Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor fejtsd ki bővebben, szerintem mások is szívesen látnák mik ezek az alapvető hibák.

i5z5suee

Hali!
Segítséget szeretnék kérni plazmához, olyan problémám van hogy a mach3 az egyenes vonalú előtolásokat szépen csinálja a beírt sebességgel de a G02 G03 parancsra ha van a programba akkor annál visszaveszi a sebességet de annyira lassú hogy a fúvóka el is ég.Nem volt a gépen semmi féle változtatás. Valaki tudna nekem ebben segíteni hogy mit próbáljak vele csinálni??Köszi

000000000

Akkor csinálhat ilyet ha az X és Y tengelyek sebessége nem egyforma.

i5z5suee

De akkor az egyenes vonalat se csinálná meg például szögbe ha jól gondolom nem? mert vágtam vele 6- 8 szöget és azt szépen csinálja. Valami beállítás elment mert ez egyik pillanatról a másikra jött. A program biztos hogy jó mert már vágtam azzal a programmal és azt se csinálja meg csak lassan.

svager

Nem lehet,hogy sok kis egyenesekből áll az a kör?

D.Laci

"de a G02 G03 parancsra ha van a programba akkor annál visszaveszi a sebességet"

i5z5suee

nem mert autocadbe csináltam a rajzot és az akkor kör! de a régi programokat is amit már vágtam és szépen ment annál is ezt csinálja az a furcsa nekem!És nem tuodk rájönni mi lehet a baj.

i5z5suee

Igen annál veszi vissza csak ha van a programba egyenes vonal egy kicsi is azt szépen előtolással csinálja meg,de a köröket nem!

D.Laci

Mach3 gökér könyvtárban keresd meg az aktuális beállításaidat tartalmazó fájlt (valmi.xml), készits róla másolatot.
C:\Mach3\xmlbackups mapában keres hasonló nevű fájlokat, abból egy korábbi dátummal amikor még jó volt nemezd át .xml -re
másold a Mach3 gyökérkönyvtárba, írd  felül a mostanit.

i5z5suee

ok megpróbálom köszi szépen.Remélem ez segít majd

remrendes

Felmerult a keres egy ilyen gep epitesere. Nem nagy az igeny, egyszerubb formak kivagasa egy kis lakatos muhelynek.
Ahogy nezem, ide azert boven nem kell szazados pontossag.
Tabla lemez meretre, hogyan lehetne gazdasagos modon a linearokat sikba fekteteni?

000000000

Több milliméter különbség szokott lenne az asztal rácszerkezetében.
Ezért kell a THC.
Párhuzamok meg derékszögek legyenek jók !
Olcsójános megoldás, nézel valami brutális anyagot lineáris síntől picit hosszabbat.
Hegesztesz egyik felére egy U alakú konzolt a másik végére is egy U konzol PL egy 16 csavarral és megfeszíted ezekbe az u alakokba dugva a sínt mint egy hegedűvonót.
A kocsira ráfogatsz egy sarokcsiszolót fazék koronggal és ezzel az egész szerkezettel felköszörülöd a helyét.
Ha ajánlhatom akkor ne kézzel tologassad a felépítményt hanem valami madzaggal két csigán keresztül és így csak
nyomsz belle nagy krátereket. [#wave]

Arany János

Szia remrendes!

Egy régebbi 4 fejes lángvágógép 5mx2,5m munkaterülettel nem érdekel?
Én már valószínűleg nem állítom hadrendbe!

remrendes

Hello! Szerintem az kicsit kilog a keretbol.

Arany János

Anyagi, vagy fizikai keret?