Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Az attol fugg, mint mond a cegnel a marketinges. :)
Itt nagyjabol be tudod saccolni.

koferi

A marketingeseknek nem hiszek, ezért lennék kíváncsi a tapasztalatotokra. Van nekem egy ALFAWELD TUCANA 205 DigiPulse gépem, ami 20-50A plazmavágó funkcióval rendelkezik. Az én tapasztalatom, hogy 2-3 mm-ig szépen elvágja az alumínium lemezt. 5-6 mm nagyon ronda, vastagabbal nem is próbáltam.
Egy 100 A-es vajon elfogadható minőségben elvágja a 10mm-es ALU lapot?
A vágás minősége, mélysége szempontjából mennyire számít a fej minősége?
Szeretnék egy gépi fejet, mit javasoltok ár érték arányban mi lehet a legjobb?

sufnituning

Általában az a törvény, hogy amekkora vastag vasat vág szépen a gép, annak a felét fogja aluból. Ez van.

remrendes

A pisztoly legyen jó, szertintem többet számít, mint az inverter.

dwkh54zwn

Sziasztok!
Szeretnék egy CNC plazmavágót készíteni. A váz már kialakításra került, de sajnos a többi elektronikus kütyühöz és vezérléshez nem értek. Esetleg lenne valaki, aki elmagyarázná nekem pontról pontra mit és hogyan kell kiválasztani az alkatrészeket?! Egyáltalán mi kell egy komplett CNC plazmavágóhoz?! A szervó motoroktól, a végállás kapcsolókon át a kötő dobozik... Mindenképp azt szeretném, ha érteném is mit miért csinálok. Esetleg ezek valahol össze vannak szedve? Egyenlőre lelkes vagyok, de most úgy érzem, hogy ezen a ponton teljesen elvesztem.

khnw8hjrz

Üdv urak! Megkérdezem itt is. Ez a tipus érdekes lehet valakinek?  Felteszem adok veszekre. Gondoltam ide is bekérdezek mert ez specifikusabb topic.

D.Laci

Igen érdekel!
5.000ft adok a dobozért.... :) többet nem.

Komolyban most licitáltai akarsz, rakd fel a vaterára majd beárazzák.

khnw8hjrz

Szó sincs licitről. Gondoltam hogy valakit ebben a topicban érdekelhet. Az árát tudom. E-bay stb.

frob

Sziasztok
csak azért rakom ide a videót, mert ilyen szép vágást ritkán látok plazmával pláne szögben és ilyen vastagságban
jó kis plazma forrás lehet mögötte :)

remrendes

A cikk végén van az ára, de nem biztos, hogy meg akarod tudni :)

frob

hát nem mai cikk, de gondolom olcsóbb nem lett :)

0xxxjn89g

Hello, nem a problémádhoz tartozik de az valószínűleg már meg is oldódott ennyi idő alatt. A Parkside plazmáról kérdeznék hogy mi a tapasztalat vele, milyen minőségben tud vágni, nyilván 50k-ért nem kell csodát várni gondolom? De éri az árát használható cucc?

paradipiro

Vágási tapasztalatom, hogy 25-30 A max áramerősségnél a fúvókák viszonylag sokáig bírják.
Vágási minőség 4-5mm-es lemezvastagságig jó, aztán elkezd romlani. Csak acéllal próbáltam eddig.

frob

Sziasztok
ki hogy oldotta meg a thc érzékelőt, már mint nem az elektronika érdekel, hanem a kis tányéros rugóstagos érzékelő.

Előre is kösz!