Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ha ennyi, akkor az nem probléma. Hol találta erre vonatkozó adatokat?

TBS-TEAM

Ki lehet számolni [#nevetes1] de tök felesleges.

Ha ezt szem előtt tartod:
11-12 fog: maximum 2m/s lánc sebességre. Kis terhelésre és ott alkalmazzuk, ahol nem követelmény az egyenletes járás.

13-14 fog: maximum 3m/s lánc sebességre, feltéve hogy a lánc terhelése alacsony és ahol nem követelmény az egyenletes járás.

15-17 fog: maximum 6m/s láncsebességre, feltéve hogy nem követelmény az egyenletes járás.

18-21 fog: maximum 10m/s láncsebességre, megfelelő nyugodt működést biztosít.

22-25 fog: maximum 15m/s láncsebességre, kielégítő nyugodt működést biztosít.

26-40 fog: 30 m/s láncsebességig. Nagy terhelésű, nagy sebességű hajtó lánckeréknek alkalmas fogszám. A poligonhatás elhanyagolható. A legszigorúbb vibráció és
zajmentes feltételeknek is megfelel.

45-120 fog: a legalkalmasabb fogszám a hajtott lánckerekek esetén. A legszigorúbb vibráció és zajmentes feltételeknek is megfelel.

Mindig mindent túlgondol a többség, nagy pontosság precizitás, aztán elveszlik a részletekben és a fals információkban.

József

remrendes

Kössz! Ezt a képet elmentem. Azért a z18 már 50mm+ átmérő.

TBS-TEAM

Az már 06B lánc azzal már csatahajót lehet vontatni.
A 03B erőátvitele is bőven sok. csak egy kicsit drága.
A 04B a leggazdaságosabb [#nevetes1]

Persze a fogasléc a legjobb választás. [#nyes]
József

remrendes

A baj az, hogy en is mindig a fogaslechez keveredek vissza :)

fn47xk7ei

Én nem értem ezt a "hisztériát" a bordásszíjjal kapcsolatban.[#nemtudom]Nekem ez van és jó, tökéletesen működik. Ámen!

sufnituning

Ja nekem is az van acélszál merevítésű és megy és csendes. Nem KARROG, nem idegesít. [#nemtudom]

fn47xk7ei

+ Mellé még rendkívül könnyű, olcsó. Olyan hülyeséget meg nem tervezek, hogy az ív közelébe legyen a szíj.

hkdcbhpgk

Szóval az enyémen ott van ahol van a bordás szíj láttátok. Nem a legjobb helyen de orvosolva lesz. Az a véleményem, hogy erre tökéletes hisz nem kell ezred pontosságúnak lenni az ívnek úgy is csiszolva és hegesztve lesz, aki nem hiszi hogy így jó az próbáljon 22 es csigafúróval lukat fúrni 1 mm inox lemezbe :) na ott van minden csak kör nincs. Sok sok tábla lemezt kivágtunk eddig kézzel vonalzó mellet és körzővel plazmával azért ott is voltak érdekes dolgok (de még is sok pálinkafőző elkészült úgy is) de így azért más és időben is sokkal jobb.

fn47xk7ei

Jó lesz az meglátod.[#taps]Amennyiben még javítani akarsz rajta akkor érdemes két kis fúvókát felszerelni a fejhez ami kis vizet permetez a lemez felső oldalára illetve a fúvókára is.

hkdcbhpgk

a vizes rész folyamatban van csak hát meló munkahelyen aztán főző gyártás odahaza és ha nem fáradok el akkor utána kicsi a fejlesztésre aztán éjfélkor vízszintes mert reggel 6 kor csöriz az ébresztő :)

xawjkes2j

használ valaki ilyet? tapasztalatok?

nj246gf2z

Üdv!
 THC-építés...
Találtam egy pofás nyílt forráskódú vezérlőt, ami szimpatikus. Arduinos részével nincs is gond. DE.. Valaki tudna segíteni egy feszültség osztó kivitelezésben? Ha jól értelmezem 86v-96v egyen feszültségre kellene 1:50 es osztó. A plazmavágó (amiért lehet kapok [#nyes])  egy Parkside, ami köszöni szépen dolgozik. De ugye ennek HF-es gyújtása van, ezt szűrni lehet-e vagy valahol "elé" kellene bekötni az osztót.
Láttam egy leírást ott valahogy így szól a történet:
+ra (R1= ~100Kohm)
-ra (R2= ~2kohm)
közösítve 0-4v dc jönne ki.
Ez működhet esetleg?
Eléggé tapogatózom ezt a részét még.[#rolleyes]

j3cx5jtk6

Sziasztok!!
Boldog karit meg bejglit!

Kérdésem sokkal tobbet latottakhoz, az alabbi manual tartom a kezemben.

1.A THC s kis vezérlő kell nekem??
2.Illetve ha kell, akkor azt hogy is kotom majd be? Lattam arrol is millio leirast..
3.a CAM be majd mindig kell nekem valami M kod ahol ivet gyujtok meg oltok? Ez hogyan működik?!, sheetcamet letoltottem de inkabb fusion 360 az en baratom, gondolom postprocesszort piszkallni kell, vagy van kész is ami kitolti ezeket?
4. Z tengely valahol fix valahol rugós, valahol billegni is tud a fáklya?

Valaki ebben feltudna vilagosîtani? Akar szemelyesen akár peldakkak akár ROSSZ tapasztalatu pèldakkal, akár penzèrt.

Mert itt azért van pici kaosz szamomra.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is[#taps]

remrendes

1. Minőségi vágáshoz kellhet. Ártani semmiképp sem árt.
2. Az attól függ milyen. Valamelyik a mozgásvezérlővel beszélget, valamelyik a motorvezérlővel.
3. Barátkozz a SheetCAM-mel. A postprocessor intézi a gyújtást is.
4. Rugós Z tengely azért van, hogy a referenciapontot fel tudja venni. Ez sem kötelező, de jó, ha van.