Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

borvendeg

Sziasztok!

Jó hogy pont THC körül jár a beszélgetés.

Úton van egy proma THC controller. Elkezdtem nézegetni netes beállító videókat.
Az egyik azzal kezdi hogy a plazmavágó kimenetén feszültséget mér. Nekem van egy Paketta (orosz plazmavágó néven reklámozott gépem a paneljain látok cut40 feliratot is) Ez HF gyújtású gép.
Az egyik multiméterrel mérve 300V-nál kiakadt a másik multi 1000V-ig mér az viszont elfüstölt. Ezek után felmerül a kérdés hogy a THC controller ezt hogyan fogja viselni? Van esetleg valamilyen osztó hozzá amivel ez használható? Esetleg más mérőponton mérni a feszültsget?

üdv.

fn47xk7ei

Mindegyik THC tartalmaz feszültség osztót és egyben leválasztó szűrőt ( HF) is így nem lehet probléma. Nekem a plazmavágó üresjárati-gyújtó feszültsége 380 V dc, a HF gyújtás meg kb. 8 kV. A plazmavágón is van analóg feszültség és árammérő és a THC panelműszerével közel megegyező feszültség értéket mutat.

fn47xk7ei

Jól láthatóak a bemeneti szűrők, feszültség osztó ellenállások.

xawjkes2j

segitséget szeretnék kérni,tippek,ötletek relés plazmavágás inditáshoz. milyen relé kell,bekötés,egyebek.
ami van:
BITSENSOR 4 Axis CNC MACH 3 USB
Controller
mach3 program
plazmavágóhoz kézi pisztoly van
thc nincs

borvendeg

Szia!
Ha megnézed a kézi pisztolyon egy eleg otvar gagyi kapcsoló van ennek a helyere (vagy vele párhuzamosan) tetszőleges relet bekothetsz. Néhány mA aram folyik rajta.
Üdv.

borvendeg

Sziasztok!

Megjött a Proma THC, mivel itt a fórumon vettem így gari nincs tehát szét tudtam pattintani a dobozát.

Ha láttatok már hitvány összegányolt rosszt...nah ez pont olyan. Képeket csatolok.
Egy sínre pattintható dobozba van belegányolva, szó szerint. Az egyik összefogató csavar helye ki van törve hogy beférjen a nyák. Így egy csavar fogja meg egy pillanatragasztó. Egyoldalas nyákra van szerelve ezzel nincs nagy baj de olyan tróger átkötések vannak rajta...
A kijelzős kis panelnél a nyákba van menet fúrva de kispórolták a távtartót de hogy a kijelző ne lógjon ki a doboz síkjából a csavarral beállították a távolságot majd pillanatragasztóval beragasztották a csavarfejet.

Ettől még akár működhet is de ilyen tákolást a kínaiaktól nem láttam 10 éve...

A bemenő szűrőjének a kapcsolását visrosszajzoltam becsatolom azt is néhány kép mellé.

borvendeg

A teszteléséről majd beszámolok, még nem építettem be.

borvendeg

Jaaaajjjj a kedvencem! A bekarikázott csavarhelynél volt egy rövid csavar anyával hogy kívülről ne látszon hogy nincs ott csavar...

TBS-TEAM

Te még nem láttál ezek szerint összeg..olt munkát [#eplus2]
József

TBS-TEAM

1 kép:
Ez egy plazmavágó házilag gyártott LPT vezérlő + THC vezérlő [#zavart2] így ahogy látod [#nevetes1]

2 kép:
Na ez kiverte a biztosítékot a szervo vezérlők karton lappal voltak elszigetelve a testtől és ki voltak kötve a földelések [#guluszem1][#ijedt][#conf]

József

borvendeg

Azért nem mindegy hogy eladok egy termeket ami ilyen hitvány vagy hobbiból epitgetek...a kettő nem ugyanaz.

TBS-TEAM

Sajnos ezt amit látsz 8 Milláért adták el és utánna les.a.ták az ügyfelet.
1 hónapba kerűlt átépíteni mindent kib.s.ni ami nem ütötte meg a mércét.
Hivatalos gyártónak modja magát és a mai napig gyártja forgalmaza gépeit [#conf] sajnos.
József

fn47xk7ei

Nekem soha nem tetszett ez a Proma, inkább megvettem olcsóbban a THC3T-02-t és azóta is meg vagyok vele elégedve. Egyáltalán nem zavarja a HF-es gyújtás pedig nekem extra teljesítményű (120W-os)van beépítve.

TBS-TEAM

Sokan használják de nem szedik szét [#vigyor][#vigyor][#vigyor]
Aki mégis az meg [#zavart2] lesz.
József

borvendeg

Be kell perelni a ceget. Mivel senki nem teszi meg ezért megtehetik hogy ilyet gyártanak.