Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Egy kicsit most elszálltál.[#nyes]

Gondolod, hogy parkrossz gép mellé van szűrt szárított levegője, vagy külön vágógáza??

ugye csak viccelsz?

Az ampert a sebességet és a vágási magasságot tartom a legfontosabbaknak, ezekkel kell kísérletezni.

Meg egy plazmavágót kéne a vágáshoz valahonnan beszerezni[#nyes]

sastas

Miért kell egy relative korrekt kérdésre, egy Hobby(!) fórumon ilyen paraszt módon reagálni? Most komolyan. Ne essünk már hanyatt attól hogy valaki kezdő és több a lelkesedése mint a tapasztalata. Értem én hogy 68-ban a cumisüvegből is egységugrásfügvény folyt, de ebből nem mindenki kapott [#nemtudom]

sufnituning

Te se kaphattál ebből szuper löttyből a hozzászólásaid olvasva[#nyes]

Egyébként az általad kreált, jópofának hitt szóösszetételben a függvény két g betűvel írandó, de az is lehet, hogy csak össze vissza írogatsz.[#conf]

remrendes

Kiindulasi alapnak talan jo lesz.

nj246gf2z

Minimalista vagyok, bár a plazma nem az a kategória, de amit találtam itthon abból készült. 3d nyomtattam ezt-azt, igazából egy kísérletnek indult működik-e, de úgy tűnik igen. Az X tengely láncos, de megvan már a szíjhajtáshoz minden. 1-2-3mm-es vágásokhoz elég szerintem. Ez Hobby és nem tanultam. [#rolleyes] [#kacsint]

sufnituning

[#eljen]

Hány bár és milyen levegőmennyiség kell a vágódnak?

Az én vágóm 5,5 bár alatt nem indul el és gyárilag 260 lit/perc folyamatos üzemet ír a kézikönyv minimumnak, de ez tényleg a minimum.

TBS-TEAM

Egy kicsit sokat kérdeztem egyszerre [#conf] vagy nem de az biztos [#nevetes1]
József

TBS-TEAM

Ügyes vagy.
A láncos hajtással semmi gond nincs nem kell lecserélni.
Jól bírja a mostoha körülményeket. ( a plazmánál meg van)
József

nj246gf2z

2mm lemez, 800mm/min, 4-4,5 Bar levegő( hűtetlen, szárítatlan), 25-28Amper. Thc nincs annyi hogy minden egyes vágás előtt érintőzik, abból számol. Az hogy venni kell a "parkrossz" helyett plazmavágót felnevettem.

TBS-TEAM

A 2mm lemez alján lévő olvadék a kevés levegő és a lassú vágáseredménye.
Vágj egy hosszú egyenest és nézd meg a menetirány hátuljáról vágási résen keresztül a plazmaívet egy hegesztőpajzson keresztül.
Az ív olyan mint egy öngyújtó lángja ívesek az oldalai.
Az ív legdagadtabb részének kell a lemez közepénél lenni akkor tökéletes a fej magassága az az adott lemezhez.
József

sufnituning

sufnituning

Nekem csak egyszer érintőzik az elején, utána felemel, megy a vágási pontra, ott lemegy a fej vágási magasságba, vág, utána felemel, megy a következő vágási pontba és így tovább, de ez a fel le játék kb 5mm.
Így sok időt takarítok meg, eddig még nem volt gond vele.

nj246gf2z

Köszi, ezt a tanácsot  megfogadom! :)

remrendes

Lassunak tunik. Beallitanam kb a 1.5mm-es fejmagassagot, felgyorstanam 4-5 m/perc sebessegre es hozza allitanam az aramerosseget.

fn47xk7ei

2 mm-es lemez,30-max.40A, 5000 mm/perc? [#wow1]