Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Igen néztem, de Balázsék nem válaszolnak egyetlen levelemre vagy telefonomra se :) lehet velem van bajuk. A problémám ezen felül a szállítás, ugyan is csak a szomszédos Londonba kéne kijutnia és nem közel 10 ezerért :)

000000000

A plazmavágón általában NINCS THC kimenet mert azt a gépet mezei hobbysta nem tudná megfizetni.
Így marad a munka kábelre való rákötés.
Viszont ilyenkor a THC-nak meg kell tudni birkózni azzal a pár 10,000Voltos gyújtó fezsültséggel is.
És ez amitől megőrül mindent, nem még akkor ha közvetlen rá van kötve.
Nem véletlen kerül 56,000 Ft-ba az a kis dobozka.
A fejlesztés is kifizettetik.

kaqkk007

Azt hittem minden gépen van ilyen kimenet (a haveromén van) csak ha véletlenül elérem épp nincs ideje méricskélni..

kaqkk007

Ennek a cuccnak kapcsolási rajza van valahol ? A kiegészítésre gondolok ami a képen az ardu mellett van kisérletező panelon.

kaqkk007

A primer áram mérése egy áramváltóval ? Nem  járható ? Ott nem lépnek fel ekkora különbségek és már egész jó áramváltó tekercseket kapni . Ja és egy hobbistának sem jelent bonyolult átalakítást a gépén ..

remrendes

Most epp nem hirdetnek, de esetleg irj rajuk.

remrendes

kaqkk007

Lehet hogy béna vagyok de én nem találtam kapcsirajzot ..

remrendes

Nem neztem meg meg, egy Eagle mappara emlekszem.

ANTAL GÁBOR

Balázsék (ebben az esetben ) viszontkereskedők . Én amikor kijöttek a Promáék ezzel a THC vel akkor írtam Lengyelországba  és küldtek nekem egyet ( pro forma szla , átutalás  stb ) Ja és nekem van  EU- s adószámom . Lehet a fuvar is olcsóbb lesz direktben

Csuhás

kaqkk007

Azt én is láttam de valamiért nem tudom letölteni

remrendes

Letolto linket tudok adni, fenn van a driveomban.

000000000

Mivel a plazmavágók áramgenerátorosak így az áram mérésének semmi értelme.
Amikor egy hobbysnak már egy optocsatoló is meghaladja a képességeit akkor majd a újonnan vásárolt plazmavágó gépét fogja szétkapni és mókolni benne ? (na ez teljesen reális)
Mivel meg kell keresni a pilot feszültség generátor és a HF gyújtás előtti részt és oda kellene beleműteni egy precíz feszültségosztót.
Ezt megkerülve csináltak olyan THC-t ami ezt a HF 10-20kV-os gyújtófeszültséget vágja és figyeli a gyújtás előtti pilot feszültséget is.
Ennél csak rá kell kötni a munkakábelre és a testkábelre a THC-t és csókolom, nem kell belebarmolni az garanciális készülékbe.  
Különben nem nagy durranás lenne beletenni a gyártónak a thc kimenetet, de így ami tudja ezt közel dupla áron vesztegetik.
Amit most pedzegetsz azon már rég túl vagyok.

keri

Mi az a THC? (azon kívűl hogy Tetrahidrokannabinol)
Akarok venni plazmavágót mostanában, amit esetleg CNC-re is feltennék.