Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Sajnos akkor az lesz a megoldás amiről meggyőztél , nem ismerem a  plazmavágók lelkivilágát csak próbálok egy olcsó megoldást találni a THC problémára .

kaqkk007

Egyébként meg a jól beállított magasság programból kezelhető , ha mondjuk 3mm a gyújtási magasság az ott megjelenő feszültség -áram érték mérése és mentése után azt tartja a pic (ez a programnak nem gond ...) De ha ki tudjuk találni a metodikát és talán még a csatlakozás-mérőosztó megoldását akkor a program megírása már gyerekjáték ..

000000000

Látom még mindig nem volt egyértelmű a nagyfrekvencia és a hidegítés közötti összefüggés.
Hiába van ott a sok kV-os HF gyújtás az mellet akár 1 volt DC-t is lehet mérni ha jól van megoldva a hidegítés.
Csak egy példa: a koax kábelen egyszerre megy fel a működtető 12-18 volt a LMB-hez és ugyanakkor jön le a Gigahetes jel és nem vesznek össze azon az egy kábelen.
Nem fogok konkrét megoldással előállni mert akkor ezzel az erővel én is megcsinálhatom.
Maximum rámutatok az arra vezető útra. [#papakacsint]

000000000

Gigahetes = Gigahertzes
Ez van ha a gógli jobban tudja mit akarok írni [#hehe]

fn47xk7ei

Csak elbeszélünk egymás mellet - én elhiszem és tudom , hogy le lehet választani a HF-et mert a gyári megoldás is működik és persze van  olyan "csendes" fórumtársunk is aki készített saját tervezésű THC-t ami a mai napig jól működik ipari környezetben mert a saját szememmel láttam . Én csak annyit akartam közölni , hogy nem jó húzgálni az oroszlán bajszát ... és ennyi . [#csodalk]

kaqkk007

És tényleg ! Én azt mondtam ha valaki segít megoldani a mérőbemenetet szívesen vállalom a proci program megírását ...

000000000

Igen elbeszélünk, mert sokan nem szeretnének belegányolni a gyári berendezésbe.
Ok, hogy neked van egy 100 éves technológiára épülő géped amire biztos garancia sincs, annál más a helyzet.
Inkább megveszik azt a THC-t amivel nem kell belenyúlni a gépbe.
Tehát olyan megoldás kell ami univerzális és hülyebiztos.

000000000

Mellesleg ehhez minek processzor ?
Egy ablak komparátor bőven jó hozzá.

kaqkk007

Egy kicsit talán több szolgáltatása lenne , nem kell külön foglalkozni a step dir jelek előállításával és még azt is meg oldaná hogy ha a kivágott alkatrész kiesik akkor nem tolja bele a fejet a lukba ...

000000000

Nem tudom építettél már cnc plazma vágót ?
Mert ha igen akkor tudnod kellene, hogy a Mach3 kezeli a THC UP, DOWN és ARC jeleket.
Így meg lehet adni mennyit korrigálhat a THC jelekre, meddig emelheti süllyeszteti a fejet.
Tehát a step dir jeleket is a Mach kezeli.

fn47xk7ei

Vajon ennek a kapcsolási rajznak van valami köze a THC-hoz ?

s7manbs8

Ezek a THC valamik nem a rajzon buknak meg talán, hanem a megvalósításon.

Csuhás

Ez az áramkör egy bemeneten levő feszültséget hasonlít két beállítható feszültséghez , és ennek megfelelően két ledet gyújt ki.

kaqkk007

A haveromnak segítettem az építésben de nem mach3 hanem cncusb vezérlővel készült az nem tudja sajnos az up-dovn jeleket kezelni ezért az up dovn kimenetű thc kapott egy kétrelés kiegészítést egy 555 ic vel megoldott step jel "generátorral" ami az arc kimenet aktiválódásakor elvette a Z tengely vezérlését a cncusb től és átadta a thc -nek ennek a kiváltására  írtam programot picre

000000000

Ez egy ablak komparátoros cucc, a LED-eket optocsatolóra kell cserélni és máris életképes.
De a lényeg a előosztó és az HF kV-os jelek kisöntölése és hidegítése is meg van oldva.
Egyszerű mint egy faszög és pont ezért jó.