Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

Motoros

Mikroplazma vágóra volna igény. úgy tudom ott a fej kialakítása elég kacifántos. Egy profi fej több 100 ezer ft.

ncw4w5nca

Végül is van egy 100A-os Eltra trafóm tologatós vasmaggal, Délután nekiállok megnézem, hogy hogy van felépítve:)

ncw4w5nca

Igen, ezeket nem olcsón mérik, egy sima AWI pisztolyért is elkérnek 40-50 ezret.

ANTAL GÁBOR

Ok . Én általánosságot írtam mert Pixel 66 gépét egy lemezdarabolásra kifejlesztett ( egyszerű )  egységnek tekintem .  Neked más az igényed . Ha ragaszkodsz az egyszerű megoldáshoz akkor kell egy gigantikus tolóellenállás . Az üresjárási fesz megmarad, terhelésnél változni fog a gép karakterisztikája de az áramgenerátoros jelleg megmarad . Nem lesz leválasztva galvanikusan a hálózatról és fűtőtestként fog viselkedni

ncw4w5nca

Tehát akkor ebben a formában nem kivitelezhető!

Lehet egyszerűbb venni egy gépet.:(

jani300

Ha belátható időn belül iparszerűen dolgozni akarsz vele , szinte biztos :)
Nem értettem a működését igazán , és ez volt a nagyobb bajom. De tetszik a dolog és úgy néz ki már rég csinálhattam volna egy olyan "régi" típusút.

ncw4w5nca

Nem akarok vele iparszerűen dolgozni, csak egyszerűnek tűnt, és ha lehet akkor miért ne:)

jani300

jani300

Köszönet a sok infóért , segítségért !

ncw4w5nca

Én is csatlakozom  az előttem szólóhoz:)

Hálásan köszönöm hogy időt szakítottál rám, és elnézést az ostoba kérdésekért[#worship][#wave]

ncw4w5nca

Köszönet illeti pixel66ot, mint ötletgazdát. Na és persze mindenkit, aki a témában segített [#worship]

d30xhrezp

Köszönöm szépen!Még egy kis infót tudok adni.A videón a képeken látszik egy pisztoly megoldás.Amibe wolfram szál van.Ezt én is plazma hegesztőnek szántam.Kipróbáltam de annyira melegedett,hogy a tömítő gyűrűk kiégtek belőle.Egyébként víz hűtésű lenne de még nincs kész.A plazma hegesztésről amit még olvastam.Igen oda elég 1-20 A.és ami még fontos,hogy a nyomást is be kell állítani,hogy a megolvadt anyagot ne fújja ki a plazma.Így a két pisztoly nem egyforma felépítésű.De ennek a plazmavágónak a szabályozása korlátozott,így csak vágásra és kísérletezgetésre jó.

fpd0kbd4

Van  egy ilyen rugós működésű vízhűtéses gépi fejem, ebből szeretnék egy kizárólag belsőíves fejet. Most van boncolás alatt majd töltök fel róla képeket(ha a gépem alkalmas lesz rá mert pillanatnyilag nem működik a képfeltöltés )

jani300

Köszönöm hogy írtál a témáról .
Több mint 10 éve van egy Iskra E10 TIG típusú külön egységem . Most már tudom mi ez :(
Jó lenne rajzot találni hozzá . kb30 kiló 400 Amper áramra .

000000000

De miért akarsz belső íves fejet ? Olvasgatva a hozzászólásokat azt sem értem miért olyan nagy probléma a gyújtás . A gyári gépekben a leggyakoribb a monitor sorkimenő trafó+ tesla kör . Így kapsz egy olyan HF-et amit könnyű ráültetni az egyenáramra ill. jól lezárni-határolni az HF útját így nem tudja kiütni az egyenirányító diódákat . A HF előnye még , hogy nem ráz csak a a számítógépet bacogatja de azt ki lehet szűrni és persze mindent árnyékolni . Hegesztő gépből könnyű készíteni főtrafót . Én is áttekertem egyet így egyenirányítva-pufferelve 320 V dc-t kaptam aminek a terhelt üzemi feszültsége 120 V .