Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

y9au2mspr

Szia. Hozzám jöhetsz bármikor . Gy-M-S megye Kapuvár. Viszont én is azt ajánlom, hogy kezdèsnek olvass, informálódj, és nézz meg  sok videót mások gépéről.

fn47xk7ei

"Találkozott" valaki ilyen pisztollyal ? NDK-s gyártmányú ... gondolom már régen nem lehet kopó cuccokat hozzákapni .

000000000

Egy szakmai plazma kérdésem lenne. Van egy 200-as öntvény lap amire rá van hegesztve egy 120-as 4-es acél cső. Nos egy célgépet kellene építeni ami levágja ezt a csövet. Meglátásotok szerint plazmával le lehetne ezt szépen vágni úgy  hogy a cső belsejéből lenne kifelé körbevágva? Beférhet egy normál fej? Nem rongálná meg az alaplapot? Lehetne úgy vágni hogy síkba és nem marad utána perem?
Segítségetek előre is köszönöm

000000000

120-as csőbe belefér, de a a kezed plusz megfelelő kézvédő már nem biztos.
Tőben 100% nem tudod levágni mert a fúvókának is van átmérője.
Ha megdöntve vágod akkor nagy eséllyel bele fog fújni a lapba is.
Ezzel az erővel sarokcsiszolóval is neki eshetsz aztán meg köszörű vagy lamellás tárcsával lenyomod a többit.

PSoft

Jól értem, hogy egy db. vágásra akarsz plazma célgépet építeni?

000000000

Nem egyre hanem sokra. De így a plazma kilőve. Akkor valami tárcsás megoldás lesz a járható.

guliver83

Én rájöttem a tutira!
Olyan gépet kellene építeni amivel CÉLGÉPET lehet csinálni (építeni) most úgyis ez a menő. [#nevetes1]

PSoft

guliver83

Ez nagyon ötletes megoldás!

ysy3g2m74

Hali ötletes gép pont most kezdtem építeni ezt a gépet megépítettem már a másik videoján szereplő szallagcsiszolót ami működik megfelelően még tervbe van a pontheggesztő is.

KoLa

Vágd le flex-el a csövet és csiszold síkba a ráhagyást!
Vagy a cső kell?

544if3hez

Sziasztok!

A képen látható plazmavágófej típusát megtudná valaki mondani? A hiányzó alkatrészek beszerzési lehetőségét szeretném megtudni. Ha valaki ráismer,  alkatrésze is van és eladná az jelezze.

000000000

Sok sok butaság van a levegőbe.

alapevtő hibákon csusznak el az emnerek.