Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nem hiszem , hogy a neten találsz mert ez saját tervezésű volt.

fn47xk7ei

Lehet hogy hülyeséget írtam mert kis átalakítással, megerősítéssel ezt a vízhűtőt is el tudnám képzelni levegő hűtésre.[#nemtudom]

TBS-TEAM

Nagyon jó hatásfokot házilag:
gépkocsi klimahútővel és rászerelt ventilátorral tudsz elérni.
Kibírnak lazán 40bar-t
Vagy bontóból veszel nagy cm3 autoból valót pl audi
vagy új már 20.000 alatt elérhető.
ezzel lehűtod a levegőt utánna szürővel 1um már jó hatással ki tudod vonni a szennyeződést.

Amit építesz elég macerás lesz ersztgetni a kondenzátumot.
Kezdésnek jó.
József

fn47xk7ei

Az autós klímahűtő túl bonyolult ide plusz a kompresszort hajtani kell. A peltieres hűtő egy kis hőcserélővel nagyon olcsó, egyszerű megoldás és persze kis helyen elfér. Összteljesítményben pedig már 250 W is bőven elég. Nekem 6x60W-os van de ez már sok is.

TBS-TEAM

Csak a hűtő kell.
Meg egy ventillátor a hűtőre.

Klimakompresszor az nem kell.
József

TBS-TEAM

Nagy hűtőfelület gyors hűleadás.

József

fn47xk7ei

De akkor ez nem hűtveszárító hanem csak max. a környezeti hőmérsékletre hűt. Néz meg valahol a hűtveszárítás lényegét. Mi cégnél (gyárban) az üveggyártó gépek préslevegő igényét is Hiross ellenáramú hűtveszárító levegőszárítókon keresztül láttuk el anno még az "átkos rendszerben". Azoknál is tartani kellett a maximum 4 fokos levegő hőmérsékletet a kondenzációs térben.

TBS-TEAM

Tisztában vagyok vele hogy működik.
Szervizeljük egy pár ügyfelünknél. [#vigyor]

Itt most a házilagos víz csökkentése a cél olcsón.
József

TBS-TEAM

Ha az összenyomott levegőt visszahűtod szobahőmérsékletre akkor már 1-5 mikronos sima szürővel is nagyon jó eredményt érsz el.
József

fn47xk7ei

Én is házilagosan csináltam anno és olcsón de most már kisebb teljesítményűt készítenék. Ha csak sima környezeti hőmérsékletre hűtés kellene akkor egy "tenyérnyi" vagy kicsit nagyobb ventilátoros hűtő is megtenné.

fn47xk7ei

"A végleges megoldás egy hűtveszárító lesz,"... én erre a mondatára alapozom a mondandóm.

remrendes

Ez gyakorlatilag ugyan az, mint a rezcsoves megoldas. Lehet azt kellene megtamogani Csikarc fele modon 1-2 peltier elemmel alul a kanyarokban. Ott vannak a csapok, nem problema leereszteni. Ha a visszafordito fittingek helyett egy rez negyzetrudbol vagott blokkot raknek, arra fel lehetne fogatni a hutest.
Az autos vizhutoben nem biznek, azok azert nem erre a nyomasra vannak meretezve, viszont a klimahuto is jo lehet, csak nem szeretnek egy akkora ventilatort.

ebalint

Ilyen?

Nem bonyolult, beüzemelés után örökéletű.

Iparban műszerlevegő minőséget biztosít.

fn47xk7ei

Gondolom nem tízezer forint az ára. Hobbi alkalmazásra el tudod képzelni? Ilyen készüléket iparban műszerlevegő szárításra használtunk mis is . Stabilan működött de ám ára is volt annak.

fn47xk7ei

Én azt ajánlom ne építs nagy méretűt...én is ott rontottam el.