Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Túlzottan nem merültem el a keresésben és pont ilyen hőcserélővel még nem is találkoztam kazánoknál de ez az én hiányosságom. Láthatóan ez hobbi célra valószínűleg jó. [#eljen] Másik felvetendő téma a használati levegő hűtve szárításánál az előszűrők fontossága mivel egyetlen egy berendezés sem működik sokáig megfelelően ha elkoszolódik. Aztán persze lépésenként eljutunk majd a kompresszor tartályának anyagáig is...gondolom én.[#awink]

fn47xk7ei

Hőcserélő nélkül nem is érdemes építeni hűtve szárítót ill. nem is ajánlom, főleg a peltier elemes verziót.Típust én nem tudok mondani mert az ár miatt előszeretettel használok bontott dolgokat amelyeket könnyű felújítani, átalakítani.

TBS-TEAM

A KN-0 hőcserélő igazi rozsdamentes a benne lévő spirál is.
Ezt lehet sósavval tisztítani.
Örök darab.
József

ebalint

Sósav oldattal nem célszerű sem a rozsdamentes, sem a "saválló" anyagokat tisztítani. /klorid korrózió

Készen is kapható, esetleg otthon is lehet spéci anyagot kikeverni. / megfelelő inhibitorra szükség lehet

Citromsavat elég gyakran használnak

fn47xk7ei

Nem teljesen (majdnem sehogyan sem) értem a görgős fej méretváltáskori központba maradásának a működését és főleg nem a négyzetes alakú zártszelvénynél. Fogasléces de a szemben lévők??[#nemtudom]

TBS-TEAM

József

TBS-TEAM

József

fn47xk7ei

2 darab egymással szemben lévő nem fogasléces szorítású a másik kettő pedig igen külön külön csavarral  így arra gondolok most hogy a négyzet alaktól való eltéréskor a differenciát a két csavarral külön külön állítják be de egyszerre nyit ill. zár a négy görgő. Talán.[#nemtudom]De ebben az esetben a központosság  "félautomatikus" azaz akár excentrikusan is be lehet állítani véletlenül vagy szándékosan.[#fejvakaras]

TBS-TEAM

Az a két képen látható nem jó megoldás mert csak kettő szemben lévőt állítja központba.
A jó megoldás mindkettö szemben lévő egyszerre mozog szinkronban 2db bolygófogaskerekes megoldással.
József

fn47xk7ei

Nekem sem tetszik mert bonyolult is. Ez egyszerűbb, nem kell állítgatni mondjuk egy 80x100-asről 80x120-asra való méretváltáskor.

remrendes

Ha talalok valami hasznalt ilyesmit, akkor peltierben gondolkozom. Ha nem, akkor marad a hutoszekreny.

remrendes

kössz! Így már könnyebb volt keresgélni. Találtam valami hasonlót.

fn47xk7ei

No ez sokkal jobb mint a spirálcsöves folyadék-folyadék hőcserélő.[#eljen]Nekem is van pár darab  ilyen bontott hőcserélőm csak ezeken sajnos nincs feltüntetve rajtuk hogy, mekkora nyomásig használható.

TBS-TEAM

A lemezes hőcserélő nem alkalmas mert nem bírja a nyomást max: 5 bár nyomásra van tervezve.
József

remrendes

Az adatlapja szerint:

Design pressure   1.0Mpa
Test pressure     2.0Mpa