Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Gyanitom inkabb anyagi. Ha gondolod azert kuldhetsz egy iranyarat privatban.

Arany János

Este tudunk bővebben beszélni!
Karcsúsítani lehet!

remrendes

Az Arduinos THC-vel probalkozott mar valaki?
Ha nem akkor milyet erdemes nezni? Talaltam egy lengyel verziot ami szimpatikus, csak mielott kiadnam a 200eurot korbe kerdezek.

dw3nti0pz

Szépnapot segitsegre lenne szükségem. Van 1plazma vágóm 3fazisu 60A. Ami egy CNC re van szerelve. Probléma az hogy zavar lép fel iv begyújtáskor. Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? Köszönöm

dw3nti0pz

Most épült a cnc mach3 al. Van amikor iv gyújtáskor van amikor
Ív leálláskor vagy vágás közben lép fel a zavar és leál a rendszer E stop villog. Plazmavágó nélkül végigfut tökéletesen a program.

frkdv6dyr

Sziasztok,

Valakinek van tapasztalata erről a kínai THC-ről, vagy maradjak inkább a otthon kapható THC-nél?

Arany János

Nálam egy szünetmentes táp segített!

dw3nti0pz

remrendes

Ettol olcsobban van europai. En egy lengyel verziot neztem. Ha kell, majd linkelem az ebayes linket.

Erdemes az asztalt elektromosan elszigetelni a robottol?

kaqkk007

remrendes

Igen, ezt. Csak ebayen lattam azt hiszem. A STEP/DIR-es verziot, 200 ajroert.
Bar en lehet futok 1-2 kort az AArduinoval.

kaqkk007

Én az up-dovn verzióhoz írtam egy progit picre ami átveszi a vezérlést a z tengelyről és átadja a thc nek , ez tovább fejleszthető ha tudjuk mekkora feszt ad ki a plazma kimenete ..

kaqkk007

Tehát egy piccel kiváltható a 200 "ejros" cucc ...

000000000

Gyújtásnál párszor 10,000Voltos feszültség aztán visszaesik 120-160voltra.
Na ezt a PIC garantáltam úgy veszi, hogy ha mellette van már attól is megőrül benne a program.
És mellesleg kell egy ARC érzékelés kimenet is !
Nem elég az UP és Down !
Régebbi Atmel típusok érzéketlenebbek a zavarokra.

kaqkk007

Az arc már nem kihívás a program szempontjából , A kérdésem arra vonatkozott hogy a plazmavágó kimenetén (ami a thc-t vezérli) mekkora feszültség jön ki? A gyújtáskor fellépő zavarokat minden elektronika megérzi ha nincs jól földelve árnyékolva ...