Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Köszi, ennyire nem vagyok béna, nem a stop-al állítottam meg, hanem pontosan úgy csináltam ahogy a videón is van és úgy nem működik.

hyuekyh7a

Használsz valamilyen mozgásvezérlőt?

e3h0cv4ph

Igen UC300-at. Mert lehet ennek hozzá köze? Ha vezérlő nélkül csak szimulációs módban is kellene működnie.

hyuekyh7a

Igen van, mert csak azok a funkciók működnek amit a mozgásvezérlő támogat, de az UC300 biztosan jó  
mivel az egyik gépen nekünk is az van és ott működik a vissza menet.

hyuekyh7a

Szimulációs módhoz is kell legyen valamilyen mozgás vezérlő ,de mivel azok azt szeretik ha fizikálisan is jelen vannak ezért legalább a printer portot kell aktiválni a szimulációhoz.

iv43r83d

Szép napot mindenkinek! Elkészült a plazmagépem de ívgyújtáskor bezavarja a számítógépet  mi lenne a megoldás ez ellen.
A segítségeket előre is köszönöm .Üdv Csaba!

hyuekyh7a

Jó messzire eltenni a plazmát a géptől.
Ha háromfázisról megy a plazma akkor cserélgetni a fázist, a pisztoly kábelét nem a gépen vinni hanem lelógatni a gép fölé a levegőben.

iv43r83d

Köszönöm ! Holnap kipróbálom.
Üdv Csaba!

vjanos

Bár sosem láttam közelről CNC Plazmavágót, az írásaitok szerint itt szokott leginkább gond lenni a vezetékek által összegyüjtött elektromos zajjal...

http://fabrikor.eu/index.php?route=product/product&path=60&product_id=57" TARGET=_fnew>Nem lenne erre megoldás ez a cucc??

Az ötlet:  
- Motorvezérlő szorosan a motorok mellett, akár árnyékolt dobozban.
- Mellé egy optikai vevő.
- A step/dir jelek forrása mellé egy optikai adó.
- Adó és vevő egy buszra felfűzve üvegszálon kommunikál!  

https://github.com/IRNAS/ToslinkCNC/raw/master/images/diagram.png" border=0>

Az adó ráadásul nem csak kívülről tudja venni a vezérlő jeleket, hanem arduinora is közvetlenül felpattintható, vagyis pl GRBL-el mehet közvetlenül USB-ről.

Elsőre ez nekem 48 euróért három tengelyre bazi jó és olcsó megoldásnak tűnik.
Kérdés: van-e valami hátulütője?

svejk

Barátom 1,5 mm vastag tábla alulemezből plazmával akar kivágni alkatrészeket hobby szinten.
Működhet?
Ha igen milyen vágási felületre és pontosságra lehet számítani és milyen plazma gépet ajánlanátok hozzá.
Gondolom az alu nagy hőtágulási együtthatója miatt a THC elkerülhetetlen még akkor is ha kicsik a kivágandó alkatrészek.

svejk

Ha esetleg valaki beengedne a műhelyébe egy fél órára ahol Mach3-mal vezérelt plazmavágógép működik és azt bemutatná azt szívesen venném.
Nem titkoltan ötleteket szeretnék "ellopni". :)

robroy007

thc technikailag egy ember folyamatos jelenlétét váltja ki vágás során

a kazánlemez is tud meglepetéseket okozni, ha olyan az alkatrész

kicsit sorjás de géptől és hozzáértéstől függően, no meg fúvóka állapottól függően azért szépet tud vágni, de sorjázni valószínűleg kell majd

ebalint

Én már elég régen R.Bélánál jártam.

Tőled nincs olyan messze.

svejk

Nem ugrik be ki lehet Ő. :(
Hátha jelentkezik.
Persze nem ragaszkodom én a személyes találkozóhoz, csak megemlítettem.

Most meg elkezdem a topicot az elejétől olvasni...

kaqkk007

A haverom épít egy plazmavágót, vett hozzá thc-t de sajnos a mozgásvezérlőnek nincs ilyen bemenete és a thc is csak relé kimenetekkel rendelkezik . Ezért összedobtam egy elektronikát 2 relé és egy 555 ic  ami átveszi a z tengely irányítását a mozgásvezérlőtől ha a thc valamelyik reléje behúz . Már terveződik ennek a megoldásnak a pices változata is