Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem , nem - csak olyan "öngyilkos" mondat volt és hidd el tisztelem a  kísérletező embereket és jó a házilagosan épített plazmavágód is ( többször megnéztem) . De ez a pisztolyos próbálkozás szerintem tévút - akkor inkább másolnék egy gyári fejet ( sok esztergályos munkával )de nem éri meg mert olcsón lehet venni fejet-markolatot . Ami látható a videódon ott csak éget nem vág - ez jön le nekem .

000000000

Én pedig egy Trafimet A140-est akarok most felújítani . A fényképen talán  elég jól látható a Trafimetek szinte állandó problémája ( nem a kráterre gondolok hanem annak az elhelyezkedésére ).

http://imgserv.com/images/2015/04/09/uMvHQ5zSJd.jpg" border=0>

d30xhrezp

Szia!
Kérlek szépen,nekem ez hobby,ha akarok veszek amilyet csak akarok.De így sokat tanultam a próbálkozásokkal.És hátha valakit érdekel.Ez 1mm-es lemez kilyukasztására lett kifejlesztve.Így már van létjogosultsága!És a következő videó egy semmire se használható LE lézer lesz a lézer topikba .De kérlek ne nézd meg,mert nem fog tetszeni! :)

fpd0kbd4

Élnék az ajánlatoddal, érdekelnének a rajzok, kiváltképpen hogy a "sajátgyújtás" mit takar. Címem az adatlapomon.(én különben a permetező fúvókát gondoltam a leggyengébb láncszemnek)

s7manbs8

Nagyon jó, engem is érdekelne a rajza. :) Én is most ismerkedek a technikájával.

fpd0kbd4

Szerintem a fúvóka furata annak minősége kulcskérdés. Hogyan áramlik ki rajta a plazma, hogy koncentrálja és irányítja (gondolok itt a félreégésre)

frob

Szia pixel66, ha el tudnád küldeni a rajzot amivel gyertyás módit csináltad az jó lenne, nagyon érdekelne,  
előre is köszönöm!

d30xhrezp

Sziasztok!

Lerajzolom,hogy érthető legyen és mindenkinek el fogom küldeni aki kérte.A héten nem vagyok otthon de amint tudom küldöm.Még csinálok egy pár fotót és azt is küldöm. Addig is egy korábbi videómban utaltam a rajzra ami fent van a youtube-on.Azt is lehet tanulmányozni mert eltérés csak a gyújtó trafónál van. A fő áramkör egyforma.De azért vigyázzon mindenki,mert a fejben begyújtás előtt közel 400V-van.A gyújtás 4000-6000V,üzem közben 110V.Ezért ha valakinek nincs elektromos ismeretsége kérdezzen,vagy kérjen ismerősétől segítséget és megírom mire kell ügyelni!
Amint írtam ez a permetezős csak próbaként építettem meg a gyertyával,hogy hány üzemórát bír ki azt nem tudom!De vettem gyári fúvókát elektródát,diffuzort és az is hamar tönkre ment.
Üdv.

d30xhrezp

Szia!
Nem akarlak bosszantani a hülyeségeimmel!Én a méretek levétele után kifúrtam 5mm-es fúróval,majd bele tömörítettem egy vörösréz darabot.Újra esztergáltam kifúrtam és ment tovább.

s2k5ycubj

Azt lehetne,hogy ide is feltedd az anyagokat,szerintem sokunkat érdekel a téma.

000000000

Nem erre gondolok -  megtudom oldani a felújítást könnyen . A "ferdevágás" alap probléma megoldásának keresése a lényeg (nem pontos központosság + erős turbulencia stb. ). [#circling]

d30xhrezp

Üdv.
Természetesen,ahogy tudom felrakom.

000000000

A neten több kapcsolás is megtalálható , közkincs . Nem nagy durranás egy Tesls körös HF-es gyújtó áramkör , még titkolózni sem kell .http://imgserv.com/images/2015/04/10/6tzk0.jpg" border=0>

000000000

..és gyári gépekben is használják az gyújtó trafós egyszerű megoldást .http://imgserv.com/images/2015/04/10/23vtFr7.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Nekem az Esab Tigad ben is teslás nagyfrekis gyújtás van . Ha lehet megnézném közelebbről ami a fotón van . Majd hívlak ...