen elv alapján tartják a fej magasságát.
Így nem számít milyen sebességgel megy éppen a fej a magasság tartás biztosított nincs belemerülés az anyagba (nincs ütközés).
József

TBS-TEAM

József

ANTAL GÁBOR

Az általam kínált pisztoly az biztosan HF gyújtású ( volt egy régi karcagi trafós gépem ahhoz vettem ) A pisztoly vadi új

remrendes

Igen, azt tudom, hogy az az, viszont az geprol irnak ezt is azt is.