Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Kivancsian varom az eredmenyt.

fn47xk7ei

"Rémrendes" vagy de a megoldáshoz még kell legalább 4 lityi kannás bor meg pár nap kínlódás ! Nehezen halad ez a project mert igazából semmi komoly utalások , rajzok nincsenek a net-en azaz még fekete lyuk számomra - de hát csak egy buta lakatos ember vagyok a komoly szaki meg mintha titkolóznának vagy nem érdekli őket a téma .

4va4kwi

A Thc elektronikán sokat kell állítgatni a szabályzási feszt? Mármint a lemezvastagság függvényében gondolom. Ha elég egyszer beállítani, akkor elzárnám a kapcsolószekrénybe hogy ne porosodjon.

4va4kwi

Sziasztok!

Valamiért nem akar működni a thc szabályzás, valami beállítás lesz a gond valószínűleg. Ehhez kérnék segítséget.

Proma compact 150
Pokeys57E
Mach3
Eternetes vezérlőn a bemenetek beállítva. Proma teszt módban. Mach3 diag oldalon látni is hogy a megfelelő bitek ki be kapcsolnak, Mégse mozog a Z tengely.

És a fő oldalon hiába kattintok a THC gombra a mellette lévő visszajelző nem lesz aktív.

xabi

- Ne zárd el a THC-t kisebb nagyobb mértékben a lemezvastagság, vágási sebesség stb. függvényében gyakran kell állítgatni.

- Rég jelentkeztem nemrég vettem egy új plazmavágót Iweld Cut 130, ebből adódóan megint tapasztaltam hogy a kereskedelembe óriási a tudatlanság mind a gépek illetve főleg a vágófejek forgalmazásába (tapasztalat zéró csak mende mondák ...). A géphez kaptam egy PT100-as fejet vastagabb lemezeket sokkal jobb minőségben, gyorsabban vágja-lyukasztja mint a régi TrafimetA141-es fej. Nemsokára próbálok egy Hypertherm felépítésű gépi fejet venni hozzá utána összefoglalom a tapasztalati véleményem.

Üdv.:Xabi

remrendes

Tulajdonkepp ha HF nelkuli plazmavagot hasznelnek, akkor egy csak hasonlo HF gyujto kellene hozza es ez elotti feszultseget lehetne merni a THC-nek?

wc6vm48ib

Sziasztok!

cnc plazmavágó építésben jártas emberek véleményét szeretném kikérni.

adott egy Stahlwerk cut 60 pilot plazmavágó,
egy  pc (párhuzamos portal )

illesztő kártya

tb 6600 as léptető motor meghajtó nema 34 es léptetőmotorok

a pc ház, a palzmavágó asztal váz és a plazmavágó gép is külön le lett földelve, földbe ütött betonvasra, a pc a "rendes" földre.
próbáltam lemezekkel eltakarni a pc-t és vezérlő dobozt, hol működött egy darabig hol nem.

THC-t egyenlőre nem tervezek, mechanikusan lesz megoldva amint hiba nélkül tud üzemelni a rendszer.

hobby szinten foglalkozom ezzel, többé kevésbé jártas vagyok: gépi forgácsolás (van egy e400/1500 eszergám és egy strigon maróm) acél alu rozsdamenes hegesztés , motorfelújítás és egy kis villamosság.

a problémám:[#csodalk]

a pisztoly begyújtásakor keletkező "zaj" megbolondítja a pc-t kikapcs vagy ujraindulás. + ívgyújtáskor a léptető motorok is mocorognak.

találkozott már valaki hasonlóval, és milyen megoldások jöhetnek szóba ami olcsó egyszerű, zajszűrés földelés stb. ötlet bármi.
youtube-n sok videó van egyszerű összetákolt gépekről amiben össze vissza lógnak a vezetékek és mégis mennek. kínai plazmákkal.

ÜDV

000000000

Nulladik teszt: Húzd le az lpt port csatlakozót, és így gyújtogassad párszor mauálisan a plazmát. Ekkor is lefagy a géped?

iv43r83d

Szia!Nagy fába vágtad a fejszét!Én is egy ilyen kínai fosba bíztam de sajnos nekem nem sikerült pedig több hónapig szenvedtem (tünk) vele.Csak azt tudom mondani hogy gondold meg hogy megéri-e a fáradságot és a sok mérgelődést!

Üdv Csaba!

remrendes

En jartas nem vagyok, de nehany szakival beszelgettem mostanaban ezzel kapcsolatban, tobb kevesebb sikerrel. :)
Zavarszures, arnyekolas mindenhol fontos, ahol lehet.
Mondjuk szamomra a legkezenfekvobb zavarszuressel meg nem nagyon talalkoztam, a leheto legkevesebbet bevinni belole a rendszerbe.
Kulon alkatreszkent tervezem a robotot es a targyasztalt. A pisztolyt szigetelo anyaggal rogzitenem es kapna egy fem harisnyat is a munkakabel. Valamennyi zajt biztosan igy is osszeszedne, de azzal mar talan lehet mit kezdeni.

wc6vm48ib

Nekem adott volt ez a gép egyéb kézi lakatosmunkáknál kiválo, árba sem volt vészes. Nincsenek komoly igényeim csak az hogy működjön a rendszer. Sajna ha szét van kapcsolva a pc a vezérlőtől úgy is előfordult hogy lelőtte a pc-t. Ez van házi praktikákkal azért még kínlódom vele, hátha. Acéllemezböl a pc és cnc vezérlés valamint a plazma gép is kap dobozt, földbe vezetett földelést meg amit lehet. Fémháló bevonat meg minden amint lesz több időm. Volt mikor semmi jelét sem.mutatta a rendszer az interferenciának a pc töl 1,5 m re gyújtogattam a pisztolyt és ment, stabilan . Áttoltam kicsit odébb mert útban volt ott meg elsöre k.o.

wc6vm48ib

Itt egy kép pofon egyszerü az egész fogas szíj, kapugörgökön. Z tengely 16 os menetes szár , ez majd ha megy akkor le lesz cserélve precízebbre , visszaállási pontosság indikátor óra szerint 0,15 mm en.belül, ha jo feszes a szíj. Mivel számítottam.rá ,hogy lehetnek.nehézségek nem akartam mindenböl egyböl a legextrább megoldást a fabados bőven jó kisérletezni tanulni .[#vigyor3]

wc6vm48ib

Még néhány illisztráció:

Tudom nem.tökéletes de sokat kell tanulnom és nagyon érdekel a téma, ezt vegyétek figyelembe viszont a kritikát szívesen fogadom abból lehet tanulni.

Gyati

Szia!

Szerintem azt a szekrényt cseréld ki fémre.

Gyati