Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Plazmavágó gépek építése

Indította gaben, 2024 április 09, 15:54

Előző téma - Következő téma

myk

Ezt az áramköri részt nem mértem szigetelés vizsgálóval,mivel a pilot szálon lévő biztit kivettem így csak az ellenállás és a centrál aljzatot vizsgáltam test(fém ház) fele.Az aljzatra voltam kíváncsi nem-e vezet át.Viszont a 9.3ohm ellenállás porcelán rúdjának az egyik felfogatása átvezet a test fele(3Mohm).Ez be volt kenve vmi átlátszó gumis anyaggal,hasonló az FBS-hez.Letakarítottam,jobb lett,de nem tökéletes(5Mohm)Na mindegy,leszereltem a kaszniról,de nem oldotta meg a fő problémát,így se gyújt be a pilot fáklya.
Amúgy értem mire gondolsz!
A VDR-kondis áramkört,és a + test közt 33nF kondit próbára kikötném,de nem szeretném védelem nélkül hagyni a diódákat.
Ajánlásod szerint:
1.a becsatoló tekercs és a diódák közé tennék sorba egy ferritmagos fojtót
2.elektróda pilot közé soros RC szűrő(100ohm3W-1nF250V)
3.elektróda és + közé soros RC szűrő (100ohm3W-1nF250V)
4.+ és test(fémház) közé párhuzamos RC tagot (6.8Mohm0.5W-22nF250V)
Szerinted így megfelelő lesz próbára?

megjegyzés:nehogy félreértsük egymást a testet mindig a fémházra(védővezető)értem

fn47xk7ei

Én inkább leskicceltem mire gondoltam. Ha nem lenne jó akkor könnyen vissza tudod alakítani az eredeti verzióra.

myk

Köszi a rajzot,ki fogom próbálni!
A fojtó 1 pár U57-es magra H betű formába összeforgatva készülne.Nem tudom ismerős-e a Maci inverteres hegesztő kapcsolása abba van így kialakítva ugyanígy 15menettel.Ehhez még bányásznom kell valahonnan magot.

Van viszont készen egy lemezelt EI magra készült fojtó,réz lemez tekerccsel.Induktivitása 3,44uH.Próba képen használható?A harmadik képen lévő.

fn47xk7ei

Vettem olcsón egy hibás REHM PSA-150-es gépet. Vezérlése kuka, munkakábelt cserélni kell, pilot ellenállás szakadt. HF-es gyújtásnál egy darab kondenzátort és szűrőt nem látok bekötve csak az egyenirányító hídnál látható a diódák védelme.[#nemtudom]Mondjuk mindegy is mert kipucolom a sok sallang vezetéktől és újra építem a saját szám íze szerint.

fn47xk7ei

Megtaláltam a gyújtó egység rajzát, már ha valakit egyáltalán érdekel.

jani300

[#t19p114491#]
Láttam a hirdetésed .
Nekem zetronic WIG-G1 van ,ugyanolyan kivezetésekkel .
Esetleg megosztanád a bekötését ,ha birtokodban van rajz ?

jani300

Aha , látom gondolom akkor pont ez az .
Hogyan kell akkor pontosan kötni a nagyfeszt ?
Nálam van négy jelöletlen csúszósaru arra .
De kottára úgy vannak a kivezetései , mint amit hirdetsz .
Jó régen már kérdeztem is itt valahol erről az egységről .
Miért adod el ,nem tetszik ?

fn47xk7ei

Nem tudtam volna megjavítani a vezérlést mert nekem túl bonyolult volt, ic-k jelölése lecsiszolva. Gyárilag amúgy sem volt jól tervezve a gép mert a pilot áram nem kapcsolható le, ezért is hajlamos a nagy pilot rezisztor megszakadni, leégni.Inkább kibeleztem a gépet, kidobáltam az összes vezetéket és újra építem a saját elképzelésem szerint. Az meg ha elromlik legalább meg tudom javítani mert átlátom a működését.A főtrafója jó, ami a lényeg. A többit majd összedugdosom. Az eredeti Zetronic gyújtó egység helyett teszek bele jóval nagyobb teljesítményű gyújtókört ezért adom el amit kiszereltem. De van egy másik Rehm, az AWI-s  és AG-1-es gyújtó egység van benne no annak majd megnézem a bekötését. De láthatod , 380V táp kell neki és 24-48 V vezérlő feszültség.

fn47xk7ei

Fényképem van róla de azzal nem sokra mész. Majd kibogarászom a vezetékek végeit.

jani300

Köszi azt látom ezekből is van sokféle .
A bemeneti oldal a rajz alapján tiszta ,most már ,mondjuk az enyém dc-t kér vezérelni .
A kimeneti négy csúszósaru bekötés érdekelne , azt nem igen tudom azonosítani a rajzból ,no meg maga á gép működésébe  sem ástam bele magam ,csak érdeklődés szinten nézegettem .
Egy jól kiherélt gépből van nekem is ez az egység , de már akkor értem az elfüstölt panel bemeneteit is , az egy másik komolyabb gépben volt .Majd teszek fel képet , erről a dobozról is .

TBS-TEAM

Plazmavágóra az egyik ügyfelünk úgy döntött tegnap hogy rakjunk forgató mechanikát mert zárt szelvényt meg csövet akar vágni.

UCCNC+
SheetCam programot használnak.
Ahoz kell a SheetCAM Rotary pipe cutting forgató modul az eddig rendben.

Milyen zártszelvény tervező program van amit egyszerű használni?
Ha valakinek van tapasztalata kérem ne tartsa magába.

Boldog karácsonyt.
József

fn47xk7ei

A csővágás-áthatás vágáshoz már 4 tengelyes ( jobb esetben 5 az a 4)gép illik mihez már komolyabb program tartozik. Amely gép derékszögben vág a palástra az csak vékonyfalú csöveknél eredményezett elfogadható eredményt... de gondolom nem mondtam ezzel neked újat. Cégnél mi is tettünk forgató mechanikát a gépre de az nagyon korlátozott tudású gép volt a fentebb említett ok miatt.

TBS-TEAM

Inkább zárt szelvényben gondolkodnak  ~1,5-4 mm falvastagság.
Csak merőlegesen akarnak vágni.
József

TBS-TEAM

jelenleg 4-500db 120x60x3 zártszelvényt kell feldarabolni 500mm hoszban az egyik vég merőleges a másik 45 fokos szögben + mindegyikes vagy 12 különböző furat 7 és 11mm.
szalagfűrésszel egy kicsit macerás az biztos. [#vigyor]
József

fn47xk7ei

Én is SheetCam-et használok és rákerestem ... igen, újdonság és érdekes volt számomra.