Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

frob

10 fordulatos poti mind :) igen érdekes lenne jelölgetni
De még megmozdítani se szívesen....

Arany János

Harmincast napi szinten vágok.
34-es "furatokkal".
Csak akkor emelem a fejet, ha "kunkorodik" a lemez.
Naponta átlagosan egyszer takarítok fúvókát.
Na jó! Ez kicsit túlzás!!!
Sokszor egész nap nincs rá szükség!
Nekem elég a kézi tekergetés.
De a nyolcasnál is kényelmesen lekövethető a deformálódás.

frob

Minden bizonnyal te sokkal tapasztaltabb vagy benne, mint azok akik kezelik, én csak javítani szoktam... és igyekszem tanulni e közben, mert látom hogy baromira csak a megszokott dolgokat követik, és nem biztos hogy jól szokták meg....

pl állandóan szenvednek azzal, hogy nem párhuzamos a vágások oldala, múltkoriban saját eszemből beállítottam nekik.. és jó is volt, de állítólag egy nappal később már megint csak rosszul vágott, érdekes egyébként hogy minden oldalról fentről lefele szűkül...

Át kellene nézni minden bizonnyal az egészet, legalább olyan társaságában aki rendszeresen vág oxigén pb párossal, mert lehet hogy a gáznyomások sem jók...

Na szóval és itt kell nekem megküzdeni azzal hogy lehető legjobb eredmény legyen...

Majd csinálok legközelebb képeket a késztermékről meg a helyéről, hátha tudsz tanácsot adni merre érdemes elindulni a jobb minőség érdekében

kaqkk007

Ha nem hát nem , egyébként ha csak egy kört állítasz egyszerűen visszaállítható ...

Arany János

A "kúpos" vágás legtöbbször helytelen nyomás beállítás, vagy kopott fúvóka miatt jön össze.
Ha már be lehet dugni egyel nagyobb méretű tisztító tűt, onnantól nagyon figyelni kell, mert bármikor jelentkezhet az "ok nélküli" vágási hiba.

frob

Köszönöm hogy ennyire engedékeny vagy ;)

Nem vetettem el, de utoljára hagynám...

frob

na keresnem kell valami embert aki kicsit jobban ért a lángvágásosdihoz

~30 éve volt kezemben utoljára, akkor is csak 1-2 hétig szórakoztunk vele...

de vagy találok embert, vagy utánaolvasok, ha tudsz szakirodalmat esetleg azt elküldhetnéd...
akár címet és megpróbálom beszerezni, megvenni..

Arany János

Nem kell ember!
Csak figyeljenek a tisztításra és a fúvókához megadott nyomások értékére.
Ha ezek teljesülnek, a sebesség már adja magát!
A fej típusa megvan?
Szakirodalom?! Szégyen-nem szégyen, iskola óta nem sokszor vettem a kezembe ilyen tárgyú könyvet!

remrendes

Mint altalaban, a Hegesztesi Zsebkonyv egy jo kiindulo anyag lehet.

frob

itt most nem a fúvóka hanem az azt fogadó fej típusára gondolsz, vagy épp a fúvóka a lényeg?

frob

halottam már róla de még nem láttam :D
valakinek megvan esetleg?

frob

na csak megtaláltam... nem sokat mond erről az eljárásról de kiindulópontnak jó

Arany János

Természetesen a fej a lényeg!
Ahhoz készül a fúvóka. Acetilénhez, PB-hez, stb.
Valahol lenni kell egy "jelölésnek".
Betű, vagy szám, vagy valami.
Ha szerencséd van, akkor könnyű beazonosítani, ha nincs szerencséd, akkor javasolnám, hogy a rendelkezésedre álló összes infóval keresd meg az Auto-Med nevű céget.
Gép típus, fejen található valamilyen jelölés.
Amikor indult a masina, nekünk is így sikerült fúvókát találni hozzá, sőt az ősöreg nyomáscsökkentő kiszakadt membránját is cserélték. Igaz, hogy az első próbálkozás nem sikerült túl tartósra, de első szóra javították viszonylag rövid határidővel.

frob

Köszönöm
Megvárom az antikvárból vadászott könyvet, a fúvóka típusa elérhető,mert folyamatosan veszik... szóval lehet tudni mi az.

Céget köszi!

TBS-TEAM

Még egy kérdés?

a kapacitív érzékelő mindig ugyan úgy működött csak nem voltak közel az alkatrész kivágások, vagy a besűlyedés a vékony oldalfalak mentén új jelenség?
József