Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

0s07z7g7

Szia,

Szerintem lesz ott még gond a 220V-os egység és a fabrikált Pilot Arc miatt (de hátha nem).

Nekem ilyen masinám van 2 db az egyiket 130 a másikat 170.000 Ft + áfa ért vettük (már nem lehet kapni mások is kérdezték): http://www.r-techwelding.co.uk/plasma-cutter-r-tech-i-cut-100p/" TARGET=_fnew>R-Tech 100A  

Ehhez hasonlít : http://www.weldtechnic.hu/plazmavago.html" TARGET=_fnew>Astra

Amúgy nekünk volt 3 másfajta kinai gépünk ami semmire nem volt használható, ez a negyedik ami túl jól működik. Tehát csak óvatosan a kínaival ...

iv43r83d

Szia xabi!Plazmával kapcsolatban szeretnék veled beszélni ha küldesz egy elérhetőséget. Segítségedet előre is köszönöm.Üdv Csaba!

e3h0cv4ph

Sziasztok,
Lángvágó géphez milyen CAM programot ajánlatok?
Jó lenne ha alapból tudná kezelni a melegítő láng és vágóláng kimeneteket és nem kellene egyesével beírni a kódba a szükséges M funkciókat. (ha bonyolult az alakzat akkor ez szinte lehetetlen).
Köszi.

0s07z7g7

Devera Csaba : írtam a múltkor elérhetőséget nem jelentkeztél.

tatai: Én plazmán vágok, a lángvágást még nem próbáltam, de szerintem SheetCam-el és a Mach3 vagy UCCNC makróval bármit meg lehet csinálni. Mások a WRYKRYS nevű programot ajánlják. És van az ingyenes AJANCam program, azzal én csak vergődtem (ámbár ingyen CAD CAM programot nem nagyon találsz ezen kívül)

iv43r83d

Szia xabi! Nem kaptam meg az elérhetőséget.Üdv Csaba!

VViktor

Szia. Nem feltétlenül kell kódból kapcsolnod a melegítő oxigént. Nekünk anno a gombokkal lehetett ki be kapcsolni mind a kettőt.
Két mágnes szelep és ennyi.

hyuekyh7a

Szia!  
Külső elektronikát használok a szelepekhez és az ív jó jelnek,így nem kell semmi Csak M3 és M5.

4va4kwi

Sziasztok!

Plazma vágó gép építésbe szeretnék kezdeni. Tervek szerint 3m*2m es munkaterülettel. Egyoldali hajtással gondoltam az X tengelyt. Mi az ajánlott arány a híd megtámasztásánál?

bobak.denes

Haliho!
eladó egy STAHLWERK PLASMA 60
keveset használt /3 fázisú/
ár 120 eFt / Budapesten csak személyesen/

bobak.denes@bobak.hu

iv43r83d

Sziasztok!THC elektronika bekötésében szeretnék  segítséget kérni tőletek a neve COMPACT THC3T-01
SŰRGŐS LENNE!Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv Csaba!

d46hvfrdr

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a CNC plazmavágómnál olyan hibajelenség áll fenn, hogy  néha plazma ívgyújtásánál elszáll az UC100-as vezérlő.(USB kihúz, visszadug és Mach3 restart után működik csak ismét)

Az UC100 és a CNC vezérlő egy házban van a vezérlő PC-vel , egy fémdobozban. A betáp azonos földelésen van a vezérlőnél és a plazmavágónál. De ettől függetlenül néha elszáll. Az USB kábel árnyékolt és ferritgyűrűt is tetem rá de semmi különbség.

Hogyan tudom megszüntetni ezt a jelenséget?

Nyilvánvalóan a plazma nagyfeszültségű gyújtása a felelős amit nem lehet kiiktatni nyilvánvaló okokból...

000000000

Javaslatok az említett probléma megoldására az UCCNC topic #2647 hozzászólásában.

d46hvfrdr

Helló!
Írtam az UCCNC topikba üzenetet.
Ott leírtam, mi a helyzet ezzel a problémával.

e3h0cv4ph

Sziasztok,
Lángvágásnál (amikor felületi hiba miatt nem vágja át a lemezt) szükségem lenne a Mach-ban a "Reverse Run" opcióra. A Mach3 plasmával dolgozom.
https://www.youtube.com/watch?v=3-oQ1SpEHP4" TARGET=_fnew>Eszerint próbáltam csinálni de nem működik, nem indul visszafelé, teljesen megáll. Se előre se hátra, csak előröl tudja kezdeni ha egyszer megállítottam.

Miért lehet ez? Ti használjátok ezt a funkciót? Mit rontottam el?
Megpróbálnátok, hogy nektek csinálja rendesen a visszafelé menetet?

Köszi:TT

hyuekyh7a

Müködik az csak nem megállítani kell a stoppal,hanem szünet kell és utána revers
Majd megint szünet és start.