Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ha a diódák és a kondi között van tud működni,persze nem teljesen korrekten,áramváltóként is. És a képet elnézve a szekunder oldal vékony vezetékei is ezt támasszák alá. De,ha a váltóáramú részen volt,akkor pedig teljesen jó.

s2k5ycubj

És még az áramszabályozó elektronika is valószínűleg innen kapta a jelet.

Csuhás

Témába vághat: Ez az http://gepek.csuhas.fotoalbum.hu/?pageid=0" TARGET=_fnew>Album tartalmaz egy tucat képet a stahlwerk kombinált gépéről. Látható a tesla rendszerű gyújtás, sokszorozó, szikraköz, becsatoló tekercs, szűrések stb.

000000000

Igen , nagyon egyszerű módon ebbe helyezték el a reed relét ami HF gyújtás reléjét kapcsolja . De ha nem lenne szűrő ( más gépeben is alkalmazzák )akkor mint írtam a kondenzátor rövidre zárná a tesla kört és nem lenne gyújtó szikra .
http://imgserv.com/images/2015/04/10/NBmXJ.jpg" border=0>

000000000

Ez egy HF adapter - itt nincs áram szabályozás csak relék , hűtővíz átvezetések , sönt +műszer , nagy áramú átvezetések  . Talán még valahol megvan a relés panel is de én csak a külön bedobozolt Teslát mentettem el . Még van egyben 2 db TW 400 adapterem - azok már becsatoló tekercsel működnek és persze nem Tesla körös gyújtással működnek .

000000000

... és mint egyen mint váltó áramú tápról is működnek az adapterek .

000000000

Akkor konyhanyelven rövid magyarázat.
A Nagyfeszültségű nagyfrekvenciás jelel az általad feltett képen látható trafón csatolódik be a DC Áramforrással sorosan a kondenzátor pedig a DC táp +/- lábai között van.
A kondenzátor nagyfrekvencián szinte rövidzárlatként működik míg ez mellet a DC-n simán szakadásként viselkedik. (így nem zárja rövidre a DC-t)
Tehát így védi meg a DC táp félvezetőit.
Gondoltam ha így vágod a témát akkor nem fejtegetem ki ennyire, de ezek szerit rádiófrekvencia nem a te világod.  
Tehát a ferrit magos tekercs nem annyira a hidegítést hanem a becsatolást szolgálja, de mivel sorosan van így a DC tápon is áthaladna ha nem lenne itt egy kondi.      
Remélem így már érterd az előzőt is.  

000000000

Az előző üzenetet a 1075-re szántam

000000000

NEM BECSATOLÓS !!! A TW400-as igen de ez NEM  ! Hányszor írjam le . Te mindig ilyen voltál és leszel . Ennyi . Fáradok !

jani300

Köszi ! Ezt nem bontottam szét .
És nem találtam róla rajzot sem .
És ebben kell meggátolni hogy visszafele kijusson a nagyfreki , mert ez külön egység ahogy írod is .

000000000

Csak az induktivitás annyi ér a nagyfrekvenciára kondik nélkül mint ragtapasz a lőtt sebre.

000000000

Szaladj neki még egyszer , olvass,olvas,olvass......

000000000

Inkább tegyél fel egy kacsolási rajzot, mert az érzem csak elbeszélünk egymás mellet.

000000000

Ebben a stílusban tudod kivel szórakozzál ! (No én egy időre befejeztem .)[#wave]

000000000

Most mi van ? [#wow2]
Egy kapcsolási rajzot kértem dobj fel, hogy tisztázod mi is ez a tekercs és mit is csinál.