Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Persze, az is lehet, Te többet tudsz erről a gépről, mint én.
Gondolom, kifaggattad Tibort, mikor nála jártatok.:)

svejk

Nem-nem, ott álltunk mellette de más fontosabb dolgokról volt szó.

ysy3g2m74

Üdv fredomocska!
Szeretném elkérni az email cimedet pár kérdésem lenne feléd ha lehetséges az én email cimem:csabakocsis1113@gmail.com

Üdv:csaba

PSoft

fredomocska, nincs!:)
Az már a múlt, közben nicknevet váltott.
Most, "Csikarc" nicknéven találod meg Lajost.
Saját topikja is van.

000000000

Ismerős épített plazma gépet.
Még a jóféle léptetőmotor vezérlő is megőrült. (Leadshine)
Nem egyszerű több kW rádiófrekvenciás zavart jól leárnyékolni.
De szerintem a kezdeteknél kéne megragadni a problémát és árnyékolt munkakábelt csinálni.

PSoft

Ismerősöm is épített plazmagépet.
Valóban nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
Ő megoldotta, zavarmentes a gépe.:)
Úgy tudom, a munkakábel maradt az eredeti/gyári állapotában.

000000000

Hülye ámérikái is ezt látta járható útnak.

PSoft

Ettől még, igaz amit írtam!:)

000000000

Egy szóval se mondtam, hogy ne lenne igaz.
A rádiófrekvencia érdekes dolgokra képes.
Nem kell nagy teljesítmény 100-200watt és kapcsolóüzem tápok állnak le, pár tranzisztorból álló áramkör szűnik meg működni.
Fénycső világít az ember kezében és még sorolhatnám az anomáliákat.
Legjobb ellenszerek a 1-10-100 nF kondik mint hidegítő, ferrit magok a kábelekre és szinte légmentesen záródó fém dobozok rengeteg árnyékolt kábellel.

fn47xk7ei

Sajnos ehalálozott a számitógepem így nem tudom elolvasni a leveleket és válaszolni sem tudok . Egy hete már se biznic se más .

ysy3g2m74

ysy3g2m74

Üdv Urak !

Van olyan Úriember köztetek aki Budapesten vagy vonzáskörzetében aki  épített CNC plazmavágó gépet és meg lehetne nézni meg eszmecserét folytatni.

Köszönettel:Csaba

ysy3g2m74

Ennyire kihalt ez a topik vagy a gépek titkosak és mindenki oldja meg ahogy tudja? Nem segitenek itt egymásnak az emberek?[#dumcsi]

000000000

Pontosan aki már épített és bevált technikát talált az ráül az infóra.
Páran publikálnak ezt azt, de a lényeg mindig kimarad.
Akinek meg nem inge az ne vegye gatyára !
Tehát jó plazmavágót nem egyszerű építeni és itt nem a mechanika a ludas.
Sajnos maga a plazma vágás akkora elektromágneses zavart kelt, hogy az erre fel nem készített elektronikus eszközök megőrülnek.
Olcsó megoldásoknál már egy frekvenciaváltós főorsó hajtás is taccsra tudja tenni az egész rendszert.
Aztán jönnek olykor plusz vagy lépés vesztések a különböző fals jelek a végállás vagy vészstop bemeneteken.
Viszont a plazma az atomvillanás egy frekvenciaváltóval szemben, már ami a zavarképzést jelenit.
Erre jön még a nagy mumus a THC.
Ha vissza nézegeted a fórumot főleg ezekkel a problémákkal fogsz találkozni.
Ismerős is épített plazma vágót, de ketten szívtunk utána Sneci mesterrel mire úgy ahogy életet tudtunk bele lehelni.
Ott is a léptetőmotor a szervó vezérlőkön keresztül minden megbolondult.
Volt, hogy maga a PC adta fel a harcot, vagy a H.I.D eszközök.
Tehát ha valaki plazmavágót épít azt úgy tegye, hogy az minimum egy EMP-nek is ellen tudjon állni.

fn47xk7ei

Nincs itt semmi titok - bőven van annyi infó itt és más fórumokon , hogy hozzá lehet kezdeni az építéshez csak kitartás, türelem és pénz kérdése szerintem az egész . Menet közben meg majd ha jönnek majd a problémák akkor már érdemes konkrétan kérdezni és akkor biztosan fogsz választ is kapni . Én is most építem a gépem és egyenlőre elvagyok a sok fúrással , faragással - amikor meg oda kerül a dolog , hogy elakadok akkor én is kérdezni fogok ... mert ugye bőven lesz gond majd az elektronikával legalábbis nekem mert azért elég láma vagyok hozzá . Amit én tanácsolok , hogy elsőre olvass el elejéről minden ide való témát .[#wave]