Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

svejk

D.Laci

Nem.
Még tavaly vettem, kétszer használtam. :)

paradipiro

Pesten voltam két lidliben, mindkettőben voltak még gépek. Jó látni, hogy idén sokat rendeltek be belőle.
Én most a kiegészítőkre próbáltam rá: pisztolytartó mágnest vettem, illetve egy kör kivágót.

frob

plazmától nem áll messzire a lángvágósdi sem
ott hogy ellenőrzik vajon hogy átégette már az anyagot, vagy simán időkeret van rá és utána indul meg a vágás?

nem rég láttam egy gépet, és fura volt hogy ahogy átfújt szinte azonnal indult is a vágás, honnan a fenéből tudja??!

előre is köszi minden infót erről, nagyon érdekel hogy is műxik
R.

fn47xk7ei

Én gyakorlatban nyomógombbal indítottam.

frob

hát igen, minden bizonnyal jó megoldás ha csak nagy darabok kivágásáról van szó, de ha sok kicsiről akkor nagyon meg tudja növelni a gyártási időt szerintem...

000000000

Ha nem csak kivárási idő alapon működik, akkor nyilván van egy szenzortechnika, ami érzékeli az anyag átvágását.
Erre meg több megoldás létezik, pl. egy kamera figyeli a lángvágó fej környezetét, és valós idejű képfeldolgozással máris megvan az infó, amikortól mehet a vágás.

ywathzay

És nem lesz benne túl sok feszültség a hegesztés után?

paradipiro

Természetesen lesz benne feszültség. Viszont a varratok a gerenda semleges szálának közelében helyezkednek el, így ez nem gond.

fn47xk7ei

" több megoldás létezik, pl. egy kamera figyeli a lángvágó fej környezetét, és valós idejű képfeldolgozással máris megvan az infó," Elég koszos,zajos,poros környezet. Kamera csak távolabb elhelyezve képzelhető el.A videót telefonnal készítettem így elég rossz lett. Sajnos  átköpést nem vettem fel de 70-80 mm-es anyagnál már körülményes volt.

Arany János

Én két makrot használok, M3 és M333 néven.
DRO-ba beírható, eltérő értékkel.
Más idő kell az átfújáskor és más a bekezdéskor.
Ha nem stimmel egy "szünet" alatt ujraírom és mehet tovább.

TBS-TEAM

Pl: SheetCam készíted a vágópályát. (mindegyiknél így működik)
Elöszőr az összes paramétert tesztek alapján meghatározol.
Mivel nincs két egyforma vágófej. A gázok nyomásával is játszani kell. [#nyes]
Az átlövési idő is ebbe tartozik.
Minden egyes anyagvastagságnál és anyagminőségnél minden paramétert kikisérletezel. Akár több hét.
Elmented.
Kód generáláskor Pl:20mm acél lemez meghívod azt a paraméterthalmazt ami a 20mm acél lemezhez meghatároztál és minden rendben lesz a vágásnál.
Mert jó idözítések magasságok sebesség stb.. lesz legenerálva a G-cod.
József

Arany János

"Kód generáláskor Pl:20mm acél lemez meghívod azt a paraméterthalmazt ami a 20mm acél lemezhez meghatároztál és minden rendben lesz a vágásnál."
Nem lesz rendben, mert ha bekapcsolom a ventillátort (remek a teljesítménye) azonnal 3-5 másodpercel növelnem kell a hevítési időt!
Minden G04-et -amik nem is egyformák- át kellene írni.

TBS-TEAM

Változtattál a feltételeken. [#nemtudom]

Nincs áram akkor sem lesz semmi rendben. és így tovább....[#nevetes1]
József

Arany János

Csinálom 34 éve!
A feltételeket nem én változtatom, hanem a környezet!
12nm-es tábla amikor elkezdem -15 fokos (még jeges amikor beviszem) és 20-30 fokos mire a feléhez érek!