Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

0s07z7g7

Eljöhetsz hozzánk, BP. XIX. ker. Van egy fabrikált saját építésű asztal, kínai plazma, Proma THC (mindenből a legjobb :)))) Mach3-al nem szolgálhatok, csak UCCNC-vel.
Alu. lemezt nem nagyon vágtam még. Gondolom simán lehet vágni a 1,5-est, csak az a baj hogy általában a vékony lemezek nagyon vetemednek, így néha a THC sz*rt sem ér. A plazma acélnál 3 mm-ertől 12 mm ig érzi jól magát, a 1.5 mm-es lemez kicsit vékony neki (mondjuk vágtam már 0,55 lemezt is)

ebalint

svejk

Bíztam benne, hogy fogsz jelentkezni! :)
Nálam azok a mesterek akik vacak géppel is tudnak dolgozni!
Valószínű fel foglak keresni, majd jelentkezek.
ha esetleg utadba kerül egy ilyen 1,5-ös alulemez darab dugd már a gép alá.
Feltéve ha nem túl időrabló a beállás hozzá.
pl. nagyon érdekelne mekkora árammal és előtolással lehet jól vágni.
A kínai géped típusa?

Nézem, az a proma THC 200-300 dolcsi. Tényleg nem lehet vagy nem érdemes házilag elkészíteni?
Az elv, sőt talán egy komplett kapcsolás ott van a mach3 manuáljában is.

svejk

1 fázis 230V-ról megy a plazmád?

ebalint

svejk

Megkaptam, de nem bírt a teló megbirkózni vele.
Küld el légyszi majd e-mailban is a számot.

PSoft

Az én haverom(Tibor) is építget egy plazmát.:)
Én igazán nem folytam bele ebbe a plazmásdiba, csak amiket mond közben róla...annyi.
Azt tudom, hogy már a próbavágásokon túl van, mintha azt is mondta volna, hogy ok.
De hogy alut vágott-e már vele...azt nem tudom.:((

Ha szombaton útba ejtesz minket, Ő biztos többet tud mondani ezzel kapcsolatban, mint én.
[#wave]

0s07z7g7

- Nekünk egy ilyen plazmánk van http://www.r-techwelding.co.uk/Downloads/Plasma_Cutter_Owners_Manual_I-CUT100P.pdf Kőkemény kínai, azt hiszem 160.000 Ft + áfa-ért vettük. Most már nem lehet kapni, hasonlót láttam ASTRA néven. (Azért ajánlani nem merem annak ellenére hogy két éve megy és most már átlépte a 12 kilométer vágási hosszt. A profibb gépek kevésbé zavarják a hálózatot...)
- Nem nagyon használunk alumíniumot, ha találok rátehetem. A 1.5 mm-es lemezt így is úgy is elvágja, szerintem 40 Amperon, 3000 mm/perccel simán, vékony lemezeknél olyan kicsi a lemez vastagság hogy nem annyira befolyásolja a minőséget a beállítás. Szerintem 30-40 Amperon el vágja 1000-től 5000 mm/min-ig, nagy különbség nem lesz.  
- Szerintem a pontosság +/- 1mm körül tartható.
- A Proma THC 60.000 Ft, el nem tudom képzelni hogy valaki egyedibe legyártja úgy hogy van kijelzője, primitív beállító menüje, stb. Esetleg ha többet gyártasz vagy csak az élvezet miatt (saját idődet nem számolva)...

kaqkk007

Belinkelnéd nekünk?  "  Az elv, sőt talán egy komplett kapcsolás ott van a mach3 manuáljában is." Átnéztem a 150valahány oldalt de én nem találtam meg  

000000000

A Proma messze a legolcsóbb a kategóriájában, és ezért a pénzért terméktámogatást kapsz, nem kell  sakkozni vele, hogy működjön.
Anyagárban nem jön ki ennyiből.
Nem CNC-vel, kézzel vágva én a (30A max. vágási áram) aluminium csövön próbáltam ki (konvektor füstelvezető csöve)
Simán beleírtam a nevem folyóírással, a vágás minősége egy M vastagságú alkoholos filc nyomának felelt meg, teljesen éles kontúrokkal.
Megfelelő levegő mennyiség kell elsősorban szerintem.

svejk

http://www.sasovits.hu/cnc/doc/Mach3HU_1_1.pdf" TARGET=_fnew>Amit közösen lefordíttattunk, 144-145. oldal.

svejk

Köszönöm, ez biztató.
Más is mondta hogy lehet vágni, de a sorjázás elkerülhetetlen.

Akkor ezzel a Promával még barátkozom.
Sok altipusa van, majd a gépehez kell kiválasztanunk a megfelelőt, vagy csak tudásban különböznek és mindegyik bekötheteő bármelyik géphez?

kaqkk007

Ahogy látom evvel nem sokra megyünk , ehhez egy elektromérnökre volna szükség , akkor maradunk a proma-nál és az illlesztőpanelnál

000000000

Szerintem mind beköthető.

A Compact THC 150 3 jelet ad le relé kimeneten:  
1.Le (Z)
2.Fel (Z)
3. Plazma sugár (fáklya) OK. Vágó plazma ív meglétének visszajelzése
Együttműködik több programmal, amelyik támogatja a THC Le/Fel jeleket, mint pl. a MACH 3, LinuxCNC, CNConv. stb.

A Compact THC SD ugyanezt step/dir kimenő jelekkel operálva teszi meg, a beépített PID algoritmus nagyon sima futást és gyors reakciókat biztosítanak.
A (z) tengely irányú mozgás sebessége arányos a vágott anyag lejtésével. (pl. hullámos anyag vágása).
A step/dir jelek vágás közben generálódnak
Amikor a vágási ív nem észlelhető, akkor a készülék továbbítja a step / dir jeleket a mozgásvezérlő rendszernek.
3 tengelyes rendszerekben használható THC szoftver nélkül is.

THC MD + DV pedig tartalmaz Z tengelyű léptető motor meghajtót (drivert) is.
Ez bármilyen CNC-re, akár kéttengelyesre is szerelhető.
önállóan vezérki a Z tengelyt, úgymint vágandó anyag detektálása, plazma indítás, vágófej optimális vágófej magasságának elérése (siklási magasság elérése)
Gyakorlatilag minden CNC programmal együttműködik.

CNConv - USB CNC controller.
Számítógép (PC) beavatkozása nélkül vezérli a 3. Z tengelyt. A rendszernek, PC-nek nincs hatása a step/dir jelek stabilitására a 3. (Z) tengelyen, így a futás nagyon sima.
Köszönhetően annak, hogy az egész vezérlő egy LPT csatlakozóba van integrálva - nagyon egyszerű a csatlakoztatása, az LPT kábel helyére kell bekötni.
Csak a  CNConv programmal működik együtt.

CNConv485 - CNConv controller az optikailag leválasztott USB/RS485 interface-szel képes működni még nehéz vagy igen nehéz üzemi körülmények között is, mint pl. plazma vágó gépekben.
Csak CNConv programmal működik együtt.

svejk

Részletesebb magyarázatott adtál mint egy disztributor! :)