Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Misi! Ha haza megyek megnézem : Van egy köteggel de azt hiszem vastagabb  ( az én awi pisztolyomhoz pedig tudom hogy vékony , azért maradt meg )

istvan3

Köszönöm a tippet!

Igazából édesapám akar venni, és hosszú távon jobban kijönne vele, mert elég sok flex korong elmegy.

fpd0kbd4

Ha a belsőíves agyrémemel valakit fölidegesítettem vagy fölkeltettem az érdeklődését vagy a plazma hegesztés érdekli annak ajánlom a "plazmatron,plasmatron"címszavak alatti információ gyűjtést.Bár ezek a megnevezések egy többrétű technológiát foglalnak magukba,de a vágásra és a hegesztésre egy kis kitartással itt sokkal több információ gyűjthető mint a "belsőíves"megnevezés alatt.(működési elvek,szerkezetek") ezen kívül ajánlom még a multiplaz nevű szerkezetet ami nagyon titokzatos működési elvű (én gyakorlatilag a hirdetéseken kívül alig találtam róla infót)de érdekes és nem olcsó.

fpd0kbd4

Ahogy ígértem pár kép a "liftes" fejről.

ncw4w5nca

Köszönjük a fotókat, most már érthető hogy hogyan működik. mellesleg ebben milyen elektróda van?

fpd0kbd4

Ennek a fejnek a gyártóját nem sikerült kideríteni, mint látszik is a kivitelezésen vagy egyedi vagy igen kisszériás darab.Csak föltételezem hogy wolfram,de lehet a lentebb említett anyagokból is.Nem tudom hogy lehetne megállapítani.Egy Plasma Brenner kollekcióval együtt vettem, talán ehhez lehet valami köze.Egyébként ezek közül egy 250 amperes vízhűtéses  gépi fejtől megválnék ha valakit érdekel.(mivel a közeljövőben nem valószínű hogy tudom használni)

y9au2mspr

Milyen magas lemezcsíkokra érdemes a vágandó lemezt rakni. Én 60mm-es magasságú lemezcsíkokra gondoltam 2mm-es vastagságban. Ha vizet is szeretnék a tálcába tölteni ez a mélység elég lehet?

000000000

Nincs valakinek eladó plazmavágó terve?? Szeretnék egy gépet összerakni, de jó volna már egy működő rendszerből kiindulni.

istvan3

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A linkelt videón lévő gépen miért van az, hogy a hosszabb tengelyen omega hajtást, a rövidebben pedig fogasléces áttételes hajtást alkalmaznak? Több gépen is láttam már, hogy nem ugyan az a hajtás van. Miért nem csinálták akkor mind a kettőt fogaslécesre, vagy szíjasra?

https://www.youtube.com/watch?v=OpKo3_SGIzU" TARGET=_fnew>Plazmavágó

000000000

Hol érdemes venni plazmavágót?? Olyat szeretnék ami gyárilag alkalmas a THC-re.

000000000

Az alatt mit értesz , hogy "gyárilag alkalmas a THC-re ? [#miaz]

ncw4w5nca

000000000

Értve ez alatt, hogy nem kell buherálni barkácsolni vagy kábelt megvágni ahhoz hogy illeszteni tudjam. Gyárilag lenne jó ha lenne csatlakoztatási lehetőség. EGy szóval az eszköz illesztése ne járjon a plazmavágó garanciaveszztésével és ne barkács megoldás legyen.

000000000

van komplet belsö igbt pcb + kiegészitö modulok a komplet felépitéshet csak be kell dobozolni még igy is olcsobb mind a gyári készen!

aliexpress érdemes nézelödni cut40 nével.....[#vigyor]

pvmyc6p5

Ha CNC-s vágáshoz akarsz plazma áramforrást,mindenképp megbízható,esetleg márkás gépet válassz,sok kellemetlenségtől kíméked meg magad.
Persze ha csak hobbi szinten akarsz vágni,akkor tökéletesen megfelelhet a Cut40-néven futó ,plazmavágónak látszó gép is,én Hypertherm -et,és egy olasz Stel márkájut is használok,mindeggyik inverteres magasfrekis gyújtás stb,de ég és föld a vágás minőség,és persze az üzemeltetési költség is.
Amíg a Stel-hez amin Trafimet S35 fej van,350-390ft/db a fúvóka,illetve a dűzni,addig a Hyperthermhez 1200-1400 darabja ,és nem is bírja addig mint a trafimet-é,viszont sebességben,vágásminőségben a Hypertherm -é messze veri az olcsóbb trafimet-et.
A THC-"ráépítés " a Hyperthermnél támogatott,addig a Stel-hez kicsit "buherálni kellett"de ezt korrektül kivitelezve a végeredmény mindkettőnél ugyan az .